1. Pentru început pune somonul la marinat. Îl tai în cubulețe egale, asezonezi cu sare și piper, după gust, și-l amesteci cu o linguriță de ulei de măsline extra virgin, lemongrass și câteva fire de usturoi verde, tăiate marunt.
2. Pune somonul la afumat pentru câteva minute.
3. Fierbe quinoa în apă cu sare.
4. Până se prepară toate acestea, pregatește salsa de avocado: taie mărunt usturoiul, ceapa de apă, puțin jalapenos si amestecă împreună cu miezul unui avocado, puțină zeamă de lime și un strop de ulei de măsline extra virgin.
5. Preîncălzește Airfryer-ul timp de două minute.
6. Scoate somonul de la afumat, așează-l pe grill-ul Airfryer-ului alături de morcovii tineri și introdu-l în Airfryer, la 180 de grade, timp de 10 minute.
7. Pregătește salata de quinoa: pune quinoa într-un bol, iar peste așează ceapă verde, puțin pătrunjel, ardei kapia și puțină mentă. Adaugă un strop de ulei de măsline, câteva picături de zeamă de lămâie, puțină sare și piper, după gust, și amestecă.
8. Când le ai pe toate pregătite, întinde pe o farfurie o linguriță de salsa de avocado, pune puțină salată de quinoa alături și câteva bucăti de somon și morcov tânăr deasupra. Pentru a amplifica aroma, pune puțin cimbru proaspăt peste toate acestea.