1
0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

  Produse

  Philips AVENT - Starting solids

  Introducerea alimentelor solide

  În jurul vârstei de patru până la şase luni, micuţul tău poate părea mai puţin satisfăcut de laptele său şi te urmăreşte curios atunci când mănânci. Acestea sunt semne bune că bebeluşul tău este pregătit să înceapă să mănânce alimente solide.

  Philips AVENT - Starting solids

  Cumpărarea şi prepararea primelor alimente solide ale bebeluşului tău din ingrediente proaspete este cea mai bună cale de păstrare cât mai intactă a substanțelor nutritive. Faptul că prepari tu mâncarea îţi oferă liniştea de a ştii exact ce mănâncă bebeluşul tău. 

  Şi modul de păstrare, preparare şi gătire a ingredientelor tale va afecta conţinutul nutriţional al acestora, aşadar am adunat nişte indicaţii care să te ajute să valorifici la maximum primele alimente ale bebeluşului.

  Gătitul la abur

  Gătitul la abur este una dintre cele mai bune metode pentru păstrarea aromelor. Un aparat de gătit cu aburi şi blender combinat Philips Avent păstrează cât mai multe substanţe nutritive. Acesta amestecă în mod inteligent sucurile eliberate de alimente în faza de gătire cu aburi şi reintroduse în alimente în faza de amestec.

  Preparare şi păstrare

  • Prepară alimentele într-o bucătărie curată, cu ustensile şi castronaşe curate, pentru o igienă optimă
  • Spală-te pe mâini înainte să prepari alimentele şi spală mâinile bebeluşului tău înainte de hrănire
  • Hrana pentru bebeluş trebuie gătită bine până la fierbere şi lăsată la răcit înainte de a fi servită
  • Cuptoarele cu microunde încălzesc mâncarea în mod neuniform şi pot forma puncte fierbinţi care ţi-ar putea provoca arsuri ţie şi bebeluşului tău. Asigură-te că orice aliment încălzit astfel este amestecat foarte bine şi lăsat să se răcească înainte de a fi servit (un încălzitor pentru biberoane şi alimente Philips Avent va încălzi în siguranţă şi în mod uniform hrana bebeluşului tău)
  • Nu reîncălzi niciodată hrana bebeluşului tău mai mult de o singură dată
  • Păstrează alimentele în siguranţă şi utilizează-le înainte de data de expirare
  • Cele mai multe alimente proaspăt gătite pot fi păstrate în frigider până la 24 de ore
  • Pregătirea unor cantităţi mari şi congelarea în tăvi de gheaţă sau recipiente de alimente, precum recipientele de stocare Philips Avent, îţi poate economisi mult timp.
  • Recipientele de stocare sunt igienice, pot fi depozitate etajat şi pot fi inscripţionate cu numele alimentului şi cu data preparării
  • Verifică instrucţiunile congelatorului tău pentru a afla cât timp poţi depozita alimentele pentru bebeluşi în siguranţă. De regulă, perioada este între una şi trei luni
  • Nu recongelaţi alimentele după ce au fost dezgheţate
   

  Câteva informaţii despre ingrediente

  • Toate fructele şi legumele trebuie spălate cu atenţie înainte de folosire - unele dintre acestea pot necesita decojirea
  • Sarea nu trebuie să fie adăugată la alimentele pentru bebeluşi.
  • Încearcă să foloseşti ierburi sau condimente uşoare aşa cum foloseşti în reţetele obişnuite ale familiei pentru a da un gust mai bun alimentelor pentru bebeluşul tău
  • Nu trebuie adăugat zahăr, dar se poate adăuga o cantitate mică la tartele cu fructe pentru a le face mai gustoase
  • Unele alimente precum scoicile crude, ficatul, brânzeturile nepasteurizate moi şi mierea nu sunt adecvate pentru bebeluşii sub vârsta de 12 luni 
  • Ouăle trebuie să fie întotdeauna bine gătite
  • Adresează-te întotdeauna asistentul tău medical dacă ai întrebări despre prepararea alimentelor bebeluşului tău
   
  Te rugăm să fii conştientă de faptul că informaţiile oferite în aceste articole sunt doar sfaturi cu caracter general şi nu trebuie considerate în niciun caz ca un substitut al sfaturilor medicale de specialitate. Dacă tu, familia sau copilul tău prezentaţi simptome sau condiţii grave sau persistente, apelează la asistenţă medicală de specialitate. Philips Avent nu poate fi făcut răspunzător pentru nicio daună care ar putea rezulta în urma utilizării informaţiilor furnizate pe acest site web.
   

  Produse corelate

  Sfaturi corelate

  Cum introducem în alimentaţia celui mic alimente în bucăţi mai mari

  Cum introducem în alimentaţia celui mic alimente în bucăţi mai mari

  Reţete pentru bebeluşi şi copii mici

  Reţete pentru bebeluşi şi copii mici

  Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.