
Modalitati de stimulare a cresterii parului
Dacă îți speli părul în fiecare zi se va îngrășa mai repede sau părul după ce va fi ras se va îngroșa și se va închide la culoare. Cu siguranță, ai auzit destul de des aceste afirmații despre frumusețe care, în esență, sunt doar mituri. Mai pe scurt, neadevăruri care te fac să crezi că frumusețea stă în baza unor reguli scrise, însă ea ține și de alți factori, cum ar fi genetica sau stilul de viață. În acest articol explorăm cele mai comune mituri despre frumusețe, pe care este important să le înțelegi, pentru a te feri de ele și a adopta o rutină benefică pentru tine.
Frumusețea are propriile sale reguli, care îți influențează atât stilul de viață, cât și percepțiile personale. De-a lungul timpului, s-au născut și mituri pe care le adopți fără să vrei, cum ar fi și cele prezentate mai jos:
Unul dintre cele mai comune mituri despre frumusețe este legat de frecvența spălării părului. Dacă îl speli zilnic nu înseamnă că îl distrugi sau că secretă și mai mult sebum. Motivele pentru un scalp gras nu constau în cât de des îți speli părul, ci se leagă de produsele pe care le folosești, activitățile zilnice (poluarea, praful, antrenamentele sportive), apa prea fierbinte sau chiar și de modul în care îți periezi părul. Mai mult, genetic, glandele sebacee pot secreta mai mult sebum, ceea ce înseamnă că părul poate avea un aspect neplăcut chiar și dacă stai în casă fără să îl aranjezi sau fără să fie expus la poluare și praf. Soluția? Pentru sănătatea părului tău, recomandarea este să folosești produse destinate părului cu tendință de îngrășare, să efectuezi un consult dermatologic pentru a elimina alte suspiciuni legate de sănătatea părului tău și să îți speli părul când ai nevoie și când este necesar.
Dacă am urma acest mit, înseamnă că produsele de make-up, indiferent de brand și calitate, ar fi dăunătoare tenului. Până în momentul de față nu există studii care să arate că machiajul cauzează acneea, ceea ce încadrează această afirmație în categoria miturilor despre frumusețe. Acneea este o afecțiune a epidermei ca urmare a hipersecreției glandelor sebacee, care poate apărea și din cazuri interne (afecțiuni genetice, dereglări hormonale, stres, stil de viață nesănătos). Desigur, tenul tău poate suferi dacă nu ai o rutină corespunzătoare sau dacă nu îl demachiezi corect seara, după o zi în care ai purtat machiaj. Însă, când alegi produsele de make-up potrivite tenului tău și ai o rutină de demachiere adecvată, poți sta liniștită în privința acneei, fiindcă nu apare din cauza machiajului. 👉 Ritualul tău de îngrijire dictează sănătatea și frumusețea generală. Descoperă un mic ghid de frumusețe pentru femei, format din trucuri si sfaturi pentru ritualul zilnic.
Pentru a rămâne la miturile despre ten, amintim și despre tenul gras care nu are nevoie de hidratare, afirmație care face parte din seria de mituri despre frumusețe. Realitatea este că fiecare ten are nevoie de hidratare, fie el gras, uscat sau mixt. Când tenul este deshidratat va produce și mai mult sebum, pentru că își dorește să compenseze lipsa de hidratare. Alege întotdeauna cremele de hidratare potrivite tenului gras, care vin în ajutorul acestuia, fără a-l îngreuna, în special dacă folosești acizi sau alte creme antiacnee.
Multe produse de îngrijire pretind că sunt concepute pentru un anumit tip de piele. Poate exista o reală diferență între tenul unei persoane de 20 de ani față de 40, însă vârsta nu dictează mereu și tipul de piele. Poți avea aceleași probleme de piele ca ale unei persoane de 40 de ani, chiar și la 30 de ani, cum ar fi un ten mai puțin elastic sau cu multe pete pigmentare. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să aștepți încă 10 ani ca să folosești produsele destinate unei anumite categorii de vârstă. La fel cum, la 40 de ani, poți să depistezi semne de acnee adultă și este recomandat să introduci în rutină produse pentru ten acneic. Porii dilatați și înfundați nu dispar de la o anumită vârstă, cum și pielea uscată și ternă poate fi o problemă chiar și la 20 de ani. Indiferent de vârstă, folosește produsele adaptate tipului tău de ten, iar atunci când situația scapă din tiparele obișnuite, cere sfatul unui medic specialist. 👉 E simplu să ai un ten sănătos, dacă descoperi rutina de îngrijire corespunzătoare. Descoperă un ghid pentru ingrijirea tenului cu sfaturi esențiale.
În lista miturilor despre frumusețe se numără și binecunoscuta regulă a tunderii părului, și anume, dacă îl tunzi regulat crește mai repede. Frumusețea și lungimea părului depind de sănătatea generală, nu de vizitele pe care le faci la salon.Bineînțeles, pentru un aspect frumos, vârfurile tocite trebuie tunse la cel puțin patru sau cinci luni, însă nu este o regulă care dictează și creșterea lui. Când îți dorești un păr care să crească sănătos, menține o alimentație echilibrată și o sănătate optimă, pentru a elimina cauzele care pot duce la subțierea sau căderea lui, cauze care stagnează și creșterea. 👉 Pentru un păr mătăsos, produsele adecvate fac minuni. Alege uscatorul de par seria 7000 care nu îți deteriorează părul, pentru a te bucura de o coafură rapidă ca la salon!
Este important să ai o rutină orală corespunzătoare, cu minimum două periaje zilnic și, pe cât se poate, după fiecare masă consistentă, în special când urmezi un tratament ortodontic. Cu toate acestea, un periaj prea des și cu o periuță de dinți necorespunzătoare îți poate afecta sănătatea orală. 👉 Cu un periaj dur, riști să îți afectezi atât gingia, cât și smalțul. Alege periuțele Philips Sonicare ProtectiveClean cu senzor de presiune, care te anunță când apeși prea tare, pentru a-ți proteja dinții!
Ne întoarcem la piele, pentru că aici există mai multe mituri despre frumusețe. Este adevărat că o piele bronzată și un bronz uniform arată bine, însă asta nu înseamnă că persoanele cu o piele deschisă la culoare sunt mai puțin sănătoase.Și expunerea excesivă la soare poate veni cu urmări nocive pentru piele, asta dacă nu folosești SPF regulat, chiar și atunci când nu stai la plajă. Folosește întotdeauna protecție solară. 👉 Îți poți păstra pielea fină până la 12 luni, dacă folosești un aparat IPL din gama Philips. Descoperă epilatoarele IPL și beneficiile pe care le oferă!