1
0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

  Philips AVENT - Advice for Bottle feeding

  Sfaturi pentru hrănirea cu biberonul

  Philips AVENT - Advice for bottle feeding

  Poziţii de alăptare cu biberonul

  La fel ca la alăptarea, există anumite poziţii pe care bebeluşul le va prefera atunci când se face trecerea la hrănirea cu biberonul.

  Poziţia bebeluşului şi a biberonului

  Ţine-ţi bebeluşul aproape de tine în poală, în poziţie semi-verticală, ca să poţi avea contact vizual. Dacă este necesar, pune-ţi o pernă în poală pentru a-l ridica.

  • Bebeluşului tău îi va plăcea mai mult să se hrănească din biberon dacă zâmbeşti şi vorbeşti cu el 
  • Înclină biberonul pentru ca gâtul şi tetina să se umple de lapte înainte să introduci cu grijă tetina în guriţa bebeluşului tău - prin aceasta se evită înghiţirea bulelor de aer, care pot produce gaze
  • Dacă bebeluşul tău pare neliniştit în timpul hrănirii, cauza pot fi gazele - încearcă să masezi uşor spatele bebeluşului tău pentru a încuraja eructaţia
  • Încearcă să formezi obiceiul de a scoate aerul la jumătatea hrănirii şi după hrănire - acest lucru poate ajuta la prevenirea regurgitaţiei. 

  Alternează părţile

  La fel ca la alăptare, alternează poziţia de ţinere în braţe dintr-o parte în alta. Acest lucru va ajuta ochii şi gâtul bebeluşului să se dezvolte cât mai uniform. Încearcă să schimbi poziţia la jumătatea biberonului, după ce bebeluşul a eructat. Dacă faci acest lucru de la început, este mai puţin probabil ca bebeluşul să aibă o preferinţă pentru una dintre poziţii.

  Poziţia la subsuoară sau „minge de fotbal”

  Poziţia la subsuoară este o alegere bună dacă ai avut o naştere prin cezariană sau dacă ai născut gemeni. Pune o pernă în poală pentru a ajuta la susţinerea bebeluşului în această poziţie.

  Alegerea tetinei corecte

  Este important să iei tetina cu orificiul potrivit ca mărime pentru bebeluşul tău. Poţi alege tetine cu debit redus, mediu sau rapid. 

  • Un nou-născut va avea nevoie de regulă de o tetină moale, cu debit redus
  • Dacă pentru bebeluşul tău pare să dureze mult golirea unei sticle sau dacă renunţă la jumătate, orificiul poate fi prea mic - încearcă să schimbi tetina cu una având debit mediu
  • Dacă bebeluşul tău stropeşte când se hrăneşte, orificiul din tetină poate fi prea mare
  • Poate doreşti să încerci şi tetinele cu debit variabil care asigură o un debit redus, mediu sau rapid folosind numai o singură tetină

  Te rugăm să fii conştientă de faptul că informaţiile oferite în aceste articole sunt doar sfaturi cu caracter general şi nu trebuie considerate în niciun caz ca un substitut al sfaturilor medicale de specialitate. Dacă tu, familia sau copilul tău prezentaţi simptome sau condiţii grave sau persistente, apelează la asistenţă medicală de specialitate. Philips Avent nu poate fi făcut răspunzător pentru nicio daună care ar putea rezulta în urma utilizării informaţiilor furnizate pe acest site web.

  Sfaturi corelate

  Pregătirea unui biberon pentru bebeluşul tău

  Pregătirea unui biberon pentru bebeluşul tău

  Sterilizarea accesoriilor de hrănire a bebeluşului

  Sterilizarea accesoriilor de hrănire a bebeluşului

  You are about to visit a Philips global content page

  You are about to visit the Philips USA website.

  Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.