0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Home ›› Cum poate funcționa un biberon ca un sân?

    Home ›› Cum poate funcționa un biberon ca un sân?

    Cum poate funcționa un biberon ca un sân?

     

    Atunci când copilul este hrănit la sân, acesta are propriul stil și ritm natural. Majoritatea biberoanelor forțau copilul să se adapteze fluxului acestora – până acum.

    Legătura dintre mamă și copil

     

    Nu există o legătură mai puternică decât aceea dintre mamă și copil. Ambii răspund într-un mod unic la vocea, atingerea și mirosul  celuilalt – care sunt de asemenea importante pentru alăptare și pentru a stimula producția de lapte matern.

    Odată ce copilul este confortabil și începe să sugă, coordonează în mod natural acțiunile de supt, înghițire și respirație, toate într-un mod foarte precis și ritmic. Doar după o serie de repetări, copilul se va opri pentru o pauză. Și de fiecare dată când copilul se oprește din alăptat, se oprește și fluxul de lapte al mamei. Chiar și doar pentru acele pauze foarte scurte.

    Ritmul supt-înghițit-respirat

     

    Copilul este cel care stabilește ritmul – și nu este vorba doar de câte guri de lapte trage pe minut, ci și care este cantitatea de lapte de la fiecare înghițitură. Ritmul natural de supt-înghițit-respirat permite copilului să sugă într-un mod confortabil, care i se potrivește. Așa că atunci când copilului îi este foame la începutul alăptării, ar putea să sugă mai repede și să ia înghițituri mai mari de lapte – apoi, spre finalul alăptării ritmul este mai lent  și va lua pauze pentru a vedea dacă are nevoie de mai mult lapte matern.

    Un alt aspect important este și personalitatea copilului. La el ca și în cazul adulților, copiii au propriul stil. Unii mănâncă mai mult și mai repede, pe când alții preferă să nu se grăbească. Ce este cel mai important este ca mama să se simtă confortabil și să lase copilul să mănânce exact așa cum îi place.

    Când copilul pierde controlul

     

    Este important să înțelegem modul natural în care copiii mănâncă de la sân atunci când decidem cum să îi hrănim cu biberonul. Tetinele standard ale biberoanelor permit o curgere liberă, fără ca cel mic să depună niciun efort.

    Pentru că cei mici se nasc cu ritmul natural de supt-înghițit-respirat, acest flux liber de lapte al unei tetine de biberon poate fi copleșitor. Poate că fluxul este prea rapid – caz în care copilul nu poate stabili propriul ritm și nu poate să ia pauze între înghițiturile de lapte.

    Biberoanele standard stabilesc ritmul, iar copilul nu mai deține controlul asupra fluxului și a cantității de lapte. Acest lucru poate duce la acumularea de gaze și senzația de vomă. De multe ori, mamele observă că cei mici se îneacă sau că surplusul de lapte curge din gura copilului. De asemenea, copiii obosesc, pentru că nu mai pot face pauze între înghițiturile de lapte.

    Există o mulțime de motive pentru care părinții să combine hrănirea la sân cu hrănirea cu biberonul. De asemenea, părinții sunt îngrijorați pentru că cei mici ar putea fi confuzi și stresați când tot ceea ce își doresc este ca aceștia să fie fericiți și sănătoși.

    Tetina Natural Response

     

    Pe măsură ce înțelegem din ce în ce mai bine fiziologia și biomecanica alăptării, putem adapta tehnologia care să răspundă nevoilor copilului. Aceasta a fost inspirația care stă la baza tetinei cu tehnologia Natural Response Nipple a biberonului Philips Avent Natural.

    Cu tetina Natural Response, copilul trebuie să sugă în mod activ pentru a stimula fluxul de lapte. Iar când copilul se oprește din supt, fluxul se oprește de asemenea, la fel ca în cazul alăptării la sân. Copiii pot suge cât de repede sau de încet doresc și pot lua înghițituri mai mari sau mai mici, în funcție de dispoziție sau de stilul de a mânca.

    Fără presiunea aplicată de copil, laptele nu curge din tetina Philips Avent Natural Response. În loc ca cel mic să fie nevoit să se adapteze la mâncatul cu biberonul, acesta va putea să stabilească ritmul. Și este ușor pentru copil să se întoarcă la hrănirea la sân, atât timp cât își menține ritmul natural de băut.

    Până la urmă, ce este bine pentru copil, este bine pentru toată lumea. O hrănire calmă și confortabilă, în ritmul copilului. La fiecare hrănire, de fiecare dată.

    See how it works!


    Articol inspirat de Philips Avent – creat în colaborare cu medici specialiști

    Citește în continuare

    Fă cunoștiință cu aplicația Sarcina+

     

    Concepută pentru a îți fi alături de când rămâi însărcinată și până la naștere, aplicația Sarcina+ te ghidează în toate etapele sarcinii și te ajută să o monitorizezi îndeaproape.

    Descarcă acum:

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.