0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Mai multe:

    Tot ce trebuie să știi despre igienizarea dentară profesională

    Probabil că, ești deja familiarizat cu ideea unui detartraj și periaj profesional, dar poate că nu ai avut până acum toate detaliile referitoare la acest fel de igienizare dentară. În cele ce urmează, îți vom prezenta, de ce este important și când să apelezi la un detartraj profesional, cui îi este cel mai mult de folos, cât durează, cât costă și dacă curățarea profesională a dinților este dureroasă. 

    Când și de ce să apelezi la detartrajul profesional al dinților

     

    Saliva, resturile de mâncare și bacteriile formează placa, care este eliminată de obicei prin periajul corect al dinților. Totuși, deoarece unele colțuri ale cavității bucale sunt dificil de accesat cu periuța de dinți, placa bacteriană se poate întări în acele zone, transformându-se în tartru. Dacă tartrul nu este îndepărtat, el poate conduce la alte probleme dentare, cum ar fi cariile sau sângerările gingivale1. Din acest motiv, atât adulții, cât și copiii după o anumită vârstă ar trebui să apeleze la detartraj și periaj profesional în mod regulat.


    În prima etapă, în timpul procedurii de igienizare dentară, specialistul, folosind instrumente speciale, se ocupă de eliminarea plăcii bacteriene întărite sau moi, precum și de depozitele de tartru. De obicei, această procedură implică folosirea unor instrumente manuale, un jet de apă și pudră specială, dar și detartrajul cu ultrasunete. Dinții sunt apoi periați, lustruiți și tratați cu fluor. De asemenea, în timpul acestor sesiuni, specialiștii îți pot oferi sfaturi privind tehnicile unui periaj corect dar și cum să îți păstrezi dinții curați acasă.


    Sfatul nostru: Încearcă să folosești periuța pentru dinți Philips Sonicare DiamondClean Sonic Toothbrush, care te poate ajuta să accesezi chiar și cele mai îndepărtate colțuri ale gurii. Împreună cu capetele de periaj Philips Sonicare W2 Optimal White, periuța îndepărtează de până la 10 ori mai multă placă bacteriană decât o periuță de dinți manuală, te ajută să ai dinți curați și sănătoși, reducând semnificativ riscul afecțiunilor dentare și gingivale. 

    Cât de des ar trebui să apelezi la o igienizare dentară profesională? 

     

    Frecvența cu care trebuie să apelăm la un detartraj și periaj profesional depinde de fiecare individ. În general, dentiștii recomandă curățarea profesională a dinților o dată sau de două ori pe an. În circumstanțe speciale, este important să creștem frecvența sesiunilor de detartraj profesional: de exemplu, femeile însărcinate ar trebui să apeleze la această metodă de igienizare dentară o dată sau de două ori în timpul celor nouă luni de sarcină, fiind mai predispuse la probleme dentare și gingivale. 


    De asemenea, este recomandat ca fumătorii să apeleze la detartraj profesional mult mai frecvent, deoarece, nicotina provoacă decolorarea dinților. Află mai multe, din acest articol, despre ce poți face pentru a avea dinți curați și albi.

    Cât durează și cât de mult costă curățarea profesională a dinților? 

     

    Curățarea profesională a dinților poate dura mai mult sau mai puțin timp, în funcție de situație, precum și de cât de bună este igiena ta orală obișnuită, dar în general o sesiune nu este mai lungă de 45 de minute. Costul depinde de cât de dificilă este procedura, precum și de ce tip de detartraj profesional alegeți, putând ajunge până la câteva sute de lei. Cu cât este mai scurt timpul dintre sesiuni, cu atât mai scurte vor fi acestea.

    Este curățarea profesională a dinților dureroasă? 

     

    O sesiune de igienizare dentară profesională nu este de obicei dureroasă, dar persoanele cu dinți sensibili și cu gâtul dintelui expus pot simți uneori durere în timpul procedurii. În aceste situații, dentistul poate să vă ofere un anestezic local.Mențineți întotdeauna o igienă orală riguroasă și învățați-vă copiii să își perieze dinții regulat, folosind tehnica potrivită. Astfel, veți putea preveni problemele din timp, păstrându-vă dinții curați și zâmbetul strălucitor. 


    Surse:

    1 https://doctoruldedinti.info/tartrul-cum-apare-si-cum-il-putem-combate/ 

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.