1
0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

  Produse

  Philips AVENT - Toddler feeding difficulties

  Dificultăţi de hrănire ale copilului mic

  Mofturile la mâncare reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme de hrănire. Însă te vei bucura să afli că mofturile la mâncare reprezintă doar o fază trecătoare în dezvoltarea copilului mic.

  Philips AVENT - Toddler feeding difficulties

  Unii copii mici sunt mai mofturoşi decât alţii. Un copil foarte mofturos se poate regăsi într-o familie cu doi sau mai mulţi copii. Chiar şi în cazurile când părinţii şi-au tratat toţi copiii în acelaşi mod, un copil mic poate totuşi să devină vizibil mofturos la mâncare. În acelaşi timp, unii părinţi au copii mici care continuă să mănânce bine în această etapă şi deseori nici nu ştiu, din fericire, că această etapă de dezvoltare există. 

  Însă, dacă eşti mama unui copil mic care este foarte rezervat în privinţa încercării de alimente noi, probabil că vei considera acest lucru destul de exasperant. Încearcă să nu uiţi că nu e vina copilaşului tău că este rezervat şi reticent la alimente noi, iar reacţia ta poate înrăutăţi lucrurile, cum ar fi:

  • Te aştepţi ca bebeluşul tău să mănânce mai mult decât are nevoie
  • Eşti agitată la ora mesei
  • Gestionaţi greşit orele de masă
  • Te aştepţi ca bebeluşul tăusă câştige în greutate mai mult decât este normal pentru această vârstă

  Dar există veşti bune. Obiceiurile de mâncare ale preşcolarilor se îmbunătăţesc deseori semnificativ după ce încep să mănânce cu alţi copii la grădiniţă sau la şcoală.

  Sugestii pentru părinţii care sunt îngrijoraţi că copilaşul lor nu mănâncă suficient

  Grafice de creştere

  Solicită-i medicului tău specialist să măsoare greutatea şi înălţimea copilaşului tău cu precizie pe scări gradate şi marchează-le pe grafice de creştere. S-ar putea să descoperi că copilaşul tău creşte normal şi că este suficientă de fapt o cantitate mică de hrană.

  Jurnalul alimentar

  Înregistrează toate alimentele şi băuturile pe care le mănâncă copilaşul tău. Apoi analizează-le cu un dietetician pentru a vedea dacă sunt adecvate şi pentru a afla dacă copilaşul tău are nevoie de suplimente de vitamine şi de minerale pentru a acoperi orice carenţă.

  Consumul prea mare de lichide

  Verifică numărul de băuturi pe care le bea bebeluşul tău. Unii bebeluşi preferă să bea în loc să mănânce şi se satură numai cu lichidele. Cam 6-8 băuturi de 90-120 ml sunt suficiente. Dacă bebeluşul tău încă mai bea din biberon, s-ar putea să se sature cu prea mult lichid şi să nu mai aibă suficientă poftă de mâncare.

  Gustările

  Unii copii mici refuză mesele pentru a li se da în schimb gustări care au tendinţa de a fi bogate în grăsimi, zahăr şi sare. Există puţine stimulente pentru un copil mic să mănânce o masă adecvată dacă i se permite să se sature cu gustări. Aşadar, încearcă să reduci gustările la două pe zi şi să fie nutritive - opţiunea de fructe sau de sandvişuri mici este excelentă.

  Orarul

  Limitează timpul alocat mesei la 20 până la 30 de minute şi oferă-i întotdeauna un aliment pe care eşti sigură că copilul tău mic îl va mânca.

  Ce să faci când copilul este foarte mofturos

  O abordare coerentă este esenţială la masă. Aşadar, tuturor celor cărora le pasă de copilul tău - inclusiv rudele şi îngrijitorii de copii - trebuie să respecte acelaşi plan. Nimeni nu trebuie să ameninţe sau să forţeze copilul să mănânce anumite alimente. Dacă respinge un aliment oferit la masă, pur şi simplu ia-l din faţă fără comentarii. Şi nu îl înlocui cu mai multe alimente înainte de următoarea gustare sau masă planificată.

  Strategii simple pentru părinţi

  • Oferă-i mese şi gustări mici într-un spaţiu adecvat
  • Pentru început, oferă alimente care ştii că îi plac copilului tău
  • Stabileşte o limită de timp pentru orele de masă, de ex. 30 de minute.
  • Laudă-l foarte mult, chiar dacă a mâncat o cantitate foarte mică din alimente
  • Dă la o parte alimentele nemâncate la sfârşitul mesei fără a comenta
  • Nu discuta despre alimente şi obiceiurile de mâncare ale copilului tău cu alte persoane în faţa copilului
  • Nu încerca să îţi convingi sau să îţi forţezi copilul să mănânce
  • Rămâi calmă
   

  Mofturi de durată la mâncare

  Un număr foarte mic de copii nu depăşesc această fază şi continuă să limiteze alimentele pe care le mănâncă în copilărie. Dar dacă copilul tău mănâncă suficient din mâncarea care îi place pentru a-şi alimenta energia şi ia un supliment de vitamine şi minerale pentru acoperirea carenţelor, dezvoltarea va continua în mod normal.

  Te rugăm să fii conştientă de faptul că informaţiile oferite în aceste articole sunt doar sfaturi cu caracter general şi nu trebuie considerate în niciun caz ca un substitut al sfaturilor medicale de specialitate. Dacă tu, familia sau copilul tău prezentaţi simptome sau condiţii grave sau persistente, apelează la asistenţă medicală de specialitate. Philips Avent nu poate fi făcut răspunzător pentru nicio daună care ar putea rezulta în urma utilizării informaţiilor furnizate pe acest site web.

  Produse corelate

  Sfaturi corelate

  Diferitele etape ale înţărcării

  Diferitele etape ale înţărcării

  Înţărcarea micuţului tău

  Înţărcarea micuţului tău

  Sugestii pentru ora de masă a copilului mic

  Sugestii pentru ora de masă a copilului mic

  Sterilizarea accesoriilor de hrănire a bebeluşului

  Sterilizarea accesoriilor de hrănire a bebeluşului

  Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.