0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Timp de citire: 5 Min

    Home ›› Epilatul inghinal, între moft și necesitate. Totul despre epilarea inghinală

    Home ›› Epilatul inghinal, între moft și necesitate. Totul despre epilarea inghinală

    Epilatul inghinal, între moft și necesitate. Totul despre epilarea inghinală

     

    Fie că vorbim despre atingerea unor standarde de frumusețe sau doar despre propriul nostru confort, eliminarea părului de pe anumite părți ale corpului a intrat în rutina (aproape) zilnică a fiecăruia dintre noi. Ce diferă însă este modalitatea prin care alegem să realizăm această procedură, aspect care depinde de cele mai multe ori de tipul de piele, gradul de suportabilitate a durerii și posibilitățile financiare.

     

    Dacă în ceea ce privește epilarea membrelor și a zonei axiale suntem deschiși cam la toate metodele de epilare, nu la fel stau lucrurile și atunci când vine vorba despre zona inghinală. Fiind extrem de sensibilă și foarte expusă afecțiunilor de tot felul, zona pubiană este cea mai pretențioasă la intervențiile externe, astfel că este nevoie de atenție sporită atunci când alegem tipul de epilator inghinal.

    Epilare inghinală. Ce este și de ce avem nevoie de ea

     

    Înainte de a vorbi despre procedura de epilare propriu-zisă, trebuie să clarificăm care este zona inghinală: este acea parte a corpului cunoscută și sub numele de zona bikinilor sau zona pubiană. Practic, părul crescut pe porțiunile de piele ce acoperă oasele pubiene (cele care alcătuiesc bazinul) poartă denumirea de păr pubian. Acesta începe să devină vizibil în perioada pubertății și are rolul de a proteja pielea și mucoasa zonei genitale.

    Bikini hair removal

    Pe de altă parte însă, multe dintre cele mai recente studii au demonstrat că igiena și protecția sunt principalii factori când vine vorba despre transmiterea unor boli. Ținând cont de acest aspect, majoritatea persoanelor au în vedere propriul confort și aspectul estetic al zonei inghinale, astfel că primele întrebări despre epilare nu întârzie să apară.  
     
    Multe dintre ele vin ca urmare a disconfortului provocat de părul pubian, în special în sezonul cald. Dincolo de faptul că este vizibil și poate genera reacții negative atunci când purtăm un costum de baie, părul pubian este o adevărată sursă de disconfort în zilele călduroase, favorizând transpirația excesivă și mirosurile neplăcute. Așadar, nu e de mirare că multe persoane aleg să îl reducă ori să îl elimine complet, singura necunoscută rămânând tipul de epilator potrivit pentru zona intimă.

    Metode de epilare inghinală

     

    Dacă ai luat decizia să te epilezi, îți recomandăm să te documentezi despre tipurile de epilator inghinal pe care le ai și eventual chiar să discuți cu un medic dermatolog despre dorința ta. Pe baza tipului de piele și a firului de păr, specialistul îți poate recomanda metoda ideală, cu implicații minore asupra sănătății pielii, mai ales dacă aceasta este deja afectată din alte motive.

     

    De asemenea, dacă suferi de diabet, boli cronice de rinichi sau de ficat ori afecțiuni imunodepresive, opinia medicală este obligatorie înainte de a te opri asupra unei metode de epilare, indiferent de partea corpului aflată în discuție.

     

    Epilarea în zona intimă poate fi un subiect tabu pentru tinerele domnișoare, mai ales dacă nu au mai făcut asta. Astfel, din cauza rușinii, multe dintre ele ar putea ezita să meargă la salon tocmai din acest motiv. În cazul în care te numeri printre ele, află că există variante sigure si eficiente de epilare pubiană în confortul și intimitatea propriului cămin.

    epilation methods

     

    Așadar, ce variante de epilator inghinal ai?

    1. Epilare inghinală cu ceară

     

    Deși cea mai dureroasă și agresivă cu pielea, epilarea cu ceară a fost mult timp în topul preferințelor datorită, mai ales, duratei mari de timp dintre sesiuni. Odată smuls din rădăcină, părul crește mai greu, mai rar și mai moale. Însă și suferința este pe măsură. 

     

    Prima epilare inghinală cu ceară

     

    Dacă ai decis că ceara este produsul potrivit pentru tine și ești pregătit(ă) pentru prima epilare inghinală cu ceară, ține cont de aceste sfaturi înainte de ședința cosmetică:

     

    • părul ar trebui să aibă o lungime de aproximativ 1 cm; dacă este mai lung - tunde-l, iar dacă este mai scurt mai așteaptă puțin să crească;
    • fă un duș cald și exfoliază pielea înainte;
    • alcoolul sensibilizează pielea, așadar îți recomandăm să eviți consumul în ziua epilării;
    • poți lua un anti-inflamator cu aproximativ 30 de minute înainte.

     

    Ceară elastică pentru epilare inghinală

     

    Dacă alegi ceara ca epilator inghinal, asigură-te că produsul folosit este unul dens, care se lipește doar de firul de păr, nu și de piele. Ceara la tub, care se îndepărtează cu benzi de hârtie, nu este cea mai potrivită variantă pentru această zonă. Este nevoie de ceară elastică pentru epilarea inghinală, care se îndepărtează ușor, fără să se rupă. 

     

    Fie că epilarea inghinală cu ceară are loc acasă sau la un salon, calitatea produselor și dexteritatea persoanei care realizează procedura fac diferența dintre un epilat ca la carte și unul cu urmări dramatice. În timpul epilării cu ceară este îndepărtat nu doar părul nedorit, ci și porțiuni din stratul de piele, deschizându-se astfel „ușa” bacteriilor. Infecțiile cu stafilococ sau HPV, negii, herpesul, foliculita și firele crescute sub piele sunt doar câteva dintre posibilele urmări ale epilatului cu ceară. 

    Elastic wax for groin hair removal

     

    Un alt epilator inghinal cu ceară sunt și benzile depilatoare pentru zona intimă. Avantajul lor este că pot fi folosite ca atare, nemaifiind nevoie de încălzire, ca la ceara clasică. În plus, sunt mai ușor de aplicat, multe dintre branduri urmărind linia corpului. 

     

    2. Crema ca epilator inghinal

     

    Crema pentru epilare inghinală reprezintă una dintre cele mai folosite metode de epilare acasă. Este rapidă, ușoară și nedureroasă, însă efectul este unul extrem de limitat, întrucât firele de păr vor redeveni vizibile după doar câteva zile. Ori, pentru sănătatea pielii, este recomandat ca acest tip de epilator inghinal să fie folosit maximum o dată pe săptămână. 

     

    În plus, deși este special creată pentru pielea sensibilă, crema depilatoare pentru zona intimă poate provoca iritații și chiar infecții dacă nu este corect folosită. 

     

    3. Epilare inghinală cu IPL (lumină intens pulsată)

     

    Cum tehnologia nu stă niciodată în loc, era de așteptat o „revoluție” și în domeniul epilării. Este vorba despre lumina intens pulsată (IPL), cea mai modernă și eficientă metodă de îndepărtare a părului nedorit de pe orice zonă a corpului. Și asta pentru că aparatele de epilat cu IPL nu doar că încorporează toate beneficiile celorlalte metode de epilare (ușor de folosit, fără dureri, rezultate întinse pe o perioadă lungă de timp), dar elimină și majoritatea riscurilor, cum ar fi leziunile pielii sau infecțiile. Tehnologia IPL este una non-invazivă: fasciculul transformă lumina în căldură, suprimând rădăcina firului de păr. 

    Disponibilă până nu demult doar în saloanele specializate, tehnologia IPL poate fi folosită acum de fiecare dintre noi în confortul și intimitatea propriei locuințe. Gama Philips Lumea te ajută să te simți bine cu tine însăți, oferindu-ți *până la 6 luni de piele fină. Astfel, scapi de grija rutinei personale pentru o perioadă mai lungă de timp. 

     

    În plus, tehnologia unică SenseIQ permite selectarea automată a celei mai potrivite intensități de lumină, în funcție de nuanța pielii. În ceea ce privește funcția de epilator inghinal, dispozitivul special creat pentru această zonă este prevăzut cu un filtru transparent suplimentar, menit să trateze firele groase și rezistente.

    Groin hair removal with IPL

    Trebuie să reții însă faptul că secretul eficienței unui epilator cu IPL constă în utilizarea corectă. De aceea, este foarte important să citești cu atenție manualul de instrucțiuni înainte de a începe să îl folosești.  

     

    Astfel, pentru a fi sigur(ă) că ții cont corect de nuanța pielii, timpul dintre ședințele de epilare și de variabile precum medicații preexistente sau diverse afecțiuni pentru care impulsurile luminoase ar putea fi contraindicate, îți recomandăm aplicația Lumea IPL. Aceasta oferă îndrumare pas cu pas și asistență pe parcursul întregului proces de epilare. Cu ajutorul ei, îți poți crea și apoi urma un plan de tratament personalizat, monitoriza evoluția, poți preseta remindere și actualiza datele introduse, în funcție de starea fizică de moment. Epilarea cu IPL nu este recomandată în timpul sarcinii sau alăptării și nici pe zonele cu alunițe. 

     

    -> Vezi ce spun medicii dermatologi despre epilarea cu IPL: Mituri și adevăruri despre epilarea cu IPL 

     

    4. Lama pe post de epilator inghinal  

     

    Deși cea mai veche metodă, este și cea mai puțin recomandată metodă de epilare intimă. Și asta pentru că, pe lângă riscul de tăiere și, implicit, infectare, părul tăiat cu lama crește înapoi extrem de repede, mai tare și mai gros. În plus, în perioada creșterii, provoacă mâncărimi și, implicit, iritații, în special pe pielea uscată și deshidratată.  

     

    5. Epilare inghinală cu pastă de zahăr

     

    O metodă recent apărută pe piața cosmetică este epilarea cu zahăr. La fel ca ceara, și acesta smulge părul din rădăcină. Deși implică mai puțină durere și rezultate mai bune decât ceara, o ședință de epilare cu zahăr durează mai mult și este mai costisitoare decât una cu ceară.  Odată ce ți-ai ales tipul de epilator inghinal potrivit nevoilor tale, tot ce-ți mai rămâne de făcut este să te decizi ce variantă de epilare dorești. Poți opta pentru:

     

    • epilare braziliană (epilat inghinal total + epilare interfesieră);
    • epilare french (epilat inghinal cu model);
    • epilare inghinală clasică (doar linia bikinilor).

    Epilare în zona intimă fără iritații 

     

    Indiferent de metoda aleasă, o sesiune de epilare în zona intimă fără iritații este, pe lângă eliminarea părului, principalul scop al unui epilat inghinal. Fie că vorbim despre epilarea inghinală la femei sau epilarea inghinală la bărbați, riscurile de a dezvolta complicații cresc dacă nu sunt respectate normele de igienă, metoda aleasă nu e potrivită tipului de păr și piele ori persoana care efectuează procedura nu are dexteritatea necesară.

    Hair removal in the intimate area without irritation

    Pentru siguranță, sănătate și confort, îți recomandăm să:

     

    • refuzi epilarea cu ceară refolosită;
    • eviți lenjeria intimă iritantă (din material sintetic și foarte strâmtă);
    • eviți pantalonii din material rigid (ex: blugi);
    • folosești pudra de talc în zilele călduroase (pentru absorbția transpirației);
    • exfoliezi pielea de două ori pe săptămână, pentru a preveni creșterea firelor sub piele și a facilita epilarea;
    • folosești creme de bebeluși cu oxid de zinc ori loțiuni cu acid salicilic sau glicolic pentru tratarea iritațiilor. 

    Indiferent de tipul de epilare pentru care optezi, urmărește evoluția aspectului pielii, pentru că nicio metodă nu este 100% sigură. Erupțiile, roșeața, mâncărimile, senzațiile de arsură ori sângerările nu sunt deloc normale și reprezintă un semn că trebuie să te vadă un medic specialist. 

     

    *Reducere medie a părului după 12 tratamente: 77% pe picioare, 64% în zona inghinală, 64% în zonele axilare

     

    Foto: Shutterstock.com

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.