Rezervată până de curând doar clientelor fidele ale saloanelor de îngrijire, cea mai modernă metodă de epilare definitivă îți este accesibilă acum chiar în confortul casei tale. Pentru a obține de una singură rezultatele excelente care au făcut apreciată tehnologia de epilare cu IPL, trebuie să afli câteva secrete.
Abrevierea IPL desemnează procedeul tehnic al luminii intens pulsate. Principiul este folosit într-o gamă largă de metode aplicate de medicii esteticieni, cum ar fi tratarea leziunilor vasculare sau a celor pigmentare, precum și a acneei. Epilarea progresiv definitivă este un procedeu cosmetic ce are de profitat și el din plin de evoluția tehnologiei IPL, datorită efectelor foarte bune. Descoperă tehnologia IPL gândită să o poți folosi în intimitatea propriei case. Modul în care funcționează un aparat IPL pentru îndepărtarea părului din gama Philips Lumea este pe cât de simplu, pe atât de eficient. Acesta emite un impuls luminos care țintește pigmentul din firul de păr. Odată absorbită lumina, ea este transformată în căldură, care suprimă rădăcina firului de păr. O succesiune de patru tratamente, efectuate o dată la două săptămâni, îți garantează o piele catifelată și fără păr.
Lumea Seria 9900
Epilator IPL cu SenseIQ
BRI977/00
Lumea Seria 9900
Epilator IPL cu SenseIQ
BRI976/00
Lumea Seria 9900
Epilator IPL cu SenseIQ
BRI973/00
Potrivit unui studiu publicat de Springer London, epilarea definitivă nu prezintă niciun risc de apariție a cancerului de piele. Delicată cu pielea sensibilă, tehnologia poate fi folosită cu încredere pentru îndepărtarea părului din zonele aflate sub linia gâtului, cum ar fi picioarele, zona axială, zona inghinală, brațele sau abdomenul. Pe parcursul unei singure ședințe, poți folosi aparatul de epilare Philips Lumea IPL seria 9000 pe o arie extinsă a corpului, având garanția unui nivel constant de eficiență. Odată distruse, în urma ședințelor efectuate periodic și la intervale de timp bine stabilite, firele de păr nu vor reapărea.
La fel ca alte tratamente pe bază de lumină, epilarea cu IPL depinde de anumite condiții pentru a-și demonstra pe deplin eficiența. Particularitățile acestei tehnologiii îți indică modul în care o vei putea folosi, pentru a obține rezultatele la care speri. Probabil știi deja că există o mulțime de păreri despre epilarea IPL. Este bine să știi că nu toate sunt adevărate. Poți afla mai multe detalii în articolul: mituri epilare ipl
La fel cum lumina soarelui este absorbită mai puternic de obiectele închise la culoare care sunt lăsate vara în spațiu deschis, părul intens pigmentat va răspunde cel mai bine la tratamentul cu IPL. Eficiența tehnologiei asupra părului negru, șaten și blond închis natural este recunoscută, dar dacă ai păr roșcat, blond deschis sau alb, ai putea să te orientezi către metodele de epilare clasice.
Contrastul puternic dintre tenul deschis și părul negru este cel mai favorabil pentru funcționarea adecvată a tehnologiei de epilare cu IPL. Însă pielea măslinie sau proaspăt bronzată nu răspunde la fel de bine la tratament și chiar îngreunează procedura. Mai mult, acest tip de epilare nu garantează niciun efect în cazul combinației dintre ten închis și păr de culoare foarte deschisă.
Primul pas pe care trebuie să-l faci, înainte de folosirea acestui procedeu de epilare, este o vizită la dermatolog, pentru a afla dacă particularitățile tenului tău ți-ar putea crea probleme. Înainte de a-ți rezerva timpul necesar unei ședințe de epilare, este foarte important să nu fi trecut mai puțin de patru zile de când ai fost la solar sau de când ai făcut plajă. Un tratament cu antibiotice, de cel puțin șapte zile, te va obliga să aștepți o perioadă echivalentă pentru a putea folosi epilarea cu IPL. Aplicarea uleiurilor de corp sau ședințele de peeling sunt total nerecomandate înainte de epilare, pentru că reduc șansele de reușită ale procedeului. Discută cu medicul despre tratarea sau calmarea foliculitei, în cazul în care aceasta este prezentă, și bucură-te că, datorită epilării IPL aceasta va deveni o amintire.
Au trecut de mult vremurile în care epilarea însemna durere. Pentru a evita orice experiență neplăcută în timpul procedeului, vei seta corect, de la bun început, intensitatea aparatului, în funcție de gradul tău de suportabilitate. Alunițele sau tatuajele reprezintă puncte vulnerabile ale pielii tale, deci va trebui să le acoperi cu un creion dermatograf sau cu plasturi, pentru a evita riscul de apariție a arsurilor.
Odată ce ai încheiat expunerea la aparatul cu lumină intens pulsată, poți aplica pe piele emulsii hidratante, pentru a preîntâmpina eventualele sensibilități sau iritații. Rezistă tentației de a smulge firele rămase, pentru a nu-ți îngreuna următoarea experiență de epilat. Oricum, vei observa cu surprindere că multe dintre ele vor cădea de la sine. Dușurile foarte fierbinți sau hainele foarte mulate sunt alți stimuli din cauza cărora ai putea acuza mici iritații ale pielii proaspăt epilate, așa că ar fi cel mai bine să le eviți în primele 48 de ore de la încheierea procedeului.
Deși vei putea vedea deja rezultate îmbucurătoare ale tratamentului cu IPL după doar opt săptămâni, pentru un efect de durată este recomandată continuarea periodică a procedurilor. De exemplu, aparatul Lumea Prestige de la Phillips oferă o piele fără păr timp de până la 6 luni, după efectuarea tratamentului recomandat (8-10 săptămâni odată la 2 săptămâni, 9 luni o sesiune de întreținere pe lună). Frecvența intervențiilor este dată de gradul de regenerare a firelor de păr, care variază de la un organism la altul. Unele fire vor cădea mai greu, în ciuda eforturilor tale repetate, ceea ce te va obliga să insiști asupra anumitor zone. În general, un tratament complet durează între 6 și 10 săptămâni, dar există cazuri în care acesta se întinde și pe parcursul a 12 luni.
Datorită utilizării unei forme concentrate de lumină, pentru a produce căldură doar în firul de păr, epilarea cu IPL nu cauzează durere. Totuși, în funcție de gradul de anduranță resimțit de fiecare dintre noi, poți acuza ușoare ciupituri și senzații de căldură intensă, pe durată foarte scurtă.
Tehnologia modernă din spatele epilării cu IPL elimină aproape în totalitate riscul apariției de arsuri, de cruste sau de zone hiperpigmentate. În cazuri excepționale, se pot constata ușoare dureri sau senzații de arsură, dar incidența acestora se leagă de nerespectarea recomandărilor medicului dermatolog.
Deși este total inofensivă pentru piele, epilarea cu IPL nu este recomandată în cazul în care ești însărcinată sau alăptezi. De asemenea, pielea pe care sunt deja prezente eczeme și inflamații trebuie mai întâi tratată, cu ajutorul recomandărilor medicului dermatolog.
Deși are parte de concurență din partea altor tehnologii, epilarea cu IPL reușește să-și păstreze caracterul polivalent care te ajută să obții rezultatele dorite cu minimum de efort. În plus, în cazul în care alegi un aparat IPL Lumea Prestige fără fir, vei avea un plus de lejeritate în utilizare. ● IPL vs. epilarea cu laser Epilarea IPL și cea care folosește laser prezintă multe asemănări, dar prima dintre ele se diferențiază prin filtrele speciale. Acestea selectează anumite lungimi de undă ale spectrului luminos, în funcție de lungimea și de culoarea firului de păr. Suprafața pe care acționează epilarea cu IPL este mai mare decât cea vizată de laser, astfel că riscul de ardere a pielii și de durere este mult mai mic. ● IPL vs. electroliză Electroliza pierde net în fața epilării cu IPL, la toate capitolele. Deosebit de dureroasă, din cauza extragerii firului de păr cu ajutorul curentului electric, electroliza supune pielea unei adevărate traume. Dacă procedeul IPL lasă pielea neatinsă, epilarea cu electroliză implică anestezierea zonei înainte de intervenție și o mulțime de cicatrici, la sfârșitul acesteia, dintre care unele pot fi foarte adânci.
Idealul epilării definitive este mai aproape de tine datorită tehnologiei IPL. Cu un adevărat arsenal tehnologic și fără efecte adverse, această procedură poate face parte din rutina ta de frumusețe. Credit foto: Philips și Shutterstock
Pentru femei
Trucuri de frumusete ca sa arati si sa te simti bine ► Tratamente naturiste pe care poti sa le faci la tine acasa ► Sfaturi pentru ritualul zilnic de ingrijire
Află mai multePentru femei
Mituri despre epilare -> Lama de ras iti face parul sa creasca mai repede -> Epilarea cu ceara cauzeaza foliculita -> Epilarea definitiva este periculoasa
Află mai multeYou are about to visit a Philips global content page
Continue