0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Sfaturi pentru curatarea diferitelor tipuri de suprafete

    Află cele mai eficiente metode de curățare pentru diferite tipuri de suprafețe din casă: mobilă ► parchet ► gresie și faiață ► geamuri ► covoare și mochete

    Sfaturi practice pentru curățarea diferitelor suprafețe 

    Cu toții ne dorim o casă ordonată și primitoare, cu care ne putem mândri. Curățenia are de asemenea un rol deosebit de important și pentru menținerea sănătății. Microbii și germenii prosperă într-un mediu neîngrijit, prăfuit sau dezordonat. De aceea, ți-am pregătit o serie de sfaturi practice care să te ajute să menții curățenia casei tale cu ușurință, într-un mod adecvat și eficient pentru fiecare suprafață. 

    5 suprafețe din casă și cum să le cureți cu ușurință  


    Pentru a menține curățenia întregii case este important să curățăm fiecare suprafață în parte prin mijloacele adecvate. Iată care sunt cele mai importante suprafețe și cum le poți menține în perfectă stare folosind cele mai eficiente metode de curățare: 

    1. Curățarea mobilei 


    Pentru ca mobila să fie curată și să își păstreze strălucirea naturală cât mai mult timp este recomandat să ștergi mobila cu o lavetă umezită, apoi cu o cârpă uscată pentru a te asigura că îndepărtezi praful și menții mobila în perfectă stare. În cazul unor piese de mobilier mai speciale sau de colecție, acestea se întrețin folosind ceară de mobilă, pe care o poți aplica tu însuți sau poți apela la ajutor specializat în recondiționarea mobilei, dacă este cazul.  

    2. Îngrijirea parchetului 

    Pachetul se menține în perfectă stare atunci când este curățat cu apă sau soluții naturale non-agresive. Multe dintre produsele de curățare existente pe piață pot conține amoniac sau alte substanțe chimice puternice care în timp pot afecta strălucirea parchetului. Un ajutor utli în curățarea parchetului poate fi un aspirator care spală pe jos în același timp, întrucât dezinfectează parchetul dintr-o singură mișcare. Aspiratorul vertical Philips șterge și aspiră în același timp și captează până la 98% din bacterii, praf și alergeni. Dacă parchetul tău își pierde din strălucire, poți cere oricând ajutor specializat pentru o relăcuire.  

    sfaturi pentru curatarea parchetului

    3. Curățarea gresiei și a faianței 


    Din fericire, aceste suprafețe sunt ușor de menținut, nu necesită să le cureți foarte des și nici să le lăcuiești sau lustruiești! Tot ce trebuie să faci pentru a menține curățenia acestor suprafețe este să îndepărtezi praful și să le speli cu abur sau cu detergenți speciali pentru ele. Dacă rosturile s-au murdărit și ai pete dificile, poți încerca să aplici clor pe pete și să îl lași să acționeze timp de 5 minute, apoi să clătești cu multă apă și să ștergi cu o cârpă uscată.  

    sfaturi pentru curatarea gresiei

    4. Curățarea geamurilor

    Ferestrele perfect curate permit luminii să pătrundă în casă și oferă o senzație plăcută, în ton cu o locuință impecabilă. Dacă acestea sunt prăfuite, poți începe prin a îndepărta praful cu ajutorul unei cârpe cu apă călduță. Apoi, poți curăța geamurile fie folosind soluții speciale din comerț, fie îți poți face propria soluție de curățare, folosind părți egale de apă și oțet alb pentru ferestre strălucitoare curățate ușor, fără alte substanțe chimice.  

    5. Curățarea covoarelor și mochetelor 


    Covoarele și mochetele sunt atât decorative, cât și funcționale și contribuie la confortul locuinței noastre. Putem menține curățenia acestora aspirându-le frecvent. Dacă apar pete pe mochetă poți încerca să le scoți cu apă minerală și cu puțin detergent de vase. În ceea ce privește covoarele, acestea necesită să fie aspirate zilnic sau odată la câteva zile și să primească o curățare mai profundă minim de două ori pe an. Poți apela la servicii specializate în acest sens prin care covoarele tale sunt curățate în profunzime. Dacă te ocupi de curățarea covoarelor acasă, folosește detergenți speciali. Rotește covorul odată la câteva luni pentru ca acesta să își păstreze culorile uniform.  

    Produse de curățenie ce nu ar trebui să lipsească din nicio locuință 


    Curățenia este o necesitate importantă pentru starea noastră de bine. Tocmai de aceea există anumite ustensile pe care e recomandat să le găsești în orice locuință, pe această listă neavând voie să lipsească produsele de curățat, bureții, prosoapele, periile și aspiratorul.  

     

    O casă curată înseamnă în primul rând suprafețe curate. Fie că vorbim de podele, mese, blaturi, canapea, trebuie să îndepărtezi în mod regulat firimiturile, scamele și firele de păr, în special dacă ai animale de companie. 

     

    Obiectul de curățenie care ușurează enorm îngrijirea locuinței este cu siguranță aspiratorul. Fie că vorbim de podele, covoare, colțuri, canapele sau chiar tavane, aspiratorul vertical fără fir 3 în 1 poate fi folosit în orice context. Aspiratorul vine cu o multitudine de accesorii ce ajută la curățarea eficientă a părului animal și a firimiturilor, dar este foarte eficient și în spațiile înguste greu accesibile. Aspiratorul vertical Philips ajută la menținerea curățeniei în întreaga casă rapid și ușor. Un avantaj îl reprezintă și faptul că este foarte silențios și poate fi folosit oricând și oriunde. 

    Menține ușor curățenia casei tale 

     

    Curățenia periodică, de preferat săptămânală, te ajută să păstrezi mai bine diferitele suprafețe în perfectă stare. Mai mult decât atât, o casă curată este un mediu sigur, cu efecte benefice pentru sănătate. Deși poate părea greu de crezut, curățenia spațiului nostru ajută la o mai bună capacitate de concentrare, reduce nivelul de stres, îmbunătățește starea de spirit și sporește creativitatea. 

     

    În concluzie, atunci când te ocupi de curățenia casei tale, ai grijă de casa ta. Mai mult, ai grijă de cei dragi, iar tu te bucuri de un mediu igienizat și plăcut. 

    Citește în continuare

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.