0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Ghid: cum să îți faci singură pedichiura acasă, pas cu pas

    Vrei o pedichiură ca la salon, dar fără programare, deplasare și cheltuială? Însușindu-ți cunoștințele necesare, dar și recuzita potrivită, îți poți face pedichiura acasă întocmai ca un profesionist. 
    Învață care sunt pașii corecți și care sunt cele mai frecvente greșeli atunci când îți faci pedichiura acasă. 

    Instrumentele necesare pentru a realiza pedichiura acasă 

     

    • Tavă pentru instrumente - neapărat curată și suficient de încăpătoare. 
    • Pilă de unghii - este bine să ai pile cu diverse granulații (mare, medie, mică), în funcție de grosimea și starea unghiilor. Pila cu granulație mică este utilă la finisarea formei.
    • Forfecuță specială, cu lama ascuțită și curbată.
    • Cremă sau loțiune formulată special pentru cuticule, care să se absoarbă ușor și să le înmoaie. 
    • Separator pentru degete (sau șervețele de bucătărie). 
    • Bază de unghii - protejează unghia și o netezește, totodată asigurând aderența lacului de unghii și durabilitatea acestuia. 
    • Lac de unghii - alege culoarea și textura preferată! 
    • Lac protector - aplicat la final, pentru a da strălucire și a proteja stratul colorat. Citește etichetele cu atenție, există produse ce îndeplinesc concomitent ambele funcții, de bază și de lac protector (ultimul strat). 
    • Cremă hidratantă pentru picioare. 
    • Bol cu apă caldă, pentru baia de picioare.
    • Un prosop curat, moale, absorbant, pentru ștergerea picioarelor. 

     

    Nota 1: Dacă ai ojă veche pe unghii, va fi nevoie să ai și produsele potrivite pentru a o îndepărta. Așadar, adu acetonă sau dizolvant, vată din bumbac și orice altceva îți va fi util, în funcție de tipul ojei. 

    Nota 2: Unele persoane acumulează un strat gros de piele uscată. Pentru a scăpa de aceasta, folosește produse speciale. O simplă cremă hidratantă nu va fi suficientă. Optează pentru un produs puternic exfoliant sau chiar pentru șosete exfoliante pe care le lași peste noapte

     

    ⏩ Ai pielea uscată și nimic nu te-a ajutat până acum? Află rutina de îngrijire care pune capăt acestei probleme. Descoperă cauzele, factorii de risc și soluțiile cele mai potrivite! 

    Dezinfectarea instrumentelor pentru pedichiură la domiciliu 

     

    Dezinfectarea trebuie să se facă înaintea fiecărei sesiuni de pedichiură acasă. Reține că toate instrumentele care vin în contact cu pielea și pot cauza răni necesită dezinfectare, nu doar forfecuța. O igienizare perfectă implică ținerea ustensilelor în alcool sanitar nediluat sau într-o soluție specială, timp de câteva minute. 

     

    Chiar dacă ești singura persoană care le folosește, dezinfectează-le de fiecare dată, deoarece te poți infecta de la bacterii ce proliferează și mai ales de la urme imperceptibile de sânge care s-au infectat. 

    Pași pentru realizarea unei pedichiuri simple și fără cusur

    mituri-despre-frumusete

    Pregătirea unghiei

     

    Se șterge oja veche în funcție de tipul acesteia și tot acum se poate aplica uleiul pentru cuticule. Fiind gras, va acționa în această fază, iar apoi surplusul va fi eliminat în timpul băii de picioare. 

    Baia pentru picioare 

     

    Într-un lighean sau bol mare, adaugă apă caldă (37-38 grade Celsius), în care poți pune puțină sare de baie pentru detoxifiere și relaxare sau chiar 2-3 picături din uleiul esențial preferat, pentru răsfățul tău. Ține picioarele în apă timp de 10-15 minute. Apoi, clătește cu apă curată și usucă picioarele cu prosopul. 

     

    ⏩ Vrei mai multe sfaturi de frumusețe? Testează trucurile noastre și construiește-ți ritualul zilnic de ingrijire cu care nu dai greș!  

    Pregătirea pielii 

     

    Folosește mănuși de exfoliere sau o perie, împreună cu produsul exfoliant ales. Este necesar ca mai ales pielea din jurul unghiei să arate cât mai netedă și proaspătă. Fă acest lucru cu grijă, luând în considerare și tipul pielii tale, pentru a nu o irita sau răni. Folosește piatra ponce doar acolo unde este necesar. 


    Dacă după baie constați că mai există zone uscate sau aspre, reia procesul de exfoliere și clătește din nou. 

     

    ⏩ Simplifică procesul și mergi la sigur! Pentru zonele cu probleme, dar și pentru orice altă zonă ce necesită îngrijire personalizată, apelează la un set de ingrijire cu accesorii multiple, soluția minune pentru piele uscată greu de îndepărtat. 

    Hidratarea pielii

     

    Este un pas esențial, deoarece pielea a avut de suferit în procesele anterioare. Exfoliată și lipsită de stratul natural de protecție, are acum nevoie de o cremă nutritivă și hidratantă. Aplic-o prin mișcări de masaj. Cantitatea depinde de gradul de uscăciune al pielii. Reține că hidratarea se recomandă cu regularitate, indiferent dacă urmează să îți faci pedichiura sau nu. 

    Pregătirea unghiilor

     

    Întâi, îndepărtează reziduurile de sub unghii și din jurul acestora cu vârful pilei sau cu alt instrument potrivit din trusă. 


    Este acum timpul să le dai o formă. De preferat este cea cu tăietură dreaptă (unghie pătrată), pentru a preveni încarnarea colțurilor. Nu te strădui să obții forma finală din forfecuță sau din clește - o vei face prin pilire. De asemenea, nu tăia unghiile prea scurt, „din carne”, pentru că te va durea și este chiar posibil să te infectezi. Nu uita cât de mobile sunt degetele picioarelor - mișcarea va agrava situația. 

    mituri-despre-frumusete

     

    Pilește unghiile cu mișcări ușoare, în aceeași direcție, și asigură-te că la final sunt toate la fel. Nu pili prea mult la colțuri, altfel riști să se încarneze când cresc. 

     

    Aplică balsamul sau uleiul de cuticule și împinge-le ușor spre baza degetului, fără a le tăia. Masează până la absorbția totală a produsului. 

     

    Executarea corectă, cu multă grijă a acestor pași este vitală. În primul rând, te va feri de infecții și alte neplăceri, iar apoi, îți va menține picioarele într-o stare cât mai bună pentru mult timp. 

    Colorarea unghiilor

     

    Îndepărtează orice urmă de grăsime de pe unghii cu un tampon cu alcool sau acetonă. Usucă-le bine, apoi aplică baza. Acum este necesar să folosești separatoare speciale de unghii. Dacă nu ai, poți rezolva problema simplu: înfășoară șervețele de masă la baza fiecărui deget, pentru a le ține la distanță unele de altele. 

     

    Aplică oja dorită în dublu strat și așteaptă ca fiecare să se usuce complet. Sunt de preferat culorile deschise, deoarece eventualele mici uzuri nu vor fi la fel de vizibile. La final, aplică lacul transparent. 

     

    O pedichiură simplă este întotdeauna cea mai elegantă, plus că este cel mai ușor de făcut și de întreținut! 

    mituri-despre-frumusete

    Finisarea 

     

    Așteaptă uscarea completă a unghiilor. Cu un băț de portocal special pentru manichiură și pedichiură îndepărtează orice urme de ojă de pe piele. Totodată, poți folosi un bețișor de urechi înmuiat în dizolvant. Apoi, aplică din nou ulei sau balsam de cuticule și cremă hidratantă pe pielea picioarelor. Este atât de simplu să te bucuri de confortul unei ședințe de pedichiură la domiciliu, precum și de rezultate care te vor face mândră de tine! 

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.