0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

      Curatenia de primavara completa: Sfaturi practice, pe etape de lucru

       

      Am realizat pentru tine ghidul complet al Curateniei de Primavara, pe etape de lucru ➤ Cum sa faci rapid curatenia de primavara ➤ Curatarea covoarelor ➤ Curatarea mobilierului ➤ Curatarea geamurilor ➤ Citeste toate informatiile pe site ➤

      Sfaturi pentru o curățenie rapidă de primăvară

      Sfaturi pentru o curățenie rapidă de primăvară

      Etapele curățeniei de primăvară

       

      Curățenia de primăvară a devenit o tradiție și nu întâmplător: primăvară este, într-adevăr, cel mai bun moment pentru curățenie și reorganizarea spațiului din locuință. Cu toate că urmărim, de obicei, calendarul sărbătorilor, pentru a ne ocupa de curățenie înainte de Paște, momentul ideal ține mai degrabă de temperaturile de afară: curățenia de primăvară este cu mult mai eficientă dacă are loc în luna martie, sau oricând termometrele arată temperaturi moderate, spre reci.

       

      De cele mai multe ori, întreg procesul se întinde pe durata unei săptămâni, în special pentru persoanele care locuiesc la casă și trebuie să se ocupe și de acareturi. Dacă îți dorești să te încadrezi în acest termen sau să închei totul chiar mai repede, foarte importantă este ordinea în care faci curățenie: începe cu încăperile unde ai mai mult de lucru, cum ar fi baia, bucătăria și debaraua și lasă treburile simple la urmă.

       

      O altă recomandare utilă ar fi să începi de sus, în jos, adică, din nou, cu debaraua, dar și cu tot ce înseamnă dulapuri și sertare, la care se adaugă ușile și ferestrele.

      Înainte să treci la lucru, este necesar să pui deoparte toate produsele de curățenie,  instrumentele și echipamentele de care ai nevoie într-o primă fază. Scoate din dulap, în primul rând, aspiratorul, pentru că îți va fi de ajutor în diferite etape.

       

      Chiar dacă fiecare are propriul stil de a face curățenie și fiecare gospodărie are alte nevoi, este bine să ții cont și de câteva recomandări care fac întreaga “operațiune” mai rapidă și mai ușoară, fără a lăsa vreun colț neatins.

      1. Curățarea covoarelor

       

      De exemplu, când vine vorba despre covoare, ți-ar putea fi util un aspirator fără sac, care folosește, în schimb, un recipient transparent din plastic și unde aerul aspirat este separat de praf. Acest tip de aspirator colectează și cele mai mici particule de praf, iar unele modele pot avea și accesorii speciale care adună părul lăsat în urmă de animalele de companie mult mai eficient decât o fac aspiratoarele clasice.

       

      Curățarea covoarelor trebuie realizată temeinic pe ambele părți, în așa fel încât să fie eliminat tot praful, impuritățile, dar mai ales acarienii, care preferă covoarele, perdelele și salteaua. 

      2. Curățarea mobilierului

       

      Și aici poți interveni cu aspiratorul, eventual unul portabil, cu care poți curăța locurile greu accesibile, cum ar fi rafturile suspendate sau interiorul dressingului.

      Suprafețele orizontale acumulează mai mult praf decât cele verticale, așa încât va trebui să insiști mai degrabă la nivelul rafturilor, decât al ușilor dulapurilor, recomandarea fiind valabilă pentru oricare altă suprafață din locuință.

      3. Curățarea perdelelor și a draperiilor

       

      Perdelele se numără printre primele lucruri din casă care trebuie duse la spălat. După ce sunt le-ai spălat, nu mai rămâne decât să le calci ca să arate impecabil. Chiar dacă pare o muncă interminabilă, poți opta pentru o stație de călcat ca să îți ușurezi această sarcină. Aburul puternic și continuu te ajută să calci rapid orice material, astfel că economisești timp ca să te ocupi și de alte treburi prin casă.

      PerfectCare Elite Plus Staţie de călcat cu abur

      4. Curățarea geamurilor

       

      Atunci când speli geamurile, nu neglija tâmplăria sau termopanul, care au nevoie de la fel de multă atenție. Prima curățare se va face cu o cârpă umedă, utilizând produse profesionale sau o soluție obținută din bicarbonat de sodiu și apă, după care poți folosi o cârpă uscată, pentru a îndepărta ultimele urme de murdărie.

      5. Curățarea podelelor și a tavanului

       

      Pentru pardoseli, poate fi folosit un aspirator cu spălare, dezvoltat special pentru curățarea suprafețelor dure. Recomandarea de a realiza curățenia de sus, în jos, este valabilă și în acest caz: începe cu tavanul, încheie cu podeaua.

      SpeedPro Max Aqua Aspirator vertical fără fir

      6. Curățarea caloriferelor

       

      Praful acumulat între elemenții caloriferului poate fi îndepărtat cu ajutorul unui uscător de păr, după care putem folosi aspiratorul, pentru a curăța suprafața din jur.

      7. Curățarea ușilor

       

      Ușile ar putea avea nevoie de câteva reparații, cum ar fi înlocuirea balamalelor. Nu curăța suprafața cu apă și detergent, ci cu un produs profesional pentru îngrijirea lemnului, în așa fel încât să nu se formeze pete.

      8. Curățarea plantelor

       

      Praful de pe frunzele plantelor din casă poate fi îndepărtat sub duș, fără a exagera cu presiunea jetului și fără a folosi apa caldă sau foarte rece. O altă soluție este utilizarea unui recipient cu pulverizator, pe care îl umplem cu apă, după udare frunzele putând fi șterse cu un șervețel de hârtie, folosind mișcări blânde.

      9. Curățarea debaralei

       

      Din debara trebuie să dispară conservele vechi și produsele alterate. Aspiră rafturile cu un aspirator de mână, sau chiar cu unul obișnuit și curăță mai întâi cu o cârpă umedă, apoi cu una uscată.

      10. Rearanjarea șifonierului

       

      Sortează articolele vestimentare și renunță sau pregătește-te să donezi tot ce este vechi sau nu îți mai este pe plac. Tot acum poți rearanja hainele în funcție de anotimpuri, păstrând pe raft doar piesele și pantofii de primăvară/vară. Nu așeza hainele la loc înainte să cureți bine rafturile și să amplasezi aici un odorizant special sau câțiva săculeți cu levănțică, care vor ține la distanță insectele.

      Sursa foto: Shutterstock și Philips

      Citește în continuare

      • Pentru bărbați
        Cum sa-ti razi barba in doar 4 pasi

        Cum sa-ti razi barba in doar 4 pasi

        Te gandesti sa-ti razi barba? Cu doar un pic de pregatire vei evita să-ti iriti pielea. Afla cum sa-ti razi barba in 4 pasi simpli.

        Află mai multe
      • Stil de viață
        Munca dupa vacanta: trucuri pentru o revenire usoara

        Munca dupa vacanta: trucuri pentru o revenire usoara

        Dupa saptamani de relaxare

        Află mai multe
        Mai multe:

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.