0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

      Cum alegi un cadou pentru un cuplu ► De ce trebuie sa tii cont in alegerea unui cadou ► Idei de-a gata de cadouri perfecte pentru cupluri

      Mai multe:
      Cuplu

      Cum alegi cadoul perfect pentru un cuplu: 
      sfaturi și idei inspirate

       

      Alegerea unui cadou pentru un cuplu este destul de dificilă, cu atât mai mult cu cât ocazia nu este neapărat un eveniment precum logodna sau achiziționarea unei noi locuințe. Pe de altă parte, nici nu implică în mod obligatoriu cumpărarea câte unui cadou pentru fiecare dintre cei doi parteneri.

       

      Tentațiile sunt mari, pentru că probabil îți dorești să oferi ceva folositor, un obiect care să corespundă gusturilor ambilor parteneri, dar care totodată să le amintească celor doi de tine și de gândurile tale bune care au însoțit acest gest și să nu își piardă valoarea odată cu trecerea timpului. Găsește-ți inspirația în ideile noastre și alege un cadou potrivit de care să se bucure cei care urmează să îl primească.

      1. De ce criterii să ții cont atunci când alegi cadoul pentru un cuplu 

       

      Dacă există reguli de etichetă și recomandări în privința alegerii cadourilor în funcție de relația ta cu destinatarul sau de alte criterii, trebuie să știi că unele dintre acestea sunt valabile și în cazul cuplurilor. Ideile de cadouri pentru cei dragi și foarte apropiați vor impresiona când denotă o bună cunoaștere a preferințelor acestora. Darurile pentru colegii de serviciu sunt, în general, mai neutre și mai protocolare. Iată care sunt cele mai importante repere de care trebuie să ții cont atunci când alegi un dar pentru un cuplu.

      Vârsta destinatarilor

       

      E important să ții cont de vârstă și de interesele specifice acesteia în orice situație în care vrei să dăruiești ceva. Desigur, există și cupluri în care diferența de vârstă este destul de mare. În astfel de cazuri, trebuie să ții cont de interesele comune ale celor doi și să alegi un dar de care să se poată bucura amândoi.

      Cumpara un dispozitiv de ingrijire a parului pentru ea și un aparat de tuns barba pentru el, preferabil de la același brand, și poți obține un cadou inspirat, pentru cuplu.

      Relația ta cu cei doi parteneri 

       

      Cadoul pentru vărul tău și soția acestuia poate fi unul mai personal, pe când un dar pentru un coleg de serviciu sau un partener de afaceri și partenera lui va trebui să fie mai formal. Așadar, relația pe care o ai cu cei doi este un factor important în alegerea unui dar potrivit.

      Ocazia sau evenimentul 

       

      În funcție de ocazia pentru care cumperi acest cadou, îți va fi mai ușor să te orientezi pentru a alege ceva în concordanță cu nevoile specifice. Dacă este vorba despre o petrecere de logodnă, cadourile simbolice sunt preferabile celor foarte practice; dacă însă este vorba despre o petrecere de casă nouă, te poți orienta și către obiecte utile.

      Hobby-urile și preferințele celor doi 

       

      Dacă știi că destinatarii obișnuiesc să facă sport împreună, te poți orienta către un cadou pentru a le susține această pasiune. Dacă știi că le place să călătorească, tematica va fi cu totul diferită. Lista ideilor de cadouri pentru parinti, de Craciun, trebuie să includă lucruri care să denote o atentă implicare din partea ta. Pentru a alege ceva potrivit, care să îi încânte, ține cont de gusturile și de preferințele lor în ceea ce privește petrecerea timpului liber.

      2. Idei de cadouri potrivite pentru cupluri 

       

      Înainte de a decide ce obiect vei dărui, trebuie să te gândești la ceea ce îți dorești să simbolizeze cadoul tău, dacă vrei să oferi ceva folositor sau ceva care să atingă corzile emoționale ale destinatarilor, dacă vrei să oferi ceva de care aceștia să se bucure punctual sau ceva care să le ofere satisfacție pe termen lung și să le amintească de tine. Iată câteva idei care te-ar putea inspira să alegi cadoul perfect pentru un cuplu.

      Cadouri-experiențe 

      Cadouri experiente

      Dacă vrei să oferi ceva romantic, de care să se bucure amândoi, poți opta pentru o experiență în detrimentul unui obiect. Gândește-te la ceva ce i-ar încânta pe amândoi și ar putea face împreună. Iată câteva sugestii care te-ar putea ajuta:

       

      • Bilete la o piesă de teatru, la operă sau la un concert
      • Un zbor cu parașuta sau cu parapanta
      • Lecții de dans
      • Un curs de gătit
      • Un city break sau o excursie în natură
      • Un zbor cu balonul cu aer cald
      • O oră de snorkeling
      • Un curs de echitație
      • O zi la un centru spa

      Cadouri practice 

      Cadouri experiente

      Dacă partenerii cărora vrei să le oferi cadoul sunt mai pragmatici sau dacă, pur și simplu, știi concret că au nevoie de un anumit obiect, te poți orienta către daruri folositoare. Acestea sunt, de cele mai multe ori, obiecte necesare în locuință:

       

      • Un ceas deșteptător inteligent
      • Piese mici de mobilier, cum ar fi un taburet, o măsuță pentru cafea sau un otoman
      • Aparate electrocasnice: un Airfryer, un robot de bucătărie, o stație de călcat sau un purificator și umidificator de aer
      • Decorațiuni de interior: vaze sau ghivece pentru flori, o cuvertură pentru pat, perne decorative sau un lampadar

      Cadouri simbolice

      Cadouri experiente

      Dacă nu vrei neapărat să cheltuiești foarte mult, dar îți dorești ca darul pe care îl oferi să le genereze emoții celor doi și eventual să poată fi păstrat ca suvenir, te poți orienta către un cadou simbolic, cu valoare sentimentală:

       

      • Un album foto sau o ramă cu un colaj de fotografii ale celor doi
      • Litere luminoase sau litere 3D decorative care formează un cuvânt sau un mesaj pentru cei doi
      • Brățări pereche
      • Pandantive care se completează unul pe celălalt
      • Un puzzle cu o fotografie dragă celor doi

      Cadouri amuzante

      Cadouri experiente

      Un cadou amuzant este oricând apreciat, indiferent dacă îl oferi unei singure persoane sau unui cuplu cu simțul umorului. Iată câteva astfel de idei care pot aduce zâmbetul pe buze:

       

      • Tricouri personalizate cu mesaje haioase
      • Căni personalizate cu fotografii amuzante, caricaturi sau mesaje sarcastice
      • Fețe de pernă decorative personalizate
      • Board games
      • Cărți de umor despre relații sau mariaje

      Cadouri pentru pasionații de tehnologie 

      Dacă știi că destinatarii cadoului vor să fie mereu la curent cu ceea ce este nou și să țină pasul cu ultimele tehnologii, te poți lega de acest aspect pentru a-i impresiona cu un cadou pe care, cu siguranță, îl vor aprecia. Să fii atent, totuși, ca achiziția ta să fie cu adevărat un cadou de cuplu, gadgeturile făcând de obicei parte din lista ideilor de cadouri pentru barbati.

       

      • Un smart TV
      • O boxă wireless rezistentă la apă, pe care să o poată folosi chiar și la duș
      • Brățări sportive pentru ambii parteneri
      • Un espressor de ultimă generație
      • Un e-book reader, de care să se bucure amândoi

      Atunci când vrei să-ți faci prietenii fericiți, nimic nu îți stă în cale. Cu toate astea, este important să îți evaluezi corect bugetul disponibil pentru un astfel de cadou și să te orientezi către acele idei tangibile din punct de vedere financiar. Dacă nu este vorba despre un cuplu foarte apropiat, ci mai degrabă despre unul cu care ai o relație profesională sau mai formală, e important să ții cont de acest aspect atunci când alegi un cadou. Indiferent de nevoile tale, sperăm că sugestiile noastre te vor inspira și îți vor fi de folos!

       

      Surse foto: Philips, Shutterstock

      Citește în continuare

      • Pentru bărbați
        Cum sa-ti razi barba in doar 4 pasi

        Cum sa-ti razi barba in doar 4 pasi

        Te gandesti sa-ti razi barba? Cu doar un pic de pregatire vei evita să-ti iriti pielea. Afla cum sa-ti razi barba in 4 pasi simpli.

        Află mai multe
      • Stil de viață
        Munca dupa vacanta: trucuri pentru o revenire usoara

        Munca dupa vacanta: trucuri pentru o revenire usoara

        Dupa saptamani de relaxare

        Află mai multe
        Mai multe:

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.