0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Ce sunt acarienii cum pot fi preveniti

      Ce sunt acarienii ► Cum se manifestă alergia la acarieni ► Ce soluții există pentru a-i combate

      Mai multe:

      Ce sunt acarienii și cum putem preveni apariția lor? 

      Acarienii sunt niște organisme mici, invizibile cu ochiul liber. Acarienii de praf se găsesc cu precădere în locuințele noastre. Pot trăi în orice mediu, însă cel mai mult preferă mediul umed din dormitor și bucătărie. Aceste microorganisme se hrănesc cu celulele moarte ale pielii, de aceea le vom găsi chiar și pe perna pe care dormim, acarienii fiind atrași de umiditatea provocată de respirație și transpirație.

      Locuința ta are acarieni? 


      Precum orice reprezentant al clasei arahnidelor, acarienii se pot așeza și pe corpul uman. Aceștia pot provoca o senzație ușoară de mâncărime. Pentru a evita acest lucru, trebuie să fii sigur că elimini acarienii din locuința ta. Există două metode prin care poți determina dacă te confrunți cu această situație sau nu: 

       

      1. O metodă de a afla este aplicarea unei benzi adezive în locul în care crezi că s-ar putea ascunde, precum marginea patului tău. Aceștia preferă locurile întunecoase și umede. Se pot găsi în pat, pe saltea, pe perne sau în alte zone ale camerei în care se strâng de obicei multe particule de praf. Banda aplicată poate fi observată ulterior cu un microscop, putând să afli astfel dacă ai o problemă cu acarienii în locuință. 

       

      2. O altă metodă de a afla dacă ai acarieni în casă sunt testele pentru alergii. Dacă suspectezi că ai dezvoltat anumite reacții alergice din cauza acarienilor din jur, poate că merită să iei în considerare un test. Acesta presupune injectarea unei cantități mici de acarieni sub piele, iar dacă zona se înroșește, înseamnă că ești alergic la acarieni.  

      Alergie la acarieni 


      Patul este spațiul predilect al acarienilor. În somn creăm mediul perfect pentru acarieni: este întuneric, temperatura saltelei este în creștere, iar aceștia migrează la suprafață pentru a se hrăni cu celulele moarte ale pielii. În acest proces, acarienii lasă în urmă alergenii, care pot provoca reacții alergice persoanelor sensibile. Alergiile la acarieni se manifestă prin simptome specifice răcelii, precum strănut, secreții nazale apoase, senzație de mâncărime a ochilor, nasului și gâtului, congestie nazală, tuse, senzație de presiune la nivelul feței. 

       

      O saltea de două persoane poate avea adesea 2.000.000 de acarieni. Acarienii de praf, deși trăiesc doar aproximativ 2 - 3 luni, se reproduc foarte repede. De aceea, dacă suferi de această alergie trebuie să iei măsuri în privința acestor micro-dăunători. 

      Cum putem combate acarienii?

      purificator de aer philips

      Există câteva soluții care te pot ajuta să rezolvi problemele provocate de acarieni. Poți începe cu câteva modificări în comportamentul tău zilnic. Sunt lucruri foarte ușor de făcut și care nu implică foarte mult efort. Printre soluțiile practice care te ajută să ții acarienii departe se numără: 

       

      • Aerisirea camerei este recomandată de două ori în fiecare zi, și anume dimineața și seara, cel puțin 15 minute. Acest obicei te va ajuta să menții un aer curat și proaspăt în locuință. 

       

      • Spălarea draperiilor și a perdelelor o dată pe săptămână, deoarece acestea se pot umple de praf și pot crea un mediu propice pentru acarieni.  

       

      • Ștergerea prafului din casă. Acesta ascunde o mulțime de componente care atrag acarienii, pentru că în el se găsesc particule de materie organică. Îndepărtarea lui cel puțin o dată pe săptămână este benefică pentru menținerea unei case lipsite de „musafirii” nepoftiți. Cu cât o casă este mai curată, cu atât nivelul acarienilor va fi mai redus. 

       

      • Spălarea lenjeriei cât mai des cu putință, la o temperatură ridicată. Recomandat este să înlocuim lenjeria de pat o dată la câteva zile, maximum o săptămână. Acarienii din saltea sunt de obicei cei mai numeroși.  

       

      • Curățarea periodică a saltelei poate fi extrem de eficientă în lupta cu acarienii. Poți presăra o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu pe saltea pentru câteva ore, iar apoi să o cureți cu ajutorul unui aspirator. Acest proces de curățare profundă a saltelei o dată pe lună poate ajuta la menținerea unui pat curat și reîmprospătat. 

       

      • Eliminarea umidității din aer ajută semnificativ la combaterea înmulțirii acarienilor, prezența și dezvoltarea acestora fiind influențată în principal de nivelul crescut al umidității din aer. Un aer proaspăt cu o umiditate controlată ține apariția acarienilor sub control. 

       

      • Filtrarea aerului cu ajutorul purificatoarelor este de asemenea recomandată. Purificatorul de aer Philips deține un sistem de filtrare de înaltă eficiență și îndepărtează particulele de cele mai mici dimensiuni cu până 99,9%, cum ar fi acarienii, virusurile și alergenii. Cele 3 moduri automate: general, alergeni și nocturn te ajută să menții un aer mai sănătos și mai curat al dormitorului. 

      Acasă este mediul în care trebuie să fim cel mai în siguranță. Cu grijă, poți transforma casa într-un mediu sănătos și protector pentru tine și familia ta.  

      Citește în continuare

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.