0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Timp de citire: 5 Min

    Home ›› Cum trebuie utilizat dușul bucal pentru o bună igienă orală

    Home ›› Cum trebuie utilizat dușul bucal pentru o bună igienă orală

    Cum trebuie utilizat dușul bucal pentru o bună igienă orală

     

    Cu toții suntem obișnuiți să folosim pentru igiena orală pasta de dinți și periuța, însă acestea nu sunt suficiente pentru a ne ajuta să curățăm complet placa bacteriană de pe suprafața dinților. Există suprafețe ale dinților, de exemplu spațiile interdentare înguste, unde periuța nu poate ajunge, așa că avem nevoie de un produs cu care să putem face eficient igiena orală. Dușul bucal este esențial în aceste situații, fiind un produs de igienă care funcționează prin furnizarea unui flux de apă (sau soluție specială), sub presiune, care permite îndepărtarea plăcii bacteriene din cele mai inaccesibile locuri.

     

    În plus, dușul bucal are rolul de a masa gingiile și mucoasele din cavitatea bucală datorită presiunii fluxului de apă sau lichid. Astfel, este stimulată circulația sangvină locală, care îmbunătățește substanțial sănătatea gingiilor. Acest aspect este important, mai ales în cazul persoanelor care suferă de afecțiuni parodontale.

    mouthwash for good oral hygiene

    Ce este dușul bucal 

     

    Un zâmbet frumos înseamnă o igienă dentară corespunzătoare, însă îngrijirea cavității orale nu se limitează doar la folosirea periuței potrivite și a pastei de dinți. De aceea, este recomandat să folosim ața dentară și periuțele interdentare pentru zonele interdentare greu accesibile. Cu toate acestea, se poate întâmpla ca ața dentară să împingă resturile alimentare în gingie sau poate chiar produce leziuni la nivelul gingiilor. 

     

    În absența unei curățări eficiente a dinților, dantura este expusă riscului de apariție a gingivitei, cariilor și chiar a afecțiunilor parodontale. Dușul bucal, care se mai numește și irigator bucal, este ideal pentru persoanele care nu pot folosi metodele clasice de curățare a cavității bucale, din cauza prezenței în cavitatea orală a protezelor, implanturilor fațetelor sau a aparatelor dentare. De asemenea, dușul bucal este potrivit pentru cei care nu își pot curăța normal cavitatea bucală din cauza așezării atipice a dinților.

     

    Tehnologia a permis numeroase progrese în domeniul igienei dentare, iar dușurile bucale au devenit din ce în ce mai compacte și mai ușor de utilizat, fiind dispozitive cu un principiu de funcționare extrem de simplu. În plus, există și variante portabile, ideale pentru a putea fi folosite oriunde.Dușul bucal fix este un dispozitiv care se alimentează la priză și este prevăzut cu o unitate centrală, la care este conectat. Acest tip de irigator are un rezervor cu diferite capacități și, în funcție de modelul ales, are incluse mai multe tipuri de capete de curățare, cu utilizări variate. Mânerul acestui tip de duș bucal permite rotația capului de curățare cu 360 de grade.

     

    Dușul bucal portabil este ideal pentru momentele în care dorești să ai grijă de sănătatea orală, însă nu ai la dispoziție posibilitatea de a alimenta irigatorul. Acest tip de duș dispune de un rezervor compact, creat pentru a oferi ușurință la utilizare. Este nevoie de încărcarea acumulatorului pentru a putea fi utilizat și este, de asemenea, prevăzut cu mai multe capete de curățare. Deși sunt modele compacte, dușurile bucale portabile oferă o presiune a lichidului la fel de mare ca versiunile fixe.

     
    ▶️ Descoperă toate modelele de dusuri bucale create pentru a răspunde unei game variate de nevoi de curățare.

    power flosser

    Cum se folosește dușul bucal

     

    Este recomandat să folosim dușul bucal cel puțin o dată pe zi, înainte de periajul normal al dinților, folosind apă călduță sau o soluție diluată de apă de gură având în compoziție substanțe antibacteriene. De asemenea, poți folosi o apă de gură cosmetică, specială pentru a fi folosită cu dușul bucal.

     

    Înainte de prima folosire a dușului bucal, citește cu atenție instrucțiunile de utilizare și ajustează presiunea. Aceasta poate fi destul de puternică, așa că nu este indicat să îl folosești la treapta cea mai înaltă de viteză. Începe cu o treaptă inferioară, pentru a te obișnui treptat cu senzația, apoi alege-o pe cea mai confortabilă și eficientă pentru nevoile tale de curățare a cavității orale.

     

    Este posibil ca la primele utilizări ale irigatorului bucal, acesta să provoace sângerări gingivale. Este un proces normal, iar cu timpul gingia devine mai flexibilă și sângerările vor dispărea. Poziționează capul dușului bucal lipit de suprafața dinților, la aproximativ 45 de grade în zona dintre dinți și gură, pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a nu zgâria gingiile.

     

    Folosirea dușului bucal se recomandă mai ales în cazul persoanelor care au aparate ortodontice, care suferă de anumite afecțiuni ortodontice sau care nu au dexteritatea necesară pentru a realiza o igienă orală corespunzătoare.

     

    Este important de știut că irigațiile bucale completează metodele clasice de îndepărtare a plăcii bacteriene, nu înlocuiesc periuța de dinți și ața dentară.

     

    ▶️ Citește mai multe sfaturi de ingrijire a dintilor pentru a avea mereu un zâmbet frumos și sănătos.

    girl oral shower

    Ce trebuie să iei în considerare atunci când alegi un duș bucal

     

    Igiena dentară necorespunzătoare poate duce în timp la îngălbenirea dinților și la o serie de probleme mai grave, precum apariția cariilor sau diverse afecțiuni gingivale. Pentru a ne păstra dinții frumoși și sănătoși, este nevoie de o îngrijire mai atentă a acestora, spălatul pe dinți dimineața și seara fiind insuficient. Resturile de mâncare pot rămâne între dinți, în spații în care periuța de dinți nu poate pătrunde, de aceea este necesară igiena interdentară, care se face cu periuțe de dinți interdentare, ață dentară și irigator bucal.

     

    Există mai multe tipuri de irigatoare bucale din care să alegi varianta care ți se potrivește cel mai bine. Irigatorul bucal obișnuit poate fi folosit de către oricine, îndepărtează eficient placa bacteriană și resturile dintre dinți. Există și dușuri bucale ortodontice, care sunt ideale pentru cei care poartă aparat dentar. Dușul bucal periodontal este recomandat pentru persoanele cu afecțiuni gingivale.

     

    Un alt aspect la care trebuie să te gândești este durata de viață a bateriei, dacă ești în căutarea unui duș bucal portabil. Există dușuri bucale care pot funcționa până la o săptămână dintr-o singură încărcare, însă alte modele trebuie reîncărcate după câteva zile.

     

    Caracteristicile dușurilor bucale variază în funcție de model. De cele mai multe ori, este nevoie să folosești o singură setare, care este în general potrivită pentru majoritatea utilizatorilor. Însă, există o mulțime de caracteristici suplimentare, niveluri de intensitate sau tipuri de capete. Este important să alegi un dispozitiv pe care îl poți folosi pentru mai multe nevoi de curățare.

     

    Poți opta pentru dușuri bucale cu mai multe capete, concepute pentru diferite nevoi: îngrijirea gingiilor, pentru dinți sensibili, pentru copii sau pentru persoane cu afecțiuni gingivale. Dacă alegi un dispozitiv cu capete interschimbabile, acesta va putea fi folosit de mai multe persoane, schimbând pur și simplu capătul.

     

    Irigatoarele bucale pot avea surse de apă diferite. Există dușuri bucale care se conectează la o sursă de apă și care sunt recomandate pentru persoanele care le vor folosi pe rând, schimbând doar capetele înainte de utilizare. Există de asemenea irigatoare bucale cu rezervor propriu, care necesită reumplere la un anumit număr de utilizări. Cel mai practic irigator bucal este cel fără fir, al cărui rezervor este foarte mic și trebuie realimentat cu apă o dată la două spălări.

     

    ▶️ Descoperă întreaga gamă de produse de ingrijire orala și alege variantele potrivite pentru tine.

    men oral care

     

    Indiferent că ai ales să folosești un duș bucal la recomandarea medicului stomatolog sau pentru că simți nevoia de o curățare mai intensă a dinților, este important să iei în considerare toate detaliile înainte de a opta pentru un anumit model. Ai la dispoziție o mulțime de variante din care să alegi dușul bucal potrivit pentru nevoile tale de curățare.

     

    Sursa foto: Shutterstock

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.