0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

      Rutina corecta de ingrijire a tenului ► Cum alegi produsele potrivite ► Masti naturiste in functie de tipul de ten ► Aparate pentru ingrijirea tenului

      Ghid pentru îngrijirea tenului - sfaturi esențiale pentru un ten sănătos

      E simplu să ai un ten sănătos, dacă știi cum să îl îngrijești corect și ce produse ar trebui să folosești. Află din articolul de mai jos cum recunoști principalele tipuri de ten și ce etape nu trebuie să lipsească din ritualul tău zilnic de îngrijire.

      1. Care sunt principalele tipuri de ten

       

      Primul pas către o îngrijire corectă a tenului este să știi ce tip de ten ai, astfel încât să alegi produsele potrivite.Este prima etapă pe lista trucurilor de frumusete care te ajută să arăți bine în fiecare zi. Iată care sunt caracteristicile fiecărui tip de ten:

       

      • Tenul uscat - acest tip de ten este caracterizat de o piele care produce mai puțin sebum decât în mod normal. Astfel, pielea este lipsită de hidratare și predispusă la apariția ridurilor fine și superficiale. Tenul este mat, cu pori mici, iar pielea este subțire și sensibilă.
      • Tenul normal - este caracterizat de o piele netedă și elastică, cu o textură catifelată și o culoare rozalie, cu pori mici și cu o bună circulație a vaselor de sânge. Deși zona T (frunte, bărbie, nas) poate să fie puțin uleioasă, pielea nu are tendința să se îngrașe sau să fie prea uscată. Tenul normal nu este predispus la sensibilitate ridicată.
      • Tenul gras - spre deosebire de tenul uscat, acest tip de ten este caracterizat de producerea unei cantități mai mari de sebum (seboree). Tenul este lipsit de suplețe și este unsuros și lucios, în special în zona T. Din cauza excesului de sebum, tenul poate să capete o tentă gălbuie în timp, însă ridurile apar mai greu. Tenul gras favorizează apariția coșurilor și a acneei.
      • Tenul mixt - este caracterizat de excesul de sebum în zona T, în timp ce restul tenului este uscat, în special obrajii. De obicei, porii din zona T sunt mari și pot să apară coșuri.

      2. Rutina corectă de îngrijire a tenului

       

      Pentru îngrijirea corectă a pielii trebuie să folosești produse potrivite în funcție de tipul tău de ten, apoi urmezi un ritual zilnic de îngrijire, care constă în următorii pași:

       

      • Curățarea și demachierea tenului - spală-te cu apă pe față, dimineața și seara. Pentru curățarea tenului gras sau acneic folosește un demachiant care conține acid salicilic sau peroxid de benzoil. Pentru tenul uscat e recomandat să folosești un produs hidratant și blând cu pielea, care nu conține parfum.
      • Tonificarea tenului - loțiunea tonică, de preferat fără alcool, are rolul de hidratare ușoară și împrospătare a tenului și îți oferă senzația de ten revigorat. Totodată, loțiunea tonică va calma iritațiile pielii și va îndepărta mai bine urmele de machiaj sau impuritățile.
      • Exfolierea tenului - acest proces ajută la îndepărtarea celulor moarte și îți lasă pielea curată și catifelată. Alege un exfoliant cu granule fine, care să nu îți irite tenul. Dacă ai tenul sensibil, evită exfoliantele cu granule din coji de nuci. E recomandat să exfoliezi tenul de cel mult două ori pe săptămână. Dacă ai tenul uscat, poți repeta această procedură zilnic, cu un produs care conține acid glicolic sau acid lactic.
      • Hidratarea tenului - hidratarea este esențială pentru orice tip de ten, chiar și pentru cel gras, însă alege un produs mai light sau pe bază de gel. Odată ce ai aplicat crema hidratantă, masează ușor pielea cu mișcări circulare. Astfel vei îmbunătăți circulația sângelui, iar crema va fi absorbită mai repede în piele. Pe timpul iernii poți alege o cremă puternic hidratantă. Vara este indicat să folosești o cremă mai ușoară, de preferat cu factor de protecție solară.Hidratarea adecvată, cu produse pentru piele sensibilă, este esențială și după efectuarea unei epilari faciale.

      Rutina de ingrijire

      3. Tratamente naturiste pentru îngrijirea tenului - măști pentru fiecare tip de ten

       

      Pe lângă ritualul zilnic de îngrjire a tenului, poți opta și pentru aplicarea unor măști naturale. Iată câteva recomandări:

       

      • Mască pentru ten gras - zdrobește o banană bine coaptă într-un bol, adaugă două linguri de miere organică și amestecă bine. Opțional, poți să adaugi și o lingură de suc proaspăt stors de lămâie. Spală-te pe față cu apă călduță și aplică masca, acoperind bine zona T. Lasă să acționeze timp de 20 de minute și clătește cu apă călduță din abundență.
      • Mască pentru tenul acneic - adaugă trei linguri de ovăz într-un blender și mărunțește bine. Adaugă o lingură de miere, amestecă până când devine ca o pastă și adaugă la final și o lingură de miere organică. Acoperă uniform tenul și lasă să acționeze timp de 20 de minute. Clătește apoi cu apă călduță.
      • Mască pentru ten uscat - taie felii o jumătate de castravete, pune-le în blender și amestecă până capeți o soluție apoasă. Adaugă două linguri de gel de aloe vera și amestecă bine. Aplică uniform pe ten și lasă să acționeze timp de 30 de minute. Clătește apoi cu apă rece din abundență.
      • Mască pentru tenul sensibil - fierbe un morcov mediu, apoi pasează-l bine până devine o pastă și adaugă două linguri cu miere. Întinde uniform pe ten și lasă să acționeze timp de 10-15 minute sau până când începe să se usuce. Clătește cu apă din abundență.
      • Mască pentru tenul normal - pune un măr mediu într-un blender și mărunțește-l bine. Adaugă două linguri de miere și lasă amestecul la frigider timp de zece minute. Aplică masca pe față și las-o să acționeze timp de 30 de minute. Clătește la final cu apă din abundență.

      Tratamente naturiste

      4. Cum alegi produsele cosmetice potrivite pentru îngrijirea tenului

       

      Atunci când alegi un produs cosmetic în funcție de tipul de ten, ar fi bine să știi ce ingrediente conține, cum acționează acestea și ce beneficii au:

       

      • Alfa hidroxi acizi (AHA) - aceasta este o denumire generică pentru mai multe tipuri de acizi, printre care acidul glicolic, lactic, tartric și citric. Acești acizi ajută la reducerea ridurilor, ameliorarea petelor și pot micșora porii măriți. Deoarece aceste ingrediente pot crește sensibilitatea pielii, e recomandat să aplici ulterior o loțiune cu protecție solară.
      • Acid salicilic (beta-hidroxi-acid) - ajută la îndepărtarea celulelor moarte, îmbunătățește aspectul pielii și ameliorează simptomele acneei. Acidul salicilic este mai puțin iritant decât acizii alfa hidroxi.
      • Hidrochinona - produsele care conțin această substanță sunt folosite de obicei pentru reducerea petelor care apar odată cu înaintarea în vârstă. Același efect îl are și acidul kojic.
      • Retinol - se regăsește de obicei în cremele antiîmbătrânire, fiind o substanță derivată din vitamina A. Îmbunătățește aspectul pielii, reducând petele și ridurile.
      • Acid hialuronic - odată cu înaintarea în vârstă, nivelul de acid hialuronic din țesuturi scade, așa că produsele cosmetice care conțin acid hialuronic sunt ideale pentru hidratarea tenului și pentru a reduce ridurile. Acidul hialuronic este regăsit în special în cremele antirid.
      • Acid alfa-lipoic - este un antioxidant eficient care ajută la regenerarea pielii și combate efectele negative ale radicalilor liberi. Reduce ridurile și oferă pielii un aspect sănătos și strălucitor.

      5. Aparate care îți vor ușura procesul de îngrijire a tenului

       

      Ca să obții rezultatele dorite mai ușor, poți folosi aparate speciale de îngrijire a tenului.

       

      • Aparatul de curățare a feței Philips Visa Pure Essential este ideal pentru o curățare profundă și delicată a tenului. Acesta combină rotațiile cu vibrațiile pentru a-ți lăsa un ten catifelat și mai curat. Umezește tenul și peria aparatului cu apă, apoi aplică loțiunea de curățare preferată pe perie sau direct pe față. Selectezi apoi programul dorit - de curățare delicată sau în profunzime - și deplasezi ușor peria până când simți că tenul este curat. Aparatul este ideal atât pentru tenul normal, cât și pentru cel sensibil.
      • Aparatul de curățare a feței Philips Visa Pure Advanced îți oferă o îngrijire completă a tenului, deoarece conține atât perii pentru curățare, cât și un dispozitiv pentru masaj de revitalizare a tenului și unul pentru revitalizarea pielii din jurul ochilor.
      • Aparatul pentru microdermabraziune Philips Visa Care este ideal pentru toate tipurile de ten, având o acțiune dublă de exfoliere și lifting. În timpul tratamentului sunt îndepărtate celulele moarte, circulația sângelui este stimulată, iar pielea este masată ușor. Este recomandat un tratament de cinci minute, de două ori pe săptămână.

      Aparate de ingrijire

      6. 11 sfaturi esențiale pentru îngrijirea corectă a tenului

       

      Câteva reguli de îngrijire a tenului sunt esențiale dacă vrei să ai o piele sănătoasă și strălucitoare mai mult timp. Indiferent de tipul de ten, ține cont de următoarele sfaturi:

       

      1. Folosește întotdeauna produsele potrivite pentru tenul tău. Tratamentele de îngrijire diferă, iar fiecare tip de piele are nevoie de îngrijire diferită și adecvată nevoilor sale.
      2. Ai grijă la zonele sensibile, precum cea din jurul ochilor sau a gurii, mai ales dacă ai ten sensibil. Aceste zone au nevoie de un tratament adecvat și produse speciale, așa cum este demachiantul pentru ochi.
      3. Curăță corect tenul, mai ales dacă ai o piele sensibilă. Este recomandat să folosești un demachiant cu pH neutru, care nu afectează echilibrul pielii sensibile.
      4. Exfolierea și hidratarea sunt esențiale pentru un ten sănătos. Produsele cu pH neutru te ajută să cureți tenul, fără să îi afectezi echilibrul natural.
      5. Dacă vrei să eviți apariția unei alergii, poți să folosești produse hipoalergenice. Acestea sunt special create pentru nevoile fiecărui tip de ten și le poți folosi cu încredere chiar dacă ai tenul sensibil.
      6. Indiferent de sezon, ar fi bine să folosești produse care conțin factor de protecție solară. Astfel îți vei proteja tenul de efectele dăunătoare ale razelor ultraviolete.
      7. Radicalii liberi îți pot afecta tenul, așa că trebuie să îl protejezi de fiecare dată când ieși din casă. Odată ce ajungi acasă, curăță bine tenul.
      8. Demachiază-te întotdeauna înainte să te culci. În caz contrar, murdăria se va acumula în pori, fapt care favorizează apariția coșurilor.
      9. E recomandat să nu aplici fondul de ten cu mâinile, deoarece se pot acumula bacterii pe față. Folosește, în schimb, un burete special pentru aplicarea fondului de ten.
      10. Curăță regulat instrumentele de machiaj, deoarece murdăria acumulată va favoriza apariția coșurilor.
      11. Adoptă un stil de viață echilibrat. Alimentația corectă, care include fructe și legume proaspete, odihna și consumul unei cantități optime de apă sunt necesare dacă vrei să îți menții tenul strălucitor, catifelat și hidratat.

       

      Dacă știi ce tip de ten ai, atunci vei putea să alegi mai ușor produsele adecvate, astfel încât să îți îngrijești corect pielea. Iar dacă respecți câteva etape esențiale în ritualul de îngrijire zilnică, tenul tău va fi mai sănătos și vei combate mai eficient efectele radicalilor liberi, dar și semnele îmbătrânirii.

      Sursă foto: Shutterstock și Philips

      Citește în continuare

      • Igienă orală
        18 sfaturi pentru toate tipurile de par - Philips

        18 sfaturi pentru toate tipurile de par - Philips

        Cauzele sensibilitatii dentare ➤ Cum alegi periuta pentru dinti sensibili ➤ Tratarea si prevenirea in sensibilitatea dentara

        Află mai multe
      • Igienă orală
        compact si usor de transportat - Philips

        compact si usor de transportat - Philips

        Cauzele sensibilitatii dentare ➤ Cum alegi periuta pentru dinti sensibili ➤ Tratarea si prevenirea in sensibilitatea dentara

        Află mai multe

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.