Ce sunt acarienii ► Cum se manifestă alergia la acarieni ► Ce soluții există pentru a-i combate
Acarienii sunt niște organisme mici, invizibile cu ochiul liber. Acarienii de praf se găsesc cu precădere în locuințele noastre. Pot trăi în orice mediu, însă cel mai mult preferă mediul umed din dormitor și bucătărie. Aceste microorganisme se hrănesc cu celulele moarte ale pielii, de aceea le vom găsi chiar și pe perna pe care dormim, acarienii fiind atrași de umiditatea provocată de respirație și transpirație.
1. O metodă de a afla este aplicarea unei benzi adezive în locul în care crezi că s-ar putea ascunde, precum marginea patului tău. Aceștia preferă locurile întunecoase și umede. Se pot găsi în pat, pe saltea, pe perne sau în alte zone ale camerei în care se strâng de obicei multe particule de praf. Banda aplicată poate fi observată ulterior cu un microscop, putând să afli astfel dacă ai o problemă cu acarienii în locuință. 2. O altă metodă de a afla dacă ai acarieni în casă sunt testele pentru alergii. Dacă suspectezi că ai dezvoltat anumite reacții alergice din cauza acarienilor din jur, poate că merită să iei în considerare un test. Acesta presupune injectarea unei cantități mici de acarieni sub piele, iar dacă zona se înroșește, înseamnă că ești alergic la acarieni.
Precum orice reprezentant al clasei arahnidelor, acarienii se pot așeza și pe corpul uman. Aceștia pot provoca o senzație ușoară de mâncărime. Pentru a evita acest lucru, trebuie să fii sigur că elimini acarienii din locuința ta. Există două metode prin care poți determina dacă te confrunți cu această situație sau nu:
O saltea de două persoane poate avea adesea 2.000.000 de acarieni. Acarienii de praf, deși trăiesc doar aproximativ 2 - 3 luni, se reproduc foarte repede. De aceea, dacă suferi de această alergie trebuie să iei măsuri în privința acestor micro-dăunători.
Patul este spațiul predilect al acarienilor. În somn creăm mediul perfect pentru acarieni: este întuneric, temperatura saltelei este în creștere, iar aceștia migrează la suprafață pentru a se hrăni cu celulele moarte ale pielii. În acest proces, acarienii lasă în urmă alergenii, care pot provoca reacții alergice persoanelor sensibile. Alergiile la acarieni se manifestă prin simptome specifice răcelii, precum strănut, secreții nazale apoase, senzație de mâncărime a ochilor, nasului și gâtului, congestie nazală, tuse, senzație de presiune la nivelul feței.
Există câteva soluții care te pot ajuta să rezolvi problemele provocate de acarieni. Poți începe cu câteva modificări în comportamentul tău zilnic. Sunt lucruri foarte ușor de făcut și care nu implică foarte mult efort. Printre soluțiile practice care te ajută să ții acarienii departe se numără:
Seria 4000i
Purificator de aer
AC3858/50
Acasă este mediul în care trebuie să fim cel mai în siguranță. Cu grijă, poți transforma casa într-un mediu sănătos și protector pentru tine și familia ta.
You are about to visit a Philips global content page
Continue