0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    mituri si adevaruri despre epilarea cu IPL

    Mituri și adevăruri despre epilarea cu IPL

    Află recomandările medicului dermatolog 

     

    Cum ar fi să nu mai fie nevoie să te epilezi în fiecare zi sau la câteva zile, fără să mergi la salon pentru a face tratamente costisitoare? Cu Philips Lumea este posibil să te epilezi cu IPL la tine acasă și să te bucuri de o piele netedă pentru perioade de până la 6 luni. Dacă nu ai făcut-o deja, te invităm să descoperi beneficiile unui dispozitiv Philips Lumea și să te familiarizezi cu principalele sale beneficii.

     

    Deoarece epilarea IPL este un subiect relativ recent apărut în țara noastră, am discutat cu dna Dr. Oana Spânu despre cele mai des întâlnite întrebări care apar legat de acest tip de dispozitiv. Descoperă mai jos principalele concluzii, iar atunci când ai mai mult timp la dispoziție, poți vedea întreaga conversație în mini-seria „Lumea Mea”, disponibilă pe pagina noastră de YouTube.

    Este sigură utilizarea Philips Lumea?

    Una dintre cele mai des întâlnite întrebări despre epilarea IPL este legată de siguranță. După cum îi spune și numele, tehnologia IPL (Intense Pulse Light – Lumină Intens Pulsată) acționează prin intermediul luminii. Aceasta este emisă din toate lungimile de undă vizibile, asemănător cu blițul foto, așadar, este o procedură diferită de tratamentul cu laser. Este o tehnologie inventată în 1997, iar rezultatele de până acum confirmă că nu există riscul unor afecțiuni în urma folosirii. Ca la orice produs, este important ca aparatul să fie folosit conform instrucțiunilor. Probabil că cea mai mare îngrijorare este legată de apariția posibilă a unor boli grave precum cancerul, un risc care nu este confirmat în practică.

    Cu toate acestea, Dr. Oana Spânu recomandă persoanelor cu afecțiuni autoimune (vitiligo, psoriazis, lichen plan, lupus eritematos) sau celor care au în familie sau istoric personal de cancer de piele să se consulte cu medicul dermatolog înainte de folosirea aparatului. În cazul în care știi deja că nu ar exista niciun risc, îți recomandăm să vizitezi categoria noastră de aparate IPL care îți oferă un raport calitate - preț foarte bun. Alege produsul care corespunde nevoilor și așteptărilor tale.

    Este Philips Lumea eficient pentru toate tipurile de păr și piele?

    Dispozitivul este proiectat pentru 5 tonuri diferite ale pielii și culori ale părului, însă în cazul anumitor tipuri de piele și păr rezultatele nu vor fi eficiente. Este vorba despre părul roşcat, alb/gri sau blond deschis. Ci cât pielea este mai deschisa la culoare, iar firele de păr au nuanțe mai închise și sunt mai groase, cu atât rezultatul va fi mai bun.  Dacă pielea este foarte închisă la culoare, Philips Lumea poate cauza rănirea acesteia prin arsuri, umflături sau decolorare.

    Senzorul inteligent SmartSkin al aparatului Philips Lumea îți recomandă nivelul optim de intensitate în funcție de tonul pielii. Dr. Oana Spânu recomandă ca o perioadă de minim 2 săptămâni înainte de tratament pielea să nu fie expusă mult la soare.

    Motivul este că pielea devine pigmentată din cauza luminii soarelui, iar lumina intens pulsată nu va mai face distincție între pigmentul din foliculul pilos și pigmentul din piele. Dr. Spânu enumeră tipurile de piele pentru care aparatul este ideal – fototip 2 (piele deschisă, ochi deschiși la culoare) sau 3 (piele închisă, ochi mai închiși la culoare), dacă pielea nu e foarte bronzată. De asemenea, evita expunerea la soare în primele două săptămâni după procedura IPL.

    Nuanţe de piele potrivite:

    Tabel cu culorile părului de pe corp

    Culori potrivite ale părului de pe corp:

    Tabel cu nuanţe de piele

    Pot aplica Philips Lumea pe tatuaje?

    Lumina nu va funcționa pe tatuaj din același motiv ca mai sus – aceasta va ținti pigmentul din țesut, fără să facă diferența între pigmentul părului și cel al tatuajului.

    Este recomandat să eviți să folosești lumina intens pulsată pe zonele cu tatuaje. Dispozitivul nu face diferența între pigmentul din firul de păr și cel din tatuaj, drept urmare lumina acestuia va fi atrasă de pigmentul din tatuaj în proporție foarte mare, putând duce la arsuri severe ale pielii, cu vezicule și risc de cicatrici.

    De aceea, zona cu tatuaj va fi evitată la o distanță de câțiva milimetri.

    Philips Lumea poate fi folosit de adolescenți?

    Aparatul este foarte sigur de folosit după împlinirea vârstei de 18 ani. Și asta din considerente strict legale, pentru că pana la ora actuală nu exista studii clinice efectuate pe copii. Adolescenții cu vârsta de peste 14 ani vor avea nevoie de acordul și supravegherea unui părinte pentru a utiliza tehnologia Philips Lumea IPL

    Este sigură epilarea IPL în cazurile de foliculită sau acnee?

    Foliculita este o inflamație la baza firului de păr care se soldează în următoarele săptămâni cu hiperpigmentație, cu pete maronii, leziuni generate de creșterea firului de păr. În mod surprinzător, poate, epilarea IPL ajută la eliminarea sau reducerea foliculitei, spune Dr. Oana Spânu. Deoarece este atrofiat foliculul pilos, inflamația periodică și suprainfecția bacteriană nu mai apar sau apar mai rar, ceea ce elimină și acele pete maronii. Totuși, Dr. Spânu enumeră și câteva dintre precauțiile pe care trebuie să le luăm. De exemplu, dacă suntem în timpul unui tratament pentru foliculită, în timp ce avem o infecție activă, așteptăm o perioadă de 2-3 săptămâni după încheierea tratamentului, urmând ca apoi aparatul să fie folosit fără restricții.

    În cazul tratamentului local antiacneic – cu derivat de vitamina A, cu antibiotic, cu acid glicolic, salicilic, lactic, peroxid de benzoil etc. – sistemul de epilare nu trebuie să fie folosit strict în perioada de tratament.

    Pot efectua epilare IPL acasă femeile însărcinate sau care alăptează?

    Tratamentul poate fi efectuat în orice perioadă cu excepția perioadei în care femeia este însărcinată sau alăptează. Dr. Oana Spânu evocă două motive principale. Primul este că nu există studii clinice efectuate pe femei însărcinate sau în perioada de alăptare.

    În al doilea rând, aceasta este o perioadă în care femeile trec prin schimbări hormonale semnificative, cu diferențe de producție de progesteron – estrogen. Asta le face mult mai susceptibile la reacții alergice, la inflamație, la risc de hiperpigmentație, de melasmă etc.

    Înaintea tratamentului de epilare cu IPL trebuie acoperite alunițele?

    În timpul epilarii IPL este suficientă evitarea acestora la distanță de câțiva milimetri. Opțional, Dr. Oana Spânu recomandă colorarea acestora cu creion dermatograf neapărat alb, însă în continuare se va evita acea zonă pigmentată atunci când folosim aparatul. 

    Trebuie să mă pregătesc cu ochelari de protecție sau gel pentru epilarea cu IPL?

    În afară de aparatul Philips Lumea, nu vei avea nevoie de alt echipament. Există însă câteva lucruri de care e bine să ții cont atunci când te pregătești pentru tratament. Chiar dacă nu este nevoie de ochelari de protecție, fiind vorba despre o lumină intensă, este recomandat să folosești aparatul într-o încăpere luminoasă, cu ferestre. Astfel, lumina se va difuza.

    De asemenea, nu este recomandat să te concentrezi privirea pe lampă atunci când aceasta emite lumină. Aparatul se folosește fără creme sau geluri, însă înainte de tratament trebuie să spălăm bine pielea și să nu aplicăm deodorant sau alte creme și soluții pe zonele pe care urmează să le epilăm. Este important să radem firele de păr cu o zi înainte.

    Atenție – nu trebuie să smulgem firele de păr, pentru că dacă le smulgem, aparatul nu va fi eficient, nemaiputând identifica pigmentul din fir. Iar dacă nu radem firul de păr, lumina intensă pulsată nu se va putea concentrat pe rădăcină. Regula este valabilă pentru orice zonă din corp, inclusiv pentru epilarea inghinala și axilară.

    Cum să mă asigur că urmăresc programul de tratament?

    Știm cât de încărcată poate fi agenda ta, așa că am dezvoltat aplicația Philips Lumea IPL, care te ajută să ții evidența tratamentelor și te notifică atunci când trebuie să te ocupi de pielea ta. De asemenea, vei putea urmări diverse tutoriale video care îți arată cum să folosești Lumea pentru a obține cele mai bune rezultate și vei găsi o mulțime de sfaturi utile. Aplicația este disponibilă în mod gratuit atât în Google Play, cât și în App Store.

    Intră în #LumeaMea și urmărește întreaga serie cu doamna doctor Oana Spânu și gazda emisiunii, Andreea Remețan:

    Despre epilarea IPL acasa cu doctor Oana Spanu
    Epilare IPL acasa, cum se face corect
    Epilare IPL acasa, o experienta placuta
    Epilare IPL acasa, piele fina intotdeauna
    Iuliana Rosu

    Articol scris în colaborare cu Dr. Iulia Roșu

    Citește în continuare

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.