0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Timp de citire: 5 Min

    Home ›› Cum se folosește corect ondulatorul de păr

    Home ›› Cum se folosește corect ondulatorul de păr

    Cum se folosește corect ondulatorul de păr

     

    Părul ondulat, indiferent de tipul buclelor și de ocazie, reprezintă una dintre cele mai râvnite și apreciate coafuri. Totodată, este și ușor de realizat, dacă ții cont de sfaturile pe care ți le vom prezenta în continuare. Este atât de simplu să te bucuri de bucle lejere, bucle în valuri sau bucle mai strânse, indiferent de lungimea părului tău și de ocazia la care vei purta coafura. Citește în continuare, pentru a afla cum să folosești corect ondulatorul de păr și cum să obții look-urile dorite.

    Bucle cu ondulatorul în funcție de lungimea părului

     

    Buclele au fost, sunt și vor fi întotdeauna feminine și ușor de realizat. Acestea conferă volum părului, indiferent de lungimea lui și de desime. Se pot purta în orice sezon, la orice ținută și, cel mai important, te poți bucura de bucle în păr, indiferent de lungimea lui. Pentru o coafură ca la salon, este important să respecți ce tipuri de bucle se potrivesc lungimii părului tău.

    Bucle pentru părul lung
     
    Buclele pe părul lung vor arăta întotdeauna excepțional, însă este important să ții cont de câteva sfaturi, pentru a te bucura de o coafură de vis mai mult timp. Buclele pe părul lung au tendința să se lase destul de repede, însă poți pune în aplicare mici trucuri. Întotdeauna realizează buclele pe părul proaspăt spălat și uscat foarte bine, cu un uscător de păr. Având în vedere lungimea părului, poți purta buclele ca atare sau le poți integra într-o coafură: un coc sau o împletitură. 
     
    Pe părul lung se va vedea perfect orice tip de bucle: lejere, bucle de tip valuri, bucle romantice sau bucle foarte strânse, care transformă părul în unul creț. Profită de lungimea părului tău și experimentează cu tot mai multe tipuri de bucle. 
     
    Dacă îți dorești bucle naturale, după ce ai folosit ondulatorul, lasă părul să se răcească timp de 10-15 minute, apoi introdu degetele prin bucle și desfă-le ușor. Te poți ajuta de un ulei de păr, care va oferi podoabei capilare strălucire.  
     
    Preferi buclele în valuri? Atunci ondulează-ți părul mai strâns, iar după ce buclele s-au răcit, utilizează o perie, pentru a pieptăna bine buclele. Vei observa că acestea se transformă în valuri. Pentru a te bucura de rezultat cât mai mult, utilizează un spray de fixare.

    Curls for long hair

    Bucle pentru părul mediu
     
    Dacă ai părul mediu, vei adora buclele, deoarece oferă părului volum și îl poți aranja în numeroase moduri. Cel mai simplu este să utilizezi un ondulator de păr și să creezi bucle spre exteriorul feței, pe care să le „deranjezi”, apoi, cu degetele. În felul acesta, vei obține o coafură modernă, care va atrage complimente și care te va face să te simți excelent. Dacă preferi bucle lejere pentru păr mediu, ondulează părul în mod normal, iar apoi piaptănă buclele.

    Curls for medium hair

    Bucle pentru păr scurt 
     
    Probabil te gândești că părul scurt poate fi doar îndreptat, uscat cu peria rotativă sau cu o perie rotundă și un uscător. Permite-ne să îți spunem că te poți bucura de cele mai frumoase bucle pentru părul scurt. Poți opta pentru o coafură îndrăzneață, cu bucle strânse, sau pentru o coafura lejera, cu bucle naturale. Dacă preferi buclele naturale, tot ce trebuie să faci este să perii puțin părul și să utilizezi un produs de fixare.

    Curls for short hair

    Tipuri de bucle cu ondulatorul în funcție de fizionomie

     

    Când îți ondulezi părul, este important să ții cont și de fizionomia ta. Astfel, pentru fiecare formă a feței, există un tip de bucle care să te avantajeze.

     

    • Pentru o față în formă de inimă, poți alege părul ondulat pe o singură parte. Cum realizezi această coafură? Fie începi cu un păr cu bucle, adică ondulezi întreg părul, fie doar jumătatea dorită. Apoi, cealaltă jumătate o vei prinde cu ajutorul unor agrafe, discret, astfel încât să pară că buclele pornesc din partea prinsă. 
    • Dacă ai fața ovală, atunci poți fi îndrăzneață: alege o tunsoare scurtă și bucle dezordonate, care vor atrage toate privirile. Fața ovală îți permite orice tip de tunsoare, însă este pusă în valoare în special de tunsorile scurte. 
    • Un păr cu bucle lejere se potrivește perfect unei fețe pătrate. Astfel, alege o lungime medie sau lungă și bucle romantice, lejere, care să îți îndulcească trăsăturile. 
    • Pentru fața rotundă, sunt recomandate tunsorile de lungime medie spre lungă și buclele lejere. Astfel, părul va încadra foarte frumos fața, fără a oferi volum suplimentar, cum s-ar întâmpla în cazul unei tunsori scurte, până la maxilar.

    Ce ondulator de păr poți utiliza pentru coafura ideală?

     

    Având în vedere că există mai multe tipuri de bucle și diverse lungimi de păr, probabil te întrebi ce ondulator de păr poți folosi pentru coafura ideală. Cel mai simplu este să utilizezi un ondulator de păr universal, care să îți permită să obții mai multe tipuri de bucle și care să se plieze pe mai multe lungimi de păr. Niciodată nu se știe când îți dorești o schimbare, așa că este bine să folosești un ondulator care să fie potrivit indiferent de lungime, tip de păr sau de bucle. 

     

    Astfel, poți utiliza un ondulator automat MoistureProtect, care îți permite să obții coafura dorită într-un timp foarte scurt și care îți protejează părul de deteriorare. Avantajele acestui ondulator sunt:

     

    • amplifică strălucirea părului;
    • conservă hidratarea naturală a părului, datorită Tehnologiei MoistureProtect; 
    • oferă o bară de ondulare mai lungă, astfel că se va potrivi chiar și persoanelor cu părul foarte lung; 
    • dispune de un sistem de îngrijire cu ioni, pentru un păr lucios.

    hair curler

    ▶️ Pentru bucle ca la coafor, în confortul casei, poți utiliza Ondulatorul automat MoistureProtect BHB886/00, care se potrivește oricărei lungimi de păr și care îți oferă buclele dorite, într-un timp scurt. 
     
    De asemenea, bucle lejere și voluminoase poți obține utilizând o perie rotativă. Indiferent de lungimea părului tău, vei adora un astfel de aparat de styling. Peria rotativă îți va oferi bucle ca la coafor. Dacă ai dorit vreodată să știi să îți faci bucle din perie, așa cum se coafează părul la salon, află că peria rotativă este soluția. Îți usuci și coafezi părul în același timp, astfel că este o modalitate perfectă pentru a economisi timp.

    Hair curly

    ▶️ Utilizează capătul de 30 mm al Periei rotative HP8654/00, pentru bucle mai strânse, și capătul de 50 mm, pentru bucle lejere și păr mătăsos.

    Bucle cu ondulatorul pentru diverse ocazii 

     
    Poți purta o coafură cu bucle indiferent  de ocazie, după cum urmează: 
     
    • buclele lejere se potrivesc pentru o cină romantică, pentru o mireasă care nu dorește părul prins, pentru o absolvire sau pentru o aniversare;

    Curls with curling

    • buclele în valuri sunt ideale pentru evenimentele extravagante, cum ar fi o petrecere cocktail, un eveniment monden, o nuntă la malul mării, un botez sau o petrecere cu ocazia unei zile de naștere; 
    • buclele strânse sunt potrivite dacă le integrezi în diverse coafuri, cum ar fi câteva șuvițe din partea de sus strânse la spate, cu ajutorul unui accesoriu deosebit; 
    • poți purta bucle foarte mici, care îți vor transforma părul în unul creț, dacă vei participa la o petrecere informală sau dacă mergi la un eveniment la piscină și îți dorești o coafură care să iasă în evidență. 

    Așadar, acum ai aflat cum poți utiliza corect ondulatorul, pentru a realiza diverse coafuri cu bucle, în funcție de lungimea părului, de fizionomia ta și de ocazie.

     

    Sursa foto: Shutterstock, Philips 

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.