0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Pregătirea planului de naştere

    Planul de naştere este o simplă listă care îi informează pe medici, pe moaşă şi pe asistente despre preferinţele tale în ceea ce priveşte naşterea bebeluşului. Chiar dacă nu respecţi planul în ziua respectivă, pregătirea unei liste de dorinţe despre cum ai dori să decurgă lucrurile este o metodă bună de a te gândi la diferite aspecte.

     

    Planul tău de naştere trebuie să conţină informaţii despre:

    Mediul ideal

     

    • Unde ţi-ar plăcea să naşti?
    • Ţi-ar plăcea să fie muzică?
    • Plănuieşti să utilizezi aromaterapie, apă, naştere prin hipnoză sau alte tehnici? Poți include accesoriile necesare în bagajul de maternitate?
    • Ai fi de acord ca studenţii la medicină să asiste la naşterea bebeluşului tău?

    „Echipa ta de suflet”

     

    • Pe cine ţi-ar plăcea să ai alături în timpul travaliului şi al naşterii?
    • Ai prefera ca o anumită persoană să rămână afară din cameră?

    Ameliorarea durerii

     

    • Există vreo metodă de ameliorare a durerii pe care ai dori să o foloseşti? De exemplu, ţi-ar plăcea să iei medicamente sau să poţi folosi o piscină pentru naştere?
    • Există vreun medicament pentru reducerea durerii pe care ai dori să îl eviţi? De exemplu, preferi să nu ţi se administreze injecţie epidurală?

    Măsuri în caz de urgenţă

     

    • Eşti reticentă la utilizarea forcepsului sau a ventuzelor?
    • Ce părere ai dacă ţi se recomandă o operaţie de cezariană de urgenţă?

    Postnatal

     

    • Ţi-ar plăcea ca cineva anume să taie cordonul ombilical al bebeluşului?
    • Ţi-ai dori contact piele pe piele imediat?
    • Există anumite modalităţi prin care doreşti să dezvolţi o legătură cu bebeluşul? Există posibilitatea alaptarii la san in primele zile, la cerere?
     

    După ce ai făcut o listă cu preferinţe, comunică-le echipei tale de îngrijire, dă-i o copie partenerului tău sau persoanei care te va însoţi la naştere şi ţine o copie în bagajul de spital. Discută și despre ce trebuie sa iei cu tine la spital cand nasti. Fii pregătită să fii flexibilă. Naşterea unui copil este imprevizibilă şi majoritatea profesioniştilor încearcă să îţi respecte cerinţele din planul de naştere – atâta timp cât acestea sunt sigure la momentul respectiv pentru tine şi bebeluşul tău.

    Suptul pentru liniştire

     

    Suzeta îi poate ajuta pe unii bebeluşi, însă pentru alţii nu prezintă niciun interes. Pregătește-te din timp și investeste in accesorii pentru siguranta hranirii cu biberonul în cazul în care iei în calcul această variantă.

    Masajul pe spate

     

    • Aşează-ţi bebeluşul cu burtica în jos
    • Masează-i spatele pentru a ajuta la calmarea durerilor produse de gaze
     

    Din fericire, chiar dacă bebeluşul este diagnosticat cu colici, problema dispare de regulă în jur de trei sau patru luni. Dacă copilul tău mai are colici după această perioadă, sună medicul pediatru.

     

    Te rugăm să fii conştientă de faptul că informaţiile oferite în aceste articole sunt doar sfaturi cu caracter general şi nu trebuie considerate în niciun caz ca un substitut al sfaturilor medicale de specialitate. Dacă tu, familia sau copilul tău prezentaţi simptome sau condiţii grave sau persistente, apelează la asistenţă medicală de specialitate. Philips Avent nu poate fi făcut răspunzător pentru nicio daună care ar putea rezulta în urma utilizării informaţiilor furnizate pe acest site web.

    Fă cunoștiință cu aplicația Sarcina+

     

    Concepută pentru a îți fi alături de când rămâi însărcinată și până la naștere, aplicația Sarcina+ te ghidează în toate etapele sarcinii și te ajută să o monitorizezi îndeaproape.

    Descarcă acum:

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.