Micuţul tău poate trece prin perioada de „agitaţie”. Nu te îngrijora, acest lucru este normal şi trebuie să o depăşească. Între timp, am compilat nişte strategii de abordare care să te ajute să elimini stresul de la masă.
La un anumit punct în al doilea an de viaţă, bebeluşii devin mai selectivi cu alimentele pe care le vor consuma deoarece devin mai expresivi. Copilaşul tău poate:
Aceasta este o fază normală de dezvoltare pentru copii mici. Se numeşte o reacţie neofobică la alimente - „neofobia” înseamnă teama faţă de ce este nou.
Această etapă se dezvoltă imediat ce copilaşul a început să meargă, când acesta se descurcă mai bine şi poate să hoinărească pentru a cerceta mediul. Teama de alimente noi este probabil un mecanism de supravieţuire pentru a preveni copilaşii mobili să se rănească mâncând orice. Dacă ar fi să guste orice fruct de pădure care arată bine dintr-un tufiş, s-ar putea otrăvi.
Odată ce etapa de neofobie începe, copilul tău poate refuza să încerce să guste un aliment nou cu care nu este obişnuit. Copiii mici au nevoie de mai mult timp pentru a învăţa să aprecieze şi să mănânce alimente noi decât bebeluşii: