0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Mai multe:

    Gingivita de sarcină: simptome și tratament 

    Inflamarea gingiilor este un fenomen des întâlnit, care poate afecta și femeile însărcinate. Aproximativ jumătate din femeile care așteaptă un bebeluș suferă de așa-numita gingivită de sarcină[1]. Află din acest articol dacă suferi de gingivită în sarcină, dar și cum să te asiguri că practici igiena orală potrivită pentru calmarea durerilor de dinți în timpul sarcinii și pentru a preveni inflamarea gingiilor în sarcină. 

    Simptome care indică gingivita de sarcină 

     

    Dacă observi că gingiile îți sunt roșii sau inflamate în timpul sarcinii și sângerează ușor atunci când te speli pe dinți, ai putea suferi de gingivita de sarcină. Atunci când ești însărcinată, echilibrul tău hormonal se modifică, iar vasele de sânge se dilată, ceea ce poate crește frecvența unor sângerări gingivale în sarcină. Un alt simptom frecvent întâlnit constă în dureri de dinți în sarcină atunci când mesteci mâncarea. Modificările hormonale afectează și suprafața mucoasei bucale, favorizând acumularea plăcii bacteriene și putând cauza mai multe probleme dentare în timpul sarcinii. 


    Este bine să nu ignori eventualele probleme cu gingii inflamate, sarcina fiind o perioadă în care acestea pot să aibă și alte efecte negative, crescând riscul unei nașteri premature sau al unei greutăți scăzute a bebelușului la naștere2. De aceea, se recomandă să vizitezi dentistul de la primele semne ale gingiei inflamate în sarcină. Acesta îți va recomanda tratamentul potrivit pentru gingivita de sarcină, astfel încât sănătatea bebelușului să nu fie afectată. 

    O familie cu un copil mic stau in pat pe niste perne si se pregatesc sa faca o poza in timp ce toata lumea zambeste

    Cum să previi gingivita de sarcină 

     

    Multe femei suferă din cauza gingiilor inflamate în sarcină. De aceea, este cu atât mai important să ai grijă de sănătatea ta orală în această perioadă. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să previi gingivita de sarcină: 

    • Igiena ta orală trebuie să fie acum mai riguroasă decât oricând. Pe lângă periajul obișnuit, se recomandă curățarea spațiilor interdentare folosind ața dentară sau cu un irigator bucal, precum și utilizarea apei de gură. 
    •  Folosește o periuță de dinți delicată cu gingiile tale, cum ar fi Philips Sonicare Protective Clean 4300, cu unul dintre capetele de periaj Philips Sonicare G3 Premium Gum Care. Senzorul de presiune integrat te ajută să ai grijă de gingiile tale, în timp ce marginile flexibile ale capătului de periaj se adaptează conturului gingiilor, ajutând la curățarea lor delicată în timpul sarcinii.
    •  În timpul sarcinii, optează pentru curățarea profesională a dinților. Pentru a preveni gingivita de sarcină, stomatologii recomandă una sau două sesiuni pentru curățarea dinților.


    Chiar dacă practicați o igienă orală adecvată, este posibil să vă confruntați cu gingii inflamate în sarcină. Modificările hormonale extreme, care intervin în corpul femeii în timpul sarcinii și al nașterii, pot îngreuna păstrarea sănătății bucale. Consultă-ți dentistul dacă crezi că suferi de gingivită de sarcină, în pofida unei igiene orale riguroase. 

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.