0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Timp de citire: 5 Min

    Home ›› Cum stimulezi creșterea părului: masajul răsfăț pentru păr și scalp

    Home ›› Cum stimulezi creșterea părului: masajul răsfăț pentru păr și scalp

    Cum stimulezi creșterea părului: masajul răsfăț pentru păr și scalp

     

    Problemele de creștere a părului pot apărea atunci când există o anomalie în creșterea firelor. Această anomalie poate fi cauzată de un dezechilibru metabolic, de o afecțiune de moment sau de o dietă nesănătoasă. 

     

    De exemplu, la doar 12 săptămâni de la urmarea unei diete restrictive sau a unei gripe poți observa căderea unor fire de păr. Ce putem face pentru a stimula creșterea firelor de păr? Răspunsul la această întrebare îl poți afla citind în continuare.

    Care sunt etapele de creștere a părului

     

    Părul are patru etape de creștere și regenerare, respectiv faza anagenă, faza catagenă, faza telogenă și faza exogenă. Despre acestea poți citi mai jos:

     

    • Faza anagenă – mai poartă numele și „faza de creștere” sau „faza activă”. Celulele de la rădăcina firului de păr se înmulțesc cel mai mult și formează noi fire de păr. Părul crește aproximativ 15 centimetri pe an, mai repede vara decât iarna. Are o durată de trei până la cinci ani, iar pentru persoanele cu descendență asiatică, aproximativ șapte ani;
    • Faza catagenă – a doua fază după cea anagenă. Este o fază de tranziție, care semnalizează încheierea creșterii active a firelor de păr. Tot acum se pierde o parte din firele de păr, pentru a face loc unor fire noi. Aproximativ 3% din toate firele de păr se află în această fază în orice moment. Are o durată de aproximativ zece zile;
    • Faza telogenă – o perioadă de repaus, în care firele de păr rămân în foliculi și nu putem vorbi despre o creștere activă. Aproximativ 10-15% dintre firele de păr se află în această fază. Durează aproximativ trei luni;
    • Faza exogenă – ultima fază a creșterii firului de păr. În această fază firele de păr se desprind, noile fire își fac loc, iar procesul este reluat. Durează aproximativ 2-5 luni.

    Cum contribuie masajul la stimularea creșterii părului

     
    Un studiu interesant publicat în anul 2016 a arătat că masajul regulat al scalpului poate duce la îngroșarea firului de păr. Pentru acest experiment, un grup de voluntari au primit un masaj de patru minute pe zi timp de 24 de săptămâni. 
     
    O altă cercetare, de această dată din 2019, are rezultate similare. Experimentul a presupus două masaje capilare pe zi, iar acest lucru a stimulat creșterea unor noi fire de păr. 
     
    Secretul masajului scalpului stă în atingerea rădăcinilor firelor de păr. Fiecare fir de păr se naște într-un folicul aflat sub piele, foarte aproape de suprafață. 
     
    Cercetătorii cred că masajul îmbunătățește grosimea și lungimea firelor de păr deoarece acționează asupra foliculilor. Acest lucru, la rândul său, duce la dilatarea vaselor de sânge de sub piele și încurajează creșterea. Deși studiile încă sunt la început, rezultatele preliminare sunt optimiste cu privire la efectele masajului capilar.

    👉 Încearcă și placa de îndreptat părul MoistureProtect, care dispune de un senzor infraroșu pentru monitorizarea continuă a temperaturii optime pentru îndreptarea părului. Astfel, părul își va păstra hidratarea naturală, iar scalpul va fi sănătos.

    Hair growth

    Cum se realizează masajul scalpului 
     
    Ai mai multe posibilități de a realiza masajul scalpului pentru a stimula creșterea firelor de păr. Mai jos sunt câteva dintre cele mai eficiente tipuri de masaj al scalpului.
     
    Masajul tradițional
     
    Masajul tradițional implică folosirea degetelor de la ambele mâini. Astfel, se aplică presiune ușoară spre medie pe scalp și se realizează mișcări circulare. Parcurge întregul scalp. Masează scalpul în acest fel timp de minimum cinci minute, de cel puțin două ori pe zi. Poți apela inclusiv la un maseur specializat pe această zonă.
     
    Masajul în timpul spălării părului 
     
    Dacă ai un stil de viață activ și nu ai mult timp la dispoziție, poți realiza masajul scalpului atunci când îți speli părul. Folosește-te de buricele degetelor și masează ușor atât la aplicarea șamponului, cât și a balsamului de păr. Masajul ar trebui să țină cel puțin cinci minute. Clătește părul cu apă călduță.
     
    Masaj cu perie sau alte dispozitive
     
    Similar masajului corporal, există anumite dispozitive care vor înlesni masajul capilar. Fie că vorbim despre o perie sau un dispozitiv cauciucat, practica este asemănătoare celei clasice: aplici presiune asupra scalpului.

    👉 Folosește uscătorul de păr Philips Prestige cu tehnologie SenseIQ. Acesta beneficiază și de un accesoriu de masaj al scalpului. Acesta stimulează fluxul natural de nutrienți la firele de păr prin vibrații ușoare. În plus, după doar câteva minute de masaj de acest fel, vei fi mult mai relaxat.

    Massage with a brush or other devices

    Masaj cu uleiuri esențiale
     
    Pe lângă variantele de mai sus, poți încerca și masajul scalpului cu uleiuri esențiale. Studiile pe animale arată că lavanda și menta peppermint susțin creșterea părului. 
     
    Pune una sau două picături de ulei esențial de lavandă sau mentă peppermint la o lingură de ulei de cocos sau măsline și masează ușor scalpul cu degetele sau cu un dispozitiv de masaj. Lasă să acționeze 30-60 de minute, apoi spală părul cu șampon.

    Alte recomandări pentru a stimula creșterea părului

     

    Un păr sănătos, lung și plin de viață depinde atât de factorii genetici și de schimbările hormonale, cât și de alți factori care țin de stilul de viață. Mai jos sunt alte recomandări pentru a stimula creșterea părului.

     

    O alimentație sănătoasă și echilibrată

     

    Părul este realizat preponderent din proteine, deci ar trebui să consumi o cantitate decentă de proteine sănătoase. Asigură-te că incluzi în alimentație carne slabă, pește, fasole, leguminoase și lactate cu un conținut redus de grăsime. 

     

    Totodată, este important pentru păr să ai un nivel normal de vitamina D, vitamina C, fier, zinc, vitamina B12 și acid folic.

     

    Reducerea stresului

     

    Se pare că există o legătură între expunerea continuă la stres și pierderea prematură a părului. De exemplu, există o boală prin care părul trece mai repede din faza anagenă în faza telogenă, iar apoi în faza exogenă, iar acest lucru duce la dublarea numărul de fire pierdute zilnic. 

     

    Reducerea stresului prin meditație, yoga, exerciții de respirație, psihoterapie sau sport are efecte benefice asupra sănătății în general, inclusiv asupra creșterii părului.

     

    Îngrijirea corectă a părului

     

    Primul pas este alegerea unui șampon adaptat scalpului și firelor de păr. Din fericire, există o gamă largă de produse, de la șampoanele pentru păr vopsit, la cele pentru păr uscat, fragil sau cu tendințe de îngrășare. 

     

    Contează foarte mult și ce balsam de păr folosești. Fii atent cum reacționează părul atunci când folosești anumite șampoane și balsamuri de păr. 

     

    De asemenea, este important să eviți expunerea părului la apă fierbinte sau să tragi de firele de păr după clătire. Părul este mai vulnerabil atunci când este ud.

    👉 Alege uscătorul de păr Philips MoistureProtect pentru ca părul tău să își păstreze hidratarea și strălucirea naturale. Acest reglează în mod continuu temperatura pentru a usca părul cât mai rapid și în condiții adecvate pentru sănătatea firului de păr.a

    Hair massage

    Vezi alte recomandări pentru a stimula creșterea firelor de păr:

     

    • Tunde-te regulat – tunde firele de păr la fiecare 6-8 săptămâni pentru a scăpa de vârfurile despicate. Acestea se formează din cauza poluării, a stresului, a fumatului sau a folosirii unor produse de styling dăunătoare;
    • Evită să te piepteni prea des – acest lucru slăbește firele de păr și poate cauza căderea;
    • Vorbește cu medicul pentru teste privind deficitul nutrițional – un nivel redus a fierului, zincului sau biotinei contribuie la căderea părului;
    • Bea mai multă apă – hidratarea optimă este esențială pentru un păr sănătos. Bea minimum doi litri de lichide pe zi;
    • Acoperă părul cu pălării, șepci sau eșarfe pentru a-l proteja de efectele vremii. De asemenea, poartă cască de înot dacă mergi la bazin. Apa clorinată face rău firului de păr;
    • Aplică săptămânal o mască de păr – aceasta are numeroase beneficii, indiferent de tipul de păr. Aplicarea regulată asigură un păr moale, oferă hidratare în profunzime, reduce din efectele poluării, stimulează creșterea părului și un scalp sănătos.

     

    Intră pe blogul Philips pentru a afla câteva rețete naturale de MĂȘTI DE PĂR. Cu siguranță vei descoperi una care să ți se potrivească!

    Un stil de viață sănătos, cu o dietă echilibrată, reducerea stresului și îngrijirea adecvată a podoabei capilare te pot ajuta să te bucuri de păr lung și sănătos. 

     

    Surse foto: Philips, Shutterstock

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.