1
Produse

Rețetă dulceaţă de gutui

Rețetă dulceaţă de gutui

Porţii 8, Durată de preparare: 5 m, Durată de gătire 90 m

Ingrediente

  • 3 kg de gutui bine coapte
  • 1,5 -2 kg zahăr
  • sucul de la o lamâie
  • 500 ml apă plată

Indicaţii

  • 1. Puneţi gutuile curăţate şi tăiate în cuburi mici în vasul aparatului, adaugaţi apa, zahărul şi sucul de lămâie.
  • 2. Închideţi capacul şi setaţi programul JAM şi timpul de preparare 90 de minute.
  • 3. După 30 de minute deschideţi capacul, lăsând dulceaţa să fiarbă în continuare până la finalizarea programului.
  • 4. La terminarea programului deconectaţi aparatul de la curent şi cu ajutorul unui polonic umpleţi borcanaşele (pregătite în prealabil) cu dulceaţă.
  • 5. Strangeţi bine capacele si aşezaţi-le cu baza în sus pentru 10 minute. Lăsaţi-le să se răcească treptat, dupa care le puteţi depozita în locul dorit.
  • Poftă bună!
Rețetă dulceaţă de gutui