0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Aranjarea mesei de Craciun ► Idei pentru alegerea tematicii ► Galerie foto cu modele pentru amenajarea mesei

    Mai multe:
    Crăciun

    Aranjarea mesei de Crăciun - idei de pus în practică

    Aranjarea casei de Crăciun are o istorie lungă care începe în secolul al XV-lea, în Londra, cu obiceiul ca fiecare casă și toate bisericile să fie acoperite cu vâsc, dafin sau orice crenguță cu frunze verzi. Culorile tradiționale de Crăciun care s-au păstrat de-a lungul timpului sunt roșu, care semnifică sacrificiul, verde, care simbolizează viața veșnică și auriul care semnifică bogăția.

     

    Dacă îți face plăcere să ai casa plină de sărbători și să îi aduni la masă pe toți cei dragi inimii tale, aceste idei pentru amenajarea mesei de Crăciun te vor ajuta cu siguranță:

    1. Alegerea tematicii de Crăciun

    Alegerea tematicii

     

    Fiecare sărbătoare are farmecul său, dar niciuna nu se compară cu sărbătoarea Crăciunului. În alegerea tematicii, lasă-te inspirată de stilul casei tale și chiar de meniul pe care alegi să-l servești invitaților. Ia-ți timp suficient și gândește-te la decorul pe care îl vei folosi în aranjarea mesei. O tematică generală clară te ajută să salvezi timp și în amenajarea casei, în general.

    Cum alegi tema?

    Cum alegi tema

    Îți este dificil să te hotărăști în privința temei? Începe cu ce îți place cel mai mult la acestă sărbătoare: să fie vorba despre căldura sufletească pe care o emană oamenii în această perioadă sau are legătură cu magia cadourilor?

    O sa îți fie mai ușor să te decizi asupra tematicii dacă îți răspunzi la aceste întrebări: îți place să respecți tradițiile sau mai degrabă reinterpretezi totul cu un suflu modern? Există un ornament special de care te leagă amintiri plăcute?

    Tematica poate proveni din surse diferite, așa că gândește-te la culorile care te inspiră, la simboluri și la modele decorative preferate.

    Alegerea tematicii în funcție de culoare

     

    Culorile joacă un rol important în orice amenajare și în definirea oricărei tematici. Dacă nu vrei să inovezi în acest moment, poți alege varianta clasică de culori: roșu, verde și auriu.

    • Dacă îți plac abordările moderne, mergi pe asocieri de nuanțe neutre în combinație cu alb. Vor da un aer sofisticat mesei și aranjamentul este ușor de realizat.
    • Dacă îți plac accentele tari de culoare, poți folosi combinații de albastru regal și mov care vor avea un efect energizant. Dar nu uita să echilibrezi totul cu alb pentru fața de masă și șervețele.
    • Dacă alegi să mergi pe accente metalice, combină accesoriile întotdeauna cu ghirlande sau ornamente florale.

    Alegerea tematicii în funcție de hobby-ul tău

     

    Crăciunul este momentul perfect să te inspiri și să găsești resurse din orice zonă creativă pe care o îndrăgești.

     

    Explorează universul hobby-ului tău. Acesta poate fi colecționarea păpușilor, a trenurilor, a vinilurilor sau poate tricotatul. Orice îți place să faci cu drag ar putea reprezenta o sursă de inspirație majoră în alegerea temei potrivite pentru masa de Crăciun.

    Alegerea tematicii în funcție de stilurile decorative

     

    O altă abordare interesantă este să decizi tematica în funcție de elementele din stiluri decorative diverse. Te poți lega de stilul casei tale (clasic, modern, contemporan, eclectic) sau poți folosi un stil de amenajare în contrast cu restul casei.

    • Rustic - pune în prim plan elementele naturale cum ar fi texturi precum lână pentru fața de masă, crenguțe de brad, poate și un buștean pe care să îl plasezi lângă masă. Toate acestea  pot crea o atmosferă caldă.
    • Elegant Chic -  se potrivește perfect cu sărbătorile și îți oferă oportunitatea să readuci la viață elemente de decor vintage.

    2. Preparatele de Crăciun

    Preparatele de craciun

    Preparatele de pe masa de Crăciun sunt în general alcătuite din carne de porc: slănină, tochitură, salată de boeuf, cârnați, lebăr, caltaboși, tobă, sarmale, piftie, jambon, pastramă, pârjoale, dar și jumări.

     

    Dulciurile care se prepară special pentru masa de Crăciun sunt: cozonacul, plăcinta, turta dulce în diverse forme, biscuiții cu stafide, cornulețele și gogoșile. Toate aceste preparate diferă în funcție de zona geografică și sunt însoțite de băuturi specifice fiecărei zone: țuică, palincă, diverse vinuri.

     

    Dacă vrei să aduci noutăți pe masa de Crăciun, lasă-te inspirată de orice rețetă gustoasă pe care o descoperi și de care ești sigură că se vor bucura invitații tăi.

    Dacă vrei să îi impresionezi cu adevărat, așteaptă-i cu un aperitiv delicios din brânzeturi și legume alături de pâine caldă făcută în casă.

     

    Sfat: Alege o veselă albă pentru felurile de mâncare sau deserturile pe care vrei să le pui în evidență.

    3. Idei de aranjare a mesei

     

    În funcție de tematica aleasă te pot inspira din următoarele stiluri:

    Rustic

    Conține multe elemente naturale - conuri de brad, lemn și crenguțe.

    Clasic

    Conține elemente tradiționale în culori specifice - roșu și verde.

    Modern

    Se folosește de accente metalice în crearea unui decor dinamic.

    Ludic

    Se folosește de culori îndrăznețe și se adresează copilului interior.

    Sursă foto: Shutterstock și Philips

    Citește în continuare

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.