1
0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

  Produse

  Philips AVENT - Mealtime milestones

  Repere de masă

  Ghemotocul tău de bucurii se transformă într-un omuleţ atât de amuzant. Nicăieri nu este mai evident acest lucru decât la masa din bucătărie. Iată ce te aşteaptă următoarele câteva luni:

  Philips AVENT - Mealtime milestones

  Mesele în familie

  Odată ce ai introdus toate tipurile de alimente solide pentru copilul tău, poţi începe să îi serveşti o porţie mică din masa familiei.

  • Asigură-te că mâncarea nu este prea fierbinte
  • Mărunţeşte-o sau tai-o în bucăţele foarte mici
  • Ai grijă întotdeauna la pericolele de sufocare precum strugurii întregi, roşiile cherry, floricelele de porumb şi bucăţile de morcovi sau de crenvurşti.

  Băutul independent

  În următorul an, bebeluşul tău trebuie să treacă de la cana cu gură de scurgere la o cană deschisă pentru a preveni carierea dinţilor. Şi, cu excepţia cazului în care este o perioadă deosebit de fierbinte de 6 luni „Ziua când bea ca un om mare”, copiii trebuie să bea numai în timpul meselor şi al gustărilor.

  Înţărcarea

  Poţi continua să îl alăptezi sau să îl hrăneşti cu biberonul noaptea sau, pentru comoditate, atâta timp cât doreşti tu şi bebeluşul tău, însă decide să îl înţarci complet până la 24 de luni. Aceasta este vârsta la care Academia Americană de Pediatrie recomandă eliminarea biberonului, deoarece un copil trimis la culcare cu un biberon poate fi expus riscului de cariere a dinţilor. 

  Hrănirea individuală

  Poate că bebeluşul tău a început să mănânce cu degetele sau cu ajutorul unei linguriţe. La masă, introdu-i farfurii şi castroane de plastic pentru a se obişnui să mănânce ca mami şi ca tati.

  Unii bebeluşi pot folosi linguriţa sau furculiţa la 18 luni, însă se pot murdări chiar şi la trei ani. Acest lucru este normal şi durează. Nu descurajaţi jocul cu mâncarea - jocul înseamnă exersare!

  Nu îţi vine să crezi că micuţul tău vi se alătură deja la masa în familie? Pregăteşte-te: Până la a doua zi de naştere, bebeluşul tău poate chiar să ceară mâncarea lui preferată!

   

  Te întrebi cum ştii dacă regimul alimentar al copilului tău este echilibrat? Află aici.

  Te rugăm să fii conştientă de faptul că informaţiile oferite în aceste articole sunt doar sfaturi cu caracter general şi nu trebuie considerate în niciun caz ca un substitut al sfaturilor medicale de specialitate. Dacă tu, familia sau copilul tău prezentaţi simptome sau condiţii grave sau persistente, apelează la asistenţă medicală de specialitate. Philips Avent nu poate fi făcut răspunzător pentru nicio daună care ar putea rezulta în urma utilizării informaţiilor furnizate pe acest site web.

  Produse corelate

  Sfaturi corelate

  Sugestii pentru ora de masă a copilului mic

  Sugestii pentru ora de masă a copilului mic

  Alimentaţia copiilor mici – un regim echilibrat

  Alimentaţia copiilor mici – un regim echilibrat

  Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.