Timp de citire: 5 Min
1.Demineralizarea dinților: cauze, prevenție și tratament 2.Cum se manifestă demineralizarea dinților 3.Care sunt cauzele demineralizării dinților 4.Cum se tratează demineralizarea dinților 5.Cum se poate preveni demineralizarea dinților 6.Îngrijirea orală în tratamentul pentru remineralizarea dinților
Fosforul și calciul sunt două minerale esențiale pentru smalțul dentar, dentină și oase. De asemenea, previn cariile și degradarea dinților. Demineralizarea dinților poate apărea ca urmare a consumului de alimente dulci sau acide, prin acumularea de bacterii sau ca urmare a înaintării în vârstă. Totuși, demineralizarea nu este un proces ireversibil; poate fi combătut dacă este detectat din timp. Mai jos poți afla care sunt simptomele demineralizării dinților, de ce apare acest fenomen, cum poate fi tratat, ce măsuri poți lua pentru a preveni demineralizarea, precum și care sunt elementele esențiale ale îngrijirii orale dacă urmezi un tratament împotriva demineralizării dinților.
Demineralizarea apare atunci când un conținut de minerale din dinți începe să dispară. Smalțul dentar este un înveliș tare care conține minerale și protejează dinții. Acumularea de tartru poate afecta smalțul și contribuie la demineralizarea dentinei, crescând sensibilitatea. Prin demineralizare, aspectul dinților se schimbă, iar stratul lucios, smalțul, începe să se degradeze. Drept urmare, dintele devine mai aspru, tartrul se acumulează mai ușor și pot apărea pete pe suprafața dinților. Totodată, spălatul pe dinți poate deveni dureros. Mai jos sunt principalele simptome ale demineralizării dentare:
Demineralizarea dinților poate avea mai multe cauze. Principalul motiv pentru demineralizarea dinților este expunerea acestora la acizii din alimente. Acest lucru se întâmplă: De asemenea, persoanele care poartă aparat dentar au un risc mai mare de demineralizare dentară. Spălarea pe dinți cu o periuta electrica poate ajuta la o mai bună igienă. Mai mult, poți vorbi cu medicul stomatolog pentru a-ți recomanda o pastă de dinți specială pentru aparatul dentar.
O primă soluție pentru a stimula remineralizarea dinților este să iei măsuri pentru a promova producția de salivă. Acest lichid bucal neutralizează acizii din gură și oferă ioni de calciu și fosfat pentru remineralizarea dinților. O producție normală de salivă previne acumularea bacteriilor care produc acid.
Power Flosser 7000
Duș bucal
HX3911/40
👉 Pentru o curățare eficientă a gurii este indicat ca, pe lângă folosirea periuței de dinți, să apelezi și la un irigator oral. Acesta este mult mai eficient decât modalitățile manuale și îndepărtează 99,9% din bacterii! În plus, este indicat să folosești o pastă de dinți pe bază de fluor și chiar să întrebi medicul despre tratamente cu fluor care se aplică direct pe dinți. Mulți stomatologi recomandă ca după ce te speli pe dinți să nu te clătești, ci să lași fluorul să acționeze asupra dinților. Cum știi dacă tratamentul funcționează? Dinții își vor recăpăta aspectul natural și nu vei mai resimți durere în timpul mesei sau atunci când bei lichide calde sau reci. De asemenea, vor fi mai fini la atingere, iar petele decolorate se vor reduce în dimensiuni sau vor dispărea.
Prevenirea demineralizării dinților este posibilă. În acest sens, este recomandat să:
Igiena orală este esențială atunci când urmezi un tratament de demineralizare sau dorești să previi această problemă. Mai jos sunt câteva recomandări: 👉 Alege periuta de dinti Sonicare For Kids pentru ca igiena orală a celui mic să fie distractivă și educativă în același timp. În plus, are un timer integrat care îi ajută pe copii să se spele pe dinți timp de două minute, aceasta fiind recomandarea medicilor stomatologi.
Demineralizarea apare odată cu trecerea anilor, deoarece dinții sunt expuși acțiunii alimentelor și lichidelor pe care le consumăm. Deși dinții sunt destul de rezistenți, prea mulți acizi din alimente pot duce la degradarea lor. Pentru a-i menține sănătoși și rezistenți este important să avem o alimentație echilibrată cu un conținut mic de fructe acide, să adoptăm o igienă orală corectă și să mergem periodic la medicul dentist. Sursa foto: Shutterstock
În articolul pillar Ce trebuie să știi despre albirea dinților, introducem link către cluster, înainte de concluzie (“Indiferent de petele care apar pe dinți, culoarea naturală a dinților poate diferi de la o persoană la alta și este stabilită genetic…”). Linkul va fi introdus prin următoarea fraza: Tratamentele de albire a dinților pot afecta gradul de mineralizare. Dacă și tu îți dorești să previi demineralizarea dintilor, este necesar să acorzi o atenție deosebită igienei orale și alimentației!
You are about to visit a Philips global content page
Continue