0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Cadouri pentru barbati

      Despre cadourile pentru barbati ◈ Varsta si interesele lui - Principalii factori care iti vor influenta decizia ◈ Care sunt cele mai potrivite cadouri - de la cele pentru tinerii de 20 de ani, pana la cele pentru seniorii trecuti de 60 de ani

      Cum alegi cadoul perfect pentru un bărbat - Scurt ghid de cumpărături

      Cum alegi cadoul perfect pentru un bărbat - Scurt ghid de cumpărături 

       

      Fie că e Crăciunul, Paștele sau ziua lui, alegerea unui cadou pentru un bărbat se dovedește adesea o provocare. Asta se întâmplă deoarece gusturile bărbaților sunt extrem de specifice și variază considerabil de individ la individ. Iar pentru că „opțiunile generale” sunt mai reduse decât în cazul cadourilor pentru femei, vei dori poate să ai acest ghid la îndemână atunci când cauți cadoul perfect pentru el.

      1. Despre cadourile pentru bărbați

       

      Căutarea unui cadou este o misiune în care nu trebuie să te duci nepregătită sau nepregătit. (da, și bărbații au dificultăți în a-și face unul altuia cadou). Pentru a scăpa de orele interminabile petrecute în magazine sau chiar și online, trebuie să-ți limitezi încă de la început opțiunile.

      Ține cont de vârstă

       

      În mod firesc, preferințele oamenilor se schimbă odată cu vârsta. Chiar dacă bărbații, într-un fel sau altul, rămân mereu copii, „jucăriile” preferate se vor schimba în mod radical de la un deceniu la altul. Ofera un kit de ingrijire a barbii si ai garanția unui cadou util și apreciat, la orice vârstă.

      Interesele lui trebuie să-ți influențeze decizia

       

      Unii bărbați sunt meșteri înnăscuți, în timp ce alții ar strâmba din nas dacă ar primi o trusă de unelte. Unii își îngrijesc mașina zilnic, alții o uită în garaj. Unii sunt pasionați de jocuri video, alții de activități outdoor. Pe unii îi impresionează vinul de cramă, pe alții whiskyul. Totuși, există și subiecte importante pentru oricine, de pildă ingrijirea parului facial si corporal la barbati.

       

      Ai prins ideea, nu? Trebuie doar să știi să răspunzi eficient la întrebarea: „Lui ce-i place?”

      Personalitatea este un factor important

       

      Degeaba vrei să faci un cadou practic cuiva care are un ochi pentru obiectele estetice; iar dacă încerci să faci un cadou-glumă cuiva cu un simț al umorului mai puțin dezvoltat, poți crea o situație jenantă.

       

      Încearcă să caracterizezi bărbatul prin trei sau patru atribute, inclusiv atunci când cauți idei de cadouri pentru cei dragi. Astfel, îți vei reduce în mod eficient opțiunile.

      2. Pentru bărbatul de 20 de ani

       

      Chiar dacă nu mai e demult copil, bărbatului de 20 de ani trebuie să i se reamintească din când acest lucru. Nu o face însă printr-un cadou excesiv de practic-matur; poate că îți  va mulțumi mai târziu, dar nu se va bucura pe moment.

       

      La această vârstă, bărbații vor fi mai interesați de cadouri „cool”, originale, prin care să poată să iasă în evidență. Muzica este o pasiune extrem de importantă la această vârstă, așa că tricourile sau hanoracele cu o trupă preferată pot fi o idee bună. CD-urile cu muzica preferată reprezintă o idee depășită în ziua de astăzi, în care toată lumea ascultă muzica în format digital. Ai putea opta totuși pentru un disc de vinil dacă știi cu siguranță că are la ce să îl asculte.

       

      Tot legat de muzică, nu subestima câtă bucurie poate aduce o pereche de boxe wireless sau de căști de calitate. Însă nu confunda căștile pentru ascultat muzică cu cele pentru gaming. Iar dacă deja ți-a venit ideea să-i cumperi un joc video, îți va fi mai ușor să-i trimiți cadoul direct prin siteul Steam, decât să-l cumperi fizic prin magazin.

       

      Chiar dacă bărbatul de 20 de ani nu este atât de preocupat de îngrijirea personală, el apreciază totuși gadgeturile. Dacă vrei să combini utilul cu plăcutul, i-ai putea atrage interesul cu multifuncționalitatea unui aparat precum OneBlade.

      3. Pentru bărbatul de 30 de ani

       

      La 30 de ani, bărbații deja încep să aprecieze lucrurile practice, dar și să-și rafineze gusturile. Colecția de muzică sau cea de jocuri video încă pot fi importante, însă la această vârstă s-ar putea să fie mai interesat de extinderea colecției de cărți. Dacă ai dubii în privința autorilor de ficțiune, cu siguranță îl vor bucura și cărțile de specialitate în domeniul în care lucrează.

       

      Tot pe la vârsta asta bărbații încep să aprecieze mai mult portofelele și gențile de calitate, dar și ceasurile. Însă în alegerea accesoriilor nu trebuie să mergi pe lux, ci mai degrabă pe stilul sport.

       

      Îngrijirea personală a devenit și ea mult mai importantă. Dacă unui  bărbat de 20 de ani nu-i pasă de șamponul pe care îl folosește, unul de 30 de ani va petrece câteva minute bune înainte de a alege un gel de duș sau un deodorant. Așa că se va bucura cu siguranță dacă va primi un aparat de îngrijire multifuncțional, pentru față, cap și corp.

       

      În același timp, va fi la vârsta la care poate va dori să-și lase o barbă. Deși OneBlade i-ar fi de folos, s-ar bucura mult și de un aparat de bărbierit electric.

      4. Pentru bărbatul de 40 de ani

       

      Aceasta este poate cea mai dificilă vârstă a bărbatului. Deși nu toți vor trece prin acea criză de vârstă mijlocie, tot va fi o perioadă în care îți vor pune întrebări despre deciziile pe care le-au luat până acum. Vor avea nevoie de schimbări, dar și de fapte / vorbe / lucruri care să le reîntărească încrederea în ei.

       

      Eleganța începe să capete importanță, așa că un ceas de firmă sau o servietă de business vor fi foarte apreciate. Tot în jurul vârstei de 40 de ani, bărbații încep să aprecieze cu adevărat vinurile sau alte băuturi scumpe, dar și alte produse de consum precum trabucurile cubaneze.

       

      Cât despre schimbările de care au nevoie, acestea nu trebuie să fie radicale. Unii bărbați au nevoie doar de un hobby nou, cum ar fi fotografia, pescuitul, motociclismul sau aeromodelismul. Ne-ar lua foarte mult timp să enumerăm toate hobby-urile de care s-ar putea apuca un bărbat, dar dacă detectezi un minimum de interes într-o anumită direcție, va aprecia foarte mult dacă îi vei alimenta interesul prin cadoul ales.

       

      Nu în ultimul rând, bărbații care au ajuns la această vârstă sunt poate mai preocupați ca oricând de felul în care arată. O sticlă de parfum de calitate este un cadou bun pentru orice vârstă, însă va fi probabil cea mai apreciată de bărbații de această vârstă.

       

      Toate recomandările de mai sus în privința aparatelor de ras și de îngrijire personală încă sunt valabile. Lor le mai putem adăuga doar un aparat electric pentru bărbierit precis, în cazul în care vrea să renunțe la barba pe care a început să o crească la 30.

      5. Pentru bărbatul de 50 de ani

       

      Pentru această categorie de vârstă, alegerea cadourilor pare cea mai dificilă. La 50 de ani, bărbații de obicei ating maturitatea psihică, emoțională, dar și financiară, astfel încât știu exact ce vor și în momentul în care vor ceva, își și cumpără. Întrebarea este: cum poți să-i mai surprinzi?  Ia în calcul, de data aceasta, și unele idei de cadouri pentru cuplu, atunci când situația socială o permite.

       

      O parte din răspunsuri le poți găsi și la bărbatul de 40 de ani, deoarece multe din gusturile și hobby-urile descoperite la acea vârstă încă sunt o parte importantă din viața bărbatului de 50 de ani. De asemenea, aceasta este vârsta la care unii bărbați încep să aprecieze valoarea lucrului manual, așa că o trusă de unelte ar putea fi o opțiune practică.

       

      Eleganța încă este importantă la 50 de ani. Acum bărbații încep să aprecieze cadouri pe care le-ar fi urât în urmă cu un deceniu sau două: butoni de cămașă sau cravate.

       

      Cât despre îngrijirea personală, ea va fi în continuare importantă pentru ei. Pe lângă aparatele de tuns și de ras, ei vor mai avea nevoie și de un aparat pentru tuns părul din nas și din urechi. De asemenea, ar putea fi apreciată o periuță de dinți electrică cu tehnologie sonică avansată.

      6. Pentru bărbatul de peste 60 de ani

       

      Odată ce se apropie vârsta pensionării, bărbații devin din ce în ce mai preocupați de două lucruri: viața de familie și călătoriile. De aceea, o geantă de voiaj va fi poate la fel de apreciată precum un joc de societate (board game) pentru întreaga familie.

       

      Dacă vrei să-i faci o surpriză cu adevărat înduioșătoare, îi poți oferi un animal de companie. Deși există întotdeauna riscul minim ca el să refuze cadoul, puțini vor rezista farmecului unui cățeluș sau al unei pisicuțe. În plus, dacă iei animalul prin adopție, acest cadou nu te-ar costa niciun ban.

       

      La această vârstă, bărbatul nu își va schimba obiceiurile legate de îngrijirea personală. Dacă el a folosit toată viața un aparat de ras manual, probabil nu îl vei convinge să înceapă să folosească un aparat de ras electric; totuși, poți să încerci cu aparatul pentru tuns părul din nas, dacă nu i l-ai luat deja.

       

      Desigur, acestea sunt doar câteva idei de la care poți să pornești sau pe care poți să le adaptezi în funcție nu doar de vârstă, ci și de personalitatea și interesele bărbatului. Fă un minimum de documentare înainte să iei un cadou și alege întotdeauna produsele de calitate.

      Sursă foto: Shutterstock și Philips

      Citește în continuare

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.