0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Timp de citire: 5 Min

    Home ›› Cum să îți faci o rutină de îngrijire pentru pielea uscată

    Home ››Cum să îți faci o rutină de îngrijire pentru pielea uscată

    În acest articol puteți afla mai multe despre

     

    Cum să îți faci o rutină de îngrijire pentru pielea uscată:

     

    1.  De ce am pielea atât de uscată?
    2.  Factori de risc pentru pielea uscată
    3.  Cel mai bun ritual de îngrijire pentru pielea uscată

    Cum să îți faci o rutină de îngrijire pentru pielea uscată

     

     

    Îți simți fața iritată și că te strânge? Observi din când în când că tenul se usucă și formează scuame? Toate acestea indică un singur lucru: uscăciunea tenului. Chiar dacă ai pielea uscată tot anul sau doar în lunile reci, există o soluție la îndemână – și nu se referă la aplicarea unei creme intens hidratante. Ca să pui punct problemelor legate de tenul deshidratat, trebuie să îți creezi o rutină de îngrijire a pielii uscate. 

    De ce am pielea atât de uscată?

     

    Să vedem mai întâi care ar fi cauzele uscăciunii sau deshidratării. Pielea este formată din diverse straturi, protejate la suprafață de un alt strat subțire, de sebum. În mod normal, straturile superficiale sunt hrănite de cele din profunzime. Când acest proces este întrerupt sau când pur și simplu nu este suficient sebum ca să protejeze la suprafață, pielea nu mai poate fi îndeajuns de hidratată pentru a rămâne moale și catifelată. Rezultă un tegument tot mai uscat, cu asperități, cu mâncărimi și zone îngroșate, care în termeni medicali sunt cunoscute drept xeroză. 

     

    Te confrunți cu o piele extrem de uscată, care duce la mâncărimi severe și la iritații extinse? Atunci este posibil să ai dermatită. Dermatita este de mai multe feluri, de exemplu, cea de contact sau eczema. Bănuiești că ai un caz sever de uscăciune a pielii? Atunci este de preferat să mergi la un dermatolog care să îți facă un plan de tratament. 

    Factori de risc pentru pielea uscată

     

    Un gând ce te poate consola: oricine poate avea piele uscată. Totuși, există anumiți factori ce favorizează apariția acestei probleme.


    Vârsta. Pielea uscată este mai des întâlnită la adulți. Cu cât înaintezi în vârstă, cu atât mai puțin sebum produc porii tăi, ceea ce duce la pierderea elasticității și hidratării pielii. 


    Factorul genetic. Ai persoane cu piele uscată în familie? Sau poate pe cineva care are eczemă ori dermatită? Dacă da, atunci posibilitatea de a avea și tu pielea uscată crește. 


    Anotimpul. Atunci când nivelul umidității din aer scade, apar condițiile prielnice uscării pielii. Aerul rece al toamnei și al iernii îți va deshidrata tenul și pielea de pe corp, pe când umezeala crescută din timpul verii va împiedica acest proces. 


    Rutina dușului sau a băii. Preferi să faci dușuri sau băi lungi și fierbinți? Ai grijă, apa fierbinte usucă pielea. Menține temperatura apei la maximum 37°C. Cu cât mai rece, cu atât mai bine!

    Cel mai bun ritual de îngrijire pentru pielea uscată

     

    A venit timpul să scapi de problema uscăciunii pielii! Cel mai bun mod este prin implementarea unei rutine care să asigure hrănirea acesteia. Parcurge acești 5 pași în fiecare dimineață și seară, pentru a-ți repara pielea uscată și descuamată. 

    1. Curățare

     

    Curăță tenul atât la începutul fiecărei zile, cât și când mergi la culcare. În timpul zilei, dar și în timpul nopții, când dormi, suprafața pielii atrage și adună impurități, care se prind de stratul gras de sebum. Acestea pot bloca porii. Ai grijă să folosești un demachiant blând, care să nu îndepărteze tot sebumul și toate lipidele naturale ale pielii, dar să lase tenul catifelat și curat. Cel mai bun produs pentru un ten curat este un demachiant sau un gel de curățare cu ingrediente hidratante, precum vitamina E, glicerină și acid hialuronic. 

     

    Poți aplica soluția demachiantă cu degetele, iar dacă vrei o curățare și mai profundă, atunci utilizează un dispozitiv special conceput, cum este peria pentru curățare VisaPure Advanced cleansing brush. Aceasta îndepărtează orice urme de machiaj, celule moarte și impurități diverse – de 10 ori mai eficient decât metodele clasice, totodată îmbunătățind și absorbția produselor de îngrijire.

    soft brush

    2. Tonifiere

     

    După demachiere, folosește o loțiune tonică pentru a spori nivelul de hidratare al tenului. Dacă acesta este foarte uscat, aplică mai multe straturi. Optează pentru o loțiune tonică ce conține ingrediente speciale pentru hidratare și calmare, precum bambus, castravete sau mușețel. Loțiunile cu alcool usucă pielea, așadar, evită orice brand care se bazează pe acest ingredient. Cel mai bine cauți o loțiune tonică fără niciun fel de alcool în compoziție, dar cu ingrediente active care să refacă pH-ul natural al pielii. 

    3. Exfoliere

     

    Tenul uscat este mult mai fragil, așadar, trebuie tratat cu mai multă grijă. Totuși, o exfoliere săptămânală este absolut necesară, chiar dacă ai pielea uscată. Prin exfoliere se îndepărtează celulele moarte de la suprafața pielii. Totodată, circulația este îmbunătățită, ceea ce duce la un aspect mai luminos și mai sănătos al tenului. 

     

    Există două metode diferite de exfoliere: mecanică și chimică. Scrub-urile pentru față și periile sau bureții speciali reprezintă exfolierea mecanică, iar acizii și soluțiile de peeling – exfolierea chimică. Cea mai bună opțiune pentru tenul uscat este exfolierea chimică – mai ales prin produse ce conțin AHA. Acești acizi vor elimina stratul de celule moarte și impurități de la suprafața pielii printr-un proces natural de separare. Dacă tenul tău prezintă leziuni sau arsuri, atunci este recomandat să amâni exfolierea până la vindecarea completă. 

     

    Reține că atunci când ai un ten uscat este bine să folosești o perie foarte moale sau un produs precum VisaPure Advanced cleansing brush ce este prevăzut cu un burețel special pentru exfoliere. Fă mișcări scurte și ușoare cu peria sau buretele pe piele, timp de 30 de secunde. Apoi clătește cu apă călduță. Tenul tău va radia.

    women smiling

    4. Hidratare

     

    Pentru pasul final, este timpul să îți iei serul de hidratare și să îl aplici cu generozitate. Un ser pentru față are, de regulă, o formulă ce conține ingrediente active în proporții mari. Serurile hidratante sunt perfecte pentru îmbunătățirea pielii. Cel mai popular ingredient la ora actuală este acidul hialuronic. Acesta reține apa din mediu și o înglobează în piele, lăsând-o moale și hidratată.
     
    După ce ai aplicat serul, poți folosi o cremă hidratantă. Tenurile uscate au nevoie de creme sau de loțiuni mai grase și mai bogate în principii active, pe când un gel ușor se potrivește mai degrabă tenului gras. Este recomandat să cauți un produs ce conține ceramide. Acestea sunt parte integrantă a mecanismului natural de hidratare a pielii și totodată creează o barieră importantă. Din păcate, ceramidele scad odată cu trecerea timpului, așa că, trebuie să oferi pielii tale un ajutor. Observi uscăciune și în jurul ochilor? Pentru acea zonă îți trebuie o cremă special concepută pentru ochi, care să hidrateze și să împrospăteze pielea sensibilă din jurul lor. 

    5. Alte obiceiuri pentru o piele radiantă

     

    O rutină corectă de îngrijire îți poate schimba radical aspectul pielii. Totuși, există și alte obiceiuri de zi cu zi, ce te vor ajuta în acest demers.

     

    Bea suficientă apă. Studiile arată că persoanele care au început să bea regulat mai multă apă au ajuns la un nivel de hidratare al pielii asemănător celor care folosesc o cremă hidratantă. 

    Adoptă o dietă echilibrată. Este bine ca mereu să consumi suficiente fructe și legume proaspete. În plus, este recomandat să sporești și consumul de omega-3, pentru a combate uscăciunea din interior. Încearcă somon, nuci sau semințe de in, de exemplu. 

    Asigură-ți un somn bun. Te răsucești de pe o parte pe alta în loc să dormi bine? Îmbunătățește-ți somnul și vei vedea efectele sale asupra aspectului tenului. 

    Pune un umidificator în camerele cu aer uscat. Un astfel de aparat va rezolva problema uscăciunii. Va preveni deshidratarea pielii, cât și disconfortul ocular, electrizarea părului și uscarea gâtului.

    Folosește un săpun blând. Săpunurile create pentru pielea sensibilă nu îndepărtează lipidele benefice, ci mențin această barieră naturală, lăsând pielea catifelată și fără iritații. 

     

     

    Ai implementat deja toate aceste sfaturi, dar tenul tău este în continuare uscat sau se prezintă chiar mai rău decât înainte? În acest caz, trebuie să consulți un dermatolog care îți va prescrie un tratament personalizat, în funcție de ce anume îți generează problema.

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.