1
0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

  Produse

  Philips AVENT - Baby food allergies

  Alergiile bebeluşilor la alimente

  Dacă copilul tău are o alergie alimentară, sistemul său imunitar consideră în mod greşit anumite alimente ca fiind periculoase. O reacţie alergică la alimente poate provoca o serie de simptome.

  Aproximativ 2 până la 5% dintre copii sunt sensibili la anumite alimente, dar mult mai mulţi părinţi suspectează că un aliment este cauza problemelor bebeluşului sau copilaşului lor. Alimentele care provoacă cel mai frecvent probleme sunt laptele, ouăle, soia, peştele, cerealele şi arahidele. Numeroși copii scapă de alergiile la alimente pe la vârsta de 12 luni, deci este important ca sănătatea lor să fie monitorizată cu atenţie pentru a te asigura că regimurile speciale nu vor fi continuate mai mult decât este necesar.

  Philips AVENT - Baby food allergies

  Alergiile alimentare la bebeluşi - simptome

  Simptomele imediate ale unui atac alergic pot avea loc la maxim o oră după consumarea unui aliment şi includ prurit, urticarie, vomă, angioedem (inflamare gravă provocată de colectarea de lichid sub piele) şi şoc anafilactic (o reacţie alergică a întregului corp, care se produce brusc). Reacţiile întârziate ale unui atac alergic sunt mai greu de diagnosticat şi s-ar putea să nu apară decât după o oră sau o zi după ce s-a consumat alimentul care a provocat alergia. Simptomele posibile includ eczemele, diareea cronică, colicii, durerile de stomac şi creşterea lentă.

  Diagnostic

  Alergiile alimentare reprezintă o parte integrantă a diagnosticului pentru a:

  • Depista un anumit aliment care provoacă simptomele - un rezultat pozitiv confirmă necesitatea eliminării acestui aliment din dieta bebeluşului
  • Demonstra că un anumit aliment nu este responsabil - dacă nu există simptome, atunci nu este nevoie ca alimentul suspectat să fie evitat

  După diagnosticare, un aliment care provoacă simptomele bebeluşului tău trebuie evitat complet. Şi dacă alăptezi, poate ai nevoie să excluzi alimente şi din regimul tău. Dar dacă excluzi laptele şi produsele lactate din regimul tău, trebuie să iei un supliment de calciu pentru a te asigura că nu dezvolţi o deficienţă. 

  Se recomandă obţinerea de sfaturi din partea unui dietetician autorizat pentru a te asigura că aportul de lapte şi alimente la înţărcarea copilului tău continuă să asigure toate substanţele nutritive necesare pentru creştere şi dezvoltare.

  Excluderea proteinelor din laptele de vacă

  „Formulele hidrolizate extensiv pentru sugari”, aşa cum se cunosc, sunt formule în care proteina din lapte a fost ruptă în elemente mult mai mici. Aceasta permite bebeluşului tău să aibă destule proteine în regimul său alimentar, iar elementele mai mici nu vor mai provoca o reacţie alergică.

  Aceste formule de lapte au un gust neobişnuit, iar nou-născuţii le acceptă destul de repede, însă sugarii mai mari s-ar putea să accepte mai puţin acest gust.

  Alte tipuri de lapte

  • Formulă cu aminoacizi pentru sugari - dacă nu se observă o ameliorare a simptomelor, ai putea încerca această formulă
  • Formula de soia - acestea nu sunt recomandate bebeluşilor sub şase luni deoarece pot provoca tulburări hormonale
  • Laptele de soia îmbunătăţit cu calciu - ideal de încercat dacă bebeluşul tău are peste un an
  • Lapte de ovăz sau migdale - când se utilizează aceste tipuri de lapte, dieteticienii recomandă să îi dai bebeluşului tău şi un supliment de vitamine şi de minerale deoarece aceste tipuri de lapte nu pot înlocui direct laptele de vacă
  • Lapte de orez - acest lapte nu se mai recomandă copiilor sub cinci ani deoarece în unele produse s-au găsit cantităţi mici de arsenic.

  Te rugăm să fii conştientă de faptul că informaţiile oferite în aceste articole sunt doar sfaturi cu caracter general şi nu trebuie considerate în niciun caz ca un substitut al sfaturilor medicale de specialitate. Dacă tu, familia sau copilul tău prezentaţi simptome sau condiţii grave sau persistente, apelează la asistenţă medicală de specialitate. Philips Avent nu poate fi făcut răspunzător pentru nicio daună care ar putea rezulta în urma utilizării informaţiilor furnizate pe acest site web.

  Produse corelate

  Sfaturi corelate

  Alergiile la lapte

  Alergiile la lapte

  Colicile bebeluşilor - ce trebuie să ştii

  Colicile bebeluşilor - ce trebuie să ştii

  Sfaturi pentru hrănirea cu biberonul

  Sfaturi pentru hrănirea cu biberonul

  Introducerea alimentelor solide

  Introducerea alimentelor solide

  Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.