0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Beneficiile colectării laptelui

    Laptele matern este unul dintre cele mai preţioase daruri pe care îl poţi oferi bebeluşului tău. Deşi este posibil să îţi alăptezi integral bebeluşul mai multe luni, colectarea laptelui te poate ajuta să te bucuri de puţin mai multă libertate.

    Philips AVENT - The benefits of expressing

    Confort

    Colectarea laptelui matern îl asigură pe bebeluşul tău că obţine tot ce e mai bun din alimentaţia nutriţională şi în acelaşi timp îţi oferă mai multă flexibilitate. Poate te întorci la serviciu, partenerul tău poate doreşte să se implice mai mult în hrănirea micuţului tău sau poate vrei doar să te răsfeţi cu o odihnă prelungită - ori să petreci noaptea în oraş.

    Bebeluşi născuţi prematur

    Dacă bebeluşul tău este prea mic (prematur) sau prea nepregătit să fie alăptat direct, colectarea colostrului sau a laptelui matern înseamnă că bebeluşul tău poate totuşi să beneficieze de substanţele nutritive esenţiale.

    Dificultăţi la prinderea mamelonului în gură

    Dacă bebeluşul tău nou născut nu poate să prindă mamelonul în gură, colectarea laptelui poate ajuta la stimularea lactației şi poate reduce necesitatea de a te baza pe formule de lapte. Solicită ajutor suplimentar moaşei dacă ai dificultăţi în a-ţi hrăni bebeluşul la sân.

    Folosirea unei pompe

    Când apare lactația, se poate întâmpla ca sânii tăi să fie plini şi să te deranjeze, dar bebeluşul tău să nu fie pregătit încă de hrănire. În astfel de momente, utilizarea unei pompe te poate ajuta. Mai târziu, o dată ce alăptezi constant, colectarea te poate ajuta să îţi formezi rezerva de lapte şi bebeluşul să sugă. Apoi vei avea o rezervă de lapte la îndemână atunci când vei avea nevoie.

    Colectarea laptelui matern este cu adevărat simplă dacă exersezi, deşi cel mai bine este să aştepţi timp de patru până la şase săptămâni după naştere pentru a se instala alăptarea înainte să începi - cu excepția situației în care un medic recomandă altfel.

    Utilizarea unei pompe pentru sân

    Cea mai rapidă şi uşoară cale pentru colectarea laptelui este folosirea unei pompe pentru sân - electronică sau manuală.

    Să decizi ce pompă de sân este cea mai potrivită pentru tine depinde de cât de des intenţionezi să colectezi lapte şi de cât timp ai de acordat.

    Pomparea cu pompe manuale durează între 15 şi 45 de minute pentru o cantitate suficientă de lapte matern, în funcţie de debitele personale.

    Indicaţii şi sfaturi pentru colectarea laptelui matern

    După ce te obişnuieşti cu pompa de sân, vei putea să colectezi lapte mai rapid şi mai uşor. La început ar putea părea ciudat, însă merită să te ţii de treabă.

    Colectarea laptelui pentru prima dată

    Când începi să colectezi lapte, acordă-ţi timp şi intimitate şi încearcă să te relaxezi. Îţi poţi masa uşor sânii pentru câteva minute înainte să îi pregăteşti - flanelele calde şi umede pe sâni te vor ajuta şi mai mult la început. Faptul că îl ai pe bebeluşul tău aproape sau o fotografie, o hăinuţă etc. poate ajuta deseori la stimularea laptelui.

    Sterilizarea

    Va trebui să îţi sterilizezi pompa înainte de a începe. Dacă intenţionezi să dai mai târziu acest lapte bebeluşului tău, depozitează-l într-un recipient steril, etichetat clar cu data şi cu cantitatea. Poţi depozita laptele matern colectat în partea din spate a frigiderului până la 24 de ore sau în congelator până la 3 luni.

    Când se colectează laptele

    Numeroase mămici colectează lapte în fiecare dimineaţă după hrănirea bebeluşului lor pentru a acumula o rezervă de lapte care să fie utilizată când doresc.

    Dezgheţarea laptelui matern

    Pentru a decongela laptele matern în vederea folosirii mai târziu în aceeaşi zi (şi întotdeauna în maxim 12 ore), pune recipientul în frigider şi lasă-l să se decongeleze încet. Pentru utilizare imediată, pune recipientul în apă caldă. Sau foloseşte pur şi simplu un încălzitor de biberoane şi de alimente pentru bebeluşi. După ce laptele s-a încălzit, trebuie folosit în maxim o oră sau aruncat. Niciodată să nu-l păstrezi pentru mai târziu.

    Când se introduce laptele colectat

    Dacă alăptezi integral la sân, dar ştii că ai putea dori ca bebeluşul tău să ia un biberon din când în când în primele 6 luni, încearcă să introduci un biberon obişnuit cu lapte colectat când bebeluşul are aproximativ 8 săptămâni, doar de câteva ori pe săptămână.

    Te rugăm să fii conştientă de faptul că informaţiile oferite în aceste articole sunt doar sfaturi cu caracter general şi nu trebuie considerate în niciun caz ca un substitut al sfaturilor medicale de specialitate. Dacă tu, familia sau copilul tău prezentaţi simptome sau condiţii grave sau persistente, apelează la asistenţă medicală de specialitate. Philips Avent nu poate fi făcut răspunzător pentru nicio daună care ar putea rezulta în urma utilizării informaţiilor furnizate pe acest site web.

    Produse corelate

    Produse corelate

    Păstrarea laptelui colectat

    Păstrarea laptelui colectat

    Beneficiile alăptării pentru sănătate

    Beneficiile alăptării pentru sănătate

    Sterilizarea accesoriilor de hrănire a bebeluşului

    Sterilizarea accesoriilor de hrănire a bebeluşului

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.