Cum prepar paste fără gluten cu maşina de făcut paste Philips?
Publicat pe 25 octombrie 2022
Dacă doreşti să prepari paste de casă fără gluten cu maşina de făcut paste Philips, ţine cont de sfaturile şi recomandările de mai jos.
Alege tipul corect de făină
Dacă intenţionezi să prepari paste fără gluten acasă folosind maşina de făcut paste, îţi recomandăm să foloseşti unul dintre următoarele tipuri de făină:
- Amestecată în prealabil
- Făină de linte
- Făină de mazăre
- Făină de năut
- Făină de hrişcă
- Făină de quinoa
- Făină de castane
- Făină de orez
De ţinut cont la prepararea de paste de casă fără gluten
Pastele fără gluten se pot rupe mai uşor înainte de preparare, deoarece făina fără gluten conferă aluatului de paste elasticitate limitată.
Glutenul este un amestec de proteine găsite în grâu şi în cerealele înrudite. Acesta conferă elasticitate aluatului, ajutându-l să crească şi să-şi păstreze forma, şi oferă adesea produsului final o textură moale.
Prin urmare, atunci când prepari paste fără gluten, îţi recomandăm să adaugi agent de îngroşare pentru a acţiona ca liant, cum ar fi gumă Xantan, gumă Guar sau ouă. Făina amestecată în prealabil poate să conţină deja un liant, aşa că nu este necesar să adaugi unul suplimentar.
De asemenea, atunci când se utilizează făină fără gluten, este nevoie de mai puţină apă decât cantitatea recomandată. În funcţie de tipul de făină, poţi folosi cu aproximativ 10-20 ml mai puţin pentru aceste reţete.
Glutenul este un amestec de proteine găsite în grâu şi în cerealele înrudite. Acesta conferă elasticitate aluatului, ajutându-l să crească şi să-şi păstreze forma, şi oferă adesea produsului final o textură moale.
Prin urmare, atunci când prepari paste fără gluten, îţi recomandăm să adaugi agent de îngroşare pentru a acţiona ca liant, cum ar fi gumă Xantan, gumă Guar sau ouă. Făina amestecată în prealabil poate să conţină deja un liant, aşa că nu este necesar să adaugi unul suplimentar.
De asemenea, atunci când se utilizează făină fără gluten, este nevoie de mai puţină apă decât cantitatea recomandată. În funcţie de tipul de făină, poţi folosi cu aproximativ 10-20 ml mai puţin pentru aceste reţete.
Consistenţa aluatului este importantă pentru o reţetă reuşită
Pentru ca reţeta să dea rezultate bune, este esenţial ca aluatul să fie fărâmicios în vasul de frământare. Reţeta nu va da rezultate bune dacă aluatul este prea umed (are consistenţa obişnuită a unui aluat) sau prea uscat (aluatul pare că are doar făina).
Diferenţa dintre o consistenţă greşită şi una corectă a pastelor în timpul procesului de extrudare:
Exemplu de reţetă
Paste de linte, mazăre sau năut:
250 g de făină (linte, mazăre sau năut), 1 lingură de Xantan (opţional), 75 ml de apă.
Aceşti paşi nu au rezolvat problema? Te rugăm să ne contactezi pentru asistenţă suplimentară.
250 g de făină (linte, mazăre sau năut), 1 lingură de Xantan (opţional), 75 ml de apă.
Aceşti paşi nu au rezolvat problema? Te rugăm să ne contactezi pentru asistenţă suplimentară.
Play Pause