0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Timp de citire: 5 Min

    Home ›› Cum îți alegi aparatul de ras: opțiuni și recomandări care să te ajute

    Home ›› Cum îți alegi aparatul de ras: opțiuni și recomandări care să te ajute

    Cum îți alegi aparatul de ras: opțiuni și recomandări care să te ajute

     

    O barbă corect îngrijită este un accesoriu de lungă durată pentru fiecare bărbat, indiferent de context. Ca să te bucuri de ceea ce îți aduce cu adevărat valoare, ai nevoie și de o îngrijire pe măsură. Odată ce ai ales modelul care să îți scoată în evidență trăsăturile feței, îți mai rămâne să alegi și aparatul de ras care să te ajute să le păstrezi. 

     

    Aparatul de ras este cheia spre îngrijirea optimă, fiind un accesoriu de nădejde pentru rutina de îngrijire a bărbii. Dacă nu ai găsit o variantă adecvată sau dacă mai ai nevoie de recomandări și sfaturi ca să alegi un aparat de ras, în cele ce urmează, îți vom prezenta la ce trebuie să fii atent când îl achiziționezi, de la tehnologie și funcții până la alimentare. 

    Tipuri de aparate de ras în funcție de tehnologie

     

    Când îți dorești un aparat de ras electric, trebuie să știi că ai două opțiuni: cu sită și cu discuri rotative (capete mobile). Ambele opțiuni sunt eficiente, însă ce le diferă ține de modul în care sunt dispuse lamele.

     

    Aparat de ras cu sită 

    Screen shaver

     

    Aparatul de ras cu sită funcționează cu ajutorul lamelor oscilante, care sunt dispuse în diverse unghiuri de tăiere. Lamele sunt așezate în spatele unei site sau, după caz, al unei folii cu perforații. Firele de păr pătrund prin acestea, fiind, apoi, așezate într-o poziție favorabilă pentru a fi retezate, cât mai aproape de piele.

     

    Care sunt beneficiile utilizării unui aparat de ras cu sită:

     

    • oferă eficiență garantată pentru barba scurtă, cu păr subțire;
    • rezultate imediate, chiar și atunci când este folosit pe suprafețe mari de piele;
    •  poate fi utilizat atât în sensul creșterii firului de păr, cât și în sens invers;
    • se poate folosi zilnic.

     

    Trebuie să ții cont că aparatul de ras cu sită utilizează mișcări similare cu cele ale lamei tradiționale de ras și că nu se mulează cu exactitate pe maxilar.  

     

    Aparat de ras cu capete rotative

    Razor with rotating heads

     

    La fel ca aparatul de ras cu sită, și la cel cu capete rotative sunt folosite lamele oscilante, doar că, în cazul acestui model, ele sunt ascunse în spatele unor capete metalice fixe ori flexibile, care au fante. Se găsesc cel mai des având trei sau patru camere rotunde, unde lamele se rotesc în jurul axei centrale, pentru a reteza firele de păr care pătrund prin perforațiile sitei.

     

    Care sunt beneficiile utilizării unui aparat de ras cu discuri rotative:

     

    •  este eficient pentru barba mai lungă, cu fir gros, crescută în mai multe direcții;
    • este mai silențios decât aparatul cu sită;
    • poate fi folosit cu ușurință pentru conturul maxilarului și al bărbiei;
    • oferă rezultate uimitoare și pentru barba crescută într-un timp scurt, și pentru o barbă de mai multe zile.

     

    Reține că aparatul de ras cu capete rotative are mișcări circulare repetate.

    Aparat de ras pentru bărbierit uscat sau umed

    Razor for dry or wet shaving

     

    Din lipsă de timp sau din comoditate, majoritatea bărbaților preferă un aparat de ras care să se poată utiliza atât pe pielea uscată, cât și pe cea umedă. Astfel, dacă beneficiezi de un astfel de aparat, obții o barbă aranjată într-un timp scurt și fără prea multe bătăi de cap, adică fără să folosești spumă de ras, dacă nu ai o piele prea sensibilă. 

     

    Modelele de aparate de bărbierit Wet&Dry sunt o variantă optimă și la îndemâna oricui, atunci când te grăbești, dar vrei, totuși, să ai o barbă impecabilă. Dacă folosești un aparat de ras Wet&Dry, este cu atât mai simplu, pentru că acesta poate fi utilizat sub jet de apă și atunci când te bărbierești, dar și atunci când îl cureți. 

     

    ▶️ Descoperă prin cateva sfaturi si metode simple cum să ai o barbă corect îngrijită și care să te avantajeze. 

     

    OneBlade pentru bărbierit, tuns și contur

     

    Știm cât de importantă este îngrijirea pentru tine. Mai știm și că este esențial ca un aparat de ras să îndeplinească mai multe funcții, cum ar fi tunsul și conturul bărbii. OneBlande de la Philips tunde, conturează și bărbierește orice lungime de barbă, folosind o tehnologie unică. Lama cu dispozitiv de tăiere cu 200 de mișcări pe secundă oferă eficiență chiar și pentru firele lungi. 

    Este potrivit pentru pielea sensibilă și este un aparat electric de bărbierit rezistent la apă, ușor de curățat. În plus, protejează pielea de tăieturi și oferă un bărbierit ușor și deopotrivă confortabil, datorită stratului de alunecare și vârfurilor alungite ale lamei. 
     
    Lama cu două tăișuri îți permite să tai în două direcții și, cu accesoriul de extra protecție, ai siguranță asigurată pentru zonele sensibile. 

    men shaving beard

     
    ▶️ Dacă ești una dintre acele persoane care își doresc să atingă perfecțiunea, cu siguranță vei vrea ca și conturul bărbii tale să fie la fel. Încearcă aparatul OneBlade pentru tunsul și conturul bărbii, pentru rezultate uimitoare.

    Aparat de ras în funcție de alimentare

     

    În momentul de față, există mai multe tipuri de alimentare pentru aparatele de ras: la un acumulator intern, baterii sau direct la rețea. Cele mai recomandate sunt aparatele de ras care dispun de acumulare internă. Autonomia acestora este de până la o oră sau chiar de o oră și jumătate. Încărcarea este, de asemenea, rapidă și îl poți utiliza după o alimentare de aproximativ zece minute. 

     

    Aparatele cu baterii sunt și ele benefice, atunci când îți dorești să călătorești, dar nu dispui de o priză. Fiindcă probabilitatea de a nu putea încărca un aparat de ras, oriunde ai pleca, este mică, cea mai bună variantă rămâne cel cu acumulator intern. 

    Shaver according to power supply

    Aparatul de ras: recomandări de care să ții cont când îl alegi

     

    Pe lângă cele prezentate mai sus, există și alte aspecte pe care să le iei în considerare, atunci când alegi un aparat de ras pentru bărbați. 

     

    Numărul de capete

     

    Modelele cu trei capete acoperă cel mai bine suprafața prin care trece firul de păr, pentru că zona dintre cele două discuri este parcursă de cel de-al treilea, indiferent de modul de utilizare. Se regăsesc în cazul aparatelor cu discuri, iar pentru cele cu sită, există până la cinci zone cu forme și perforații diferite.

     

    Trimmer

     

    Acesta este util atunci când dorești să ai o utilizare multifuncțională, adică pentru perciuni și mustață, care necesită îngrijire specială, și vrei să utilizezi mișcări fine, pentru ajustări exacte. Alte modele de aparate de ras au un trimmer și pentru părul din nas sau perciuni.

    ▶️Din lipsă de timp, îți dorești un singur produs, care să te ajute să ai rapid un aspect plăcut? Testează aparatele multifunctionale Philips și bucură-te de o îngrijire pe măsura așteptărilor!

    men shaving beard

    Sistemul de răcire

     

    Îți dorești un aparat de ras bun și ieftin, dar care să țină și o veșnicie? Atunci trebuie să fii atent și la sistemul de răcire. Indiferent de modelul lor, cu sită sau cu disc, aparatele de ras se pot încălzi destul de repede, în timpul utilizării. Așadar, acordă o importanță acestui aspect, atât pentru durata de viață a aparatului, cât și pentru protecția pielii tale, pentru că nu doar niște lame de ras bune contează. 

     

    Carcasa

     

    Dacă alegi un aparat de ras Wet&Dry, cu siguranță carcasa acestuia va fi rezistentă la apă, însă fii atent că orice model de aparat de ras trebuie să aibă măcar o minimă siguranță în contact cu apa. Alege-le întotdeauna pe cele rezistente la apă, pentru a le igieniza corect, dar și pentru a economisi timp.  

     

    Aparatele de ras sunt disponibile într-o gamă variată de modele, care includ tehnologii cât mai moderne. Înainte de a-l alege pe cel care ți se potrivește, gândește-te la cât de des îl vei folosi, care sunt tehnologiile de care dispune și, nu în ultimul rând, analizează-ți nevoile. Ca să te bucuri de rezultate uimitoare și să dispui de un confort optim în timpul utilizării, încearcă aparatele de ras de la Philips și diferențele se vor vedea după fiecare utilizare!  

     

    Sursa foto: Shutterstock.com 

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.