0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Timp de citire: 5 Min

    Home ›› 5 mituri despre epilare. Haideți să aflăm împreună adevărul

    Home ›› 5 mituri despre epilare. Haideți să aflăm împreună adevărul

    5 mituri despre epilare. Haideți să aflăm împreună adevărul

     

    Îngrijirea corporală se află pe primul loc, în rândul multor femei. De aceea, e important să găsim metodele cele mai ușoare prin care putem face acest lucru.  

     

    Privind epilarea, există, în ziua de azi, numeroase căi prin care poți scăpa de părul nedorit. Chiar dacă nu toate vin cu aceleași avantaje, esențial este să o găsești pe cea care se potrivește stilului tău de viață. 

     

    Fie că te-ai gândit să folosești un epilator, fie să optezi pentru lama de ras pentru eliminarea părului, e bine să știi dinainte cât de eficientă este fiecare metodă și cât de ușor îți va fi pe termen lung. 

     

    Așadar, hai să dezbatem mai pe larg miturile legate de epilare, pentru a te ajuta să te decizi mai ușor, atunci când vine vorba de rutina ta de îngrijire corporală.

    1. Lama de ras îți va face părul să crească mai repede 

     

    Chiar dacă este cea mai ușoară și la îndemână alegere, folosirea lamei de ras pentru îndepărtarea părului nedorit vine cu câteva dezavantaje.  

     

    În primul rând, e important să știi că lama de ras va asigura efecte estetice doar pe termen scurt. Chiar dacă procedura de radere nu modifică viteza de creștere a părului în sine, fiindcă acesta este doar taiat de la suprafața pielii și nu smuls din rădăcină, timpul la care va trebui să repeți procedura este foarte scurt. Așadar, vei fi nevoită să îndepărtezi părul mai des decât ai face-o dacă ai folosi epilatorul electric de exemplu, care smulge firul de la rădăcină.

     

    În al doilea rând, dacă ai o piele sensibilă, lama îți va cauza iritații, în special în zone precum axilele și partea inghinală.

    2. Crema depilatoare îți poate cauza alergii 

     
    În ceea ce privește crema depilatoare, nu putem contesta faptul că este o soluție foarte rapidă și la îndemâna oricui. Totuși, precum lama de ras, aceasta poate avea efecte asupra pielii pe termen îndelungat sau chiar imediat după aplicare.
     
    Din cauza compușilor chimici puternici, crema de ras poate să-ți ardă pielea și să ducă la descompunerea keratinei din firul de păr. Pe termen lung, aceasta poate duce la apariția unor pete, din cauza efectului acid al compușilor de tioglicolat care se regăsesc în compoziția ei.
     
    Așadar, dacă faci parte din categoria persoanelor cu o piele sensibilă, ideal ar fi să eviți folosirea cremei de epilat și să iei în calcul o opțiune mai potrivită pentru pielea ta.

    3. Epilarea cu ceară poate duce la foliculită 

     

    O opțiune mai durabilă, epilarea cu ceară nu îți va tăia firul de păr, ci îl va smulge de la rădăcină. Datorită acestui fapt, perioada de creștere a părului va fi una mult mai îndelungată decât în cazul lamei de ras sau al cremei depilatoare. În plus, epilarea cu ceară este o variantă ieftină și pe care o poți practica la tine acasă.  

     

    Cu toate că epilarea cu ceară a fost și este, încă, opțiunea perfectă pentru multe femei, e important de știut că, asemenea celor două opțiuni de mai sus, aceasta poate avea efecte negative asupra pielii tale.  

     

    Cea mai frecventă complicație a epilării cu ceară este foliculita post epilatorie. Aceasta înseamnă o inflamație a rădăcinii firului de păr, uneori însoțită de infecție locală. Foliculita poate fi cauzată și de creșterea firelor de păr sub piele. Atunci când ea nu se remite spontan este nevoie de tratament medical.

    Pe de altă parte, ceara fierbinte poate cauza arsuri termice dar și dilatarea vaselor superficiale ale pielii, care, în timp, poate duce la apariția de venectazii.

    Dacă ne referim la zona mustății, inflamația produsă de epilarea cu ceară se poate solda cu apariția de pete pigmentare postinflamatorii, în cazul în care te expui la soare înainte ca inflamația să fie complet remisă.

    4. Epilarea cu laser este periculoasă 

     

    Epilarea cu laser este o metodă mai recentă de îndepărtare a părului. Așadar, e normal să creeze o anumită nesiguranță în rândul persoanelor care doresc o soluție de epilare pe termen lung. Totuși, prin modul în care acționează, laserul vizează doar foliculii de păr, nefiind o amenințare pentru țesutul înconjurător. Până la ora actuală nu există nicio informație care să susțină ca epilarea laser sau cu lumină intens pulsată ar putea produce tumori cutanate.

     

    Mai mult, atât timp cât tratamentul este urmat corect, iar ședințele sunt realizate conform sfatului specialistului, rezultatul va fi unul de durată și nu îți va pune nicidecum sănătatea în pericol. 

     

    În cazul în care ți se pare un efort prea mare sau îți este chiar imposibil să te ții de ședințe, ai o variantă mult mai ușoară și la fel de eficientă precum epilarea la salon. Mai exact, poți opta pentru un epilator IPL sau pentru un epilator cu utilizare umeda și să realizezi procesul din confortul casei tale, atunci când ai timp.

    Iată aici cateva epilatoare pe care ți le recomandăm în cazul în care te-ai hotărât să alegi varianta mai puțin solicitantă ca timp și efort. 

     5. Psoriazis și epilarea definitivă 

     

    Chiar dacă psoriazisul poate avea numeroase cauze, epilarea definitivă nu este una dintre ele. Cu toate astea, dacă suferi de această afecțiune, ar fi bine să te consulți cu medicul dermatolog înainte de a apela la epilarea definitivă. În unele situații, căldura produsă în cadrul epilării laser, dacă este neadaptată corespunzător pielii, poate duce la reactivarea unui puseu de psoriazis.

    Cât de eficientă este epilarea definitivă va depinde, în primul rând, de cât de bine vei respecta tratamentul recomandat de către specialist, dar și de modul în care pielea ta va reacționa la această metodă. Dacă suferi de psoriazis și dorești epilare definitivă cu laser, îți recomandăm să faci această procedură într-o clinică de dermatologie.

    În concluzie, așa cum ai citit mai sus, există mai multe metode la care poți apela pentru a-ți menține pielea fină și fără păr. Deci, după o analiză detaliată a fiecărei metode de epilare, ar trebui să-ți fie mai ușor să o alegi pe cea mai potrivită pentru tine și rutina ta de zi cu zi.

    Iuliana Rosu

    Articol scris în colaborare cu Dr. Iulia Roșu

    Citește în continuare

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.