0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Cele mai bune metode de epilare facială

    Părul de pe față, indiferent de lungimea firului de păr este natural și ceva de care să te mândrești - mai ales dacă ești binecuvântat cu sprâncene voluminoase, dar, în același timp, nu este o rușine să-ți explorezi opțiunile de îndepărtare a părului facial și chiar de epilare definitivă facială dacă preferi să ai pielea la fel de netedă precum catifeaua.

     

    Cu toate acestea, având în vedere că fața ta este în prim plan, nu există loc pentru erori, motiv pentru care este esențial să te epilezi corect. De la epilarea cu ceară și smulgere, la bărbierit și epilarea cu zahăr, aici demistificăm metodele de epilare facială și cântărim avantajele și dezavantajele fiecăreia.

     

    1. Ceara de epilat


    Epilarea facială cu ceară caldă sau rece poate fi la îndemână pentru îndepărtarea părului din zona buzei superioare sau de pe bărbie, precum și pentru sprâncene. Este metoda clasică, tradițională, de îndepărtare a părului nedorit, dar presupune ceva îndemânare. Dacă îți dorești o modalitate mai simplă, fă cunoștință cu metodele moderne de epilare IPL chiar la tine acasă.

    Stăpânește arta: Dacă folosești ceară fierbinte, urmează instrucțiunile de pe etichetă și încălzește ceara la o temperatură prietenoasă cu pielea. Aplică ceara în direcția creșterii firului de păr (părul având o lungime de cel puțin 5 mm, de preferință) și acoper-o cu o bucată mică de bumbac. Las-o să se răcească și îndepărtează banda împreună cu ceara - și foliculii de păr – printr-o mișcare rapidă în direcția opusă creșterii firului de păr. Alternativ, poți utiliza, de asemenea, benzi de ceară rece. Freci benzile puțin între mâini, le aplici pe piele și tragi de ele.

    Pros: Durează câteva săptămâni; părul crește mai moale.
    Cons: Această metodă nu este tocmai lipsită de durere; poate irita pielea.

    Aranjament de ceară galbenă în recipient de sticlă și unelte în mijlocul unor decorațiuni florale pe suprafață albă.

    2. Pasta de zahăr pentru epilat


    Dacă ești dornic să explorezi metode pentru îndepărtarea părului acasă, ia în considerare pasta de zahăr pentru epilat. Aceasta este realizată doar din ingrediente naturale, iar datorită blândeții sale, este perfectă pentru epilarea facială dacă ai pielea sensibilă. Moleculele de zahăr intră în foliculul de păr. Când pasta de zahăr este trasă, părul, împreună cu rădăcina, este îndepărtat. Acest proces trebuie făcut în direcția creșterii firului de păr, deci este mai blând cu pielea. Firele de păr cresc mai fine după trei până la șase săptămâni. Epilarea cu pastă de zahăr este unul dintre cele mai bine apreciate trucuri pentru frumusete și, în plus, îți va lăsa pielea fină, catifelată

    Stăpânește arta: Pentru a pregăti pasta de zahăr pentru epilat ai nevoie de: 200 g zahăr, 30 ml suc de lămâie și puțină apă. Se amestecă bine și se încălzește până ce devine călduță. Pentru a face pasta de zahăr să se lipească mai bine, curăță-ți pielea cu o soluție pe bază de alcool și apoi aplică puțină pudră pentru bebeluși. Frământă amestecul de zahăr și aplică-l împotriva direcției de creștere a părului. Îndepărtează apoi pasta cu mâinile în direcția creșterii firului de păr.

    Pros: Mai puțin iritant și dureros decât ceara de epilat; poți găsi ingredientele în bucătăria ta.
    Cons: Lipicios; părul trebuie să aibă o lungime de o jumătate de cm, ca și în cazul epilării cu ceară.

    3. Epilator facial


    În timp ce ceara și zahărul îndepărtează părul și celulele pielii dintr-o singură mişcare, epilarea cu aparatul este mai precisă și te poți bucura de beneficiile de lungă durată ale îndepărtării părului de la rădăcină. Un epilator facial îndepărtează părul de pe față folosind penseta rotativă sau discurile de epilator pentru a prinde părul și a-l scoate din pori cu tot cu folicul. Aceasta poate fi o provocare pentru tipurile de piele sensibilă, dar nu trebuie să fie așa dacă urmezi ghidul nostru.

     

    Stăpânește arta: În primul rând, exfoliază pielea cu 24 de ore înainte de epilare pentru a elimina pielea moartă și pentru a evita firele de păr crescute sub piele. Cu epilatorul Philips Series 8000, poți utiliza peria de exfoliere pentru corp, urmată de capul de masaj pentru corp pentru a stimula circulația sanguină. Folosește accesoriul pentru epilare facială, umed sau uscat și așază epilatorul într-un unghi drept față de piele, acoperind zona care urmează să fie epilată. Strânge pielea cu mâna liberă și ghidează dispozitivul încet împotriva direcției de creștere a părului. Capul epilatorului elimină chiar și cel mai scurt și mai fin păr într-un ritm super rapid.

    Pros: Funcționează rapid și bine chiar și pentru părul scurt, lăsându-ți o piele netedă, fără păr, timp de două până la patru săptămâni.
    Cons: Poate înțepa oarecum, când este folosit pe pielea sensibilă; nu este potrivit pentru sprâncene.

    4. Pensare


    Toată lumea cunoaște această metodă: pensetele de zi cu zi. Dacă vrei să îndepărtezi doar câteva fire de păr din sprâncene sau câteva fire de păr de pe bărbie, atunci penseta poate fi o alegere simplă pentru îndepărtarea părului facial.

    Stăpânește arta: Trage pielea cu degetele, ține penseta în același unghi cu direcția creșterii firului de păr și prinde părul cât mai aproape de rădăcină. Pentru o pensare mai blândă, încearcă să faci acest lucru imediat după un duș fierbinte. Procedând astfel, reduci și riscul de apariție a foliculitei.

    Pros: Tot ce îți trebuie este o pensetă bună.
    Cons: Poate scoate fire de păr, doar din locuri precise, este dureroasa și limitată la câteva fire de păr, datorită consumului mare de timp.

    Femeie cu părul închis și ochii căprui folosind dispozitivul Philips pentru a tunde părul sprâncenelor.

    5. Tundere și radere


    Tunderea este perfectă pentru îndepărtarea rapidă a părului din zona buzei superioare, dacă nu vrei o epilare definitivă a mustății sau pentru a scăpa de puf. Cu aparatul de ras fără fir, aceasta este o metodă ușoară și rapidă pe care o poți folosi și când nu ești acasă. Aparatul de ras încape în aproape fiecare geantă și poate fi utilizat atât umed, cât și uscat.

     

    Stăpânește arta: Datorită capului de tăiere special al aparatului de tuns Philips, poți să tai părul din nas, urechi și îl poți folosi pentru finisaje delicate. De asemenea, îl poți utiliza și pentru a-ți modela sprâncenele. Pur și simplu glisează pieptenele peste zonele de interes și îndepărtează firele de păr rămase cu penseta.

    Pros: Rapid, ușor și convenabil.
    Cons: Acest pas trebuie repetat des.

    : Femeie cu părul închis folosind Philips Lumea pentru a îndepărta părul facial în timp ce privește în oglinda din baie.

    6. Epilare facială cu IPL


    Cu toții visăm să ne trezim dimineața, fără a fi nevoie să ne gândim la îndepărtarea părului, motiv pentru care tehnologia IPL pentru utilizare la domiciliu este soluția optimă pentru îndepărtarea părului facial. Metoda luminii intens pulsate (IPL) pulsează ușor un fascicol de lumină în rădăcina părului, vizând melanina din rădăcina acestuia și determinând-o să intre în faza de repaus.


    Dezvoltat cu ajutorul dermatologilor, Philips Lumea este excelent pentru bărbie, obraz și epilarea mustății. Rezultatul după doar trei tratamente este cu 92% mai puțin păr.1 Este singurul dispozitiv IPL care are un accessoriu adaptat pentru faţă, cu un filtru luminos suplimentar și o fereastră mică, plată pentru o aplicare precisă, ceea ce îl face unul dintre cele mai bune aparate IPL pentru epilare facială disponibile.

    Stăpânește arta:
    1. Rade-te în ziua (sau epilează-te cu o zi înaintea) tratamentului IPL, astfel încât pielea să fie netedă.
    2. Curăță-ți fața și atașează accesoriul pentru tratament facial pe dispozitiv. Ține-l pe piele în timp ce setezi senzorul SmartSkin și determini nivelul recomandat de intensitate a luminii pentru tonul pielii tale.
    3. Acum poți începe. Așază Lumea pe zonele de interes ale feței și te vei bucura de o piele fină ca mătasea pentru o perioadă îndelungată. Epilarea IPL a feței nu necesită mult timp, iar rezultatele sunt fabuloase.

    Pros: Metodă blândă, de lungă durată, potrivită pentru zonele faciale.
    Cons: Nu funcționează cu părul roșcat și foarte deschis la culoare sau cu pielea mai închisă.


    Indiferent de metoda pe care o preferi pentru îndepărtarea părului facial, fie că este epilare facială definitivă, tundere sau pensare, cu aceste sfaturi și un pic de tact, te vei bucura rapid și în mod delicat de o față fără păr!

    1 Conform planului de tratament recomandat; detectat pe picioare după al treilea tratament. Rezultatele individuale pot varia.

    Iuliana Rosu

    Articol scris în colaborare cu Dr. Iulia Roșu

    Citește în continuare

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.