Ca memento, faza scurtă este cel mai frecvent utilizată în condiţii de vreme nefavorabilă, ninsoare, ploaie sau chiar ceaţă (înlocuind sau completând proiectoarele de ceaţă).
Ploaie, ninsoare, gheaţă, ceaţă… iarna, condiţiile meteo fac ca drumurile să fie mai periculoase şi mai puţin luminate. De aceea, este important ca echipamentul să fie pregătit înainte de a ne confrunta cu vremea nefavorabilă.
Când pregătim un vehicul pentru iarnă, deseori ne gândim mai mult la roţi decât la lumini. Totuşi, un sistem de lumini puternice şi de calitate este esenţial pentru o mai bună anticipare a pericolelor. Cheia siguranţei este viteza de reacţie: proiectate pentru vizibilitate şi performanţe optime, becurile auto Philips X-tremeVision permit reducerea timpului de reacţie a şoferului cu două secunde. Fiind cu 130 % mai luminoase decât becurile concurenţei (cu o temperatură de culoare care poate atinge 3700 K), acestea sunt cele mai puternice becuri de pe piaţă. Fasciculul luminos poate ajunge la 130 m, cu 45 m mai mult decât becurile standard.
Şi, astfel, poţi fi mai bine pregătit: Listă de verificare pentru iarnă Dacă conduci iarna, ar trebui să verifici anumite lucruri înainte de a porni la drum. 1. Lumini: înlocuieşte becurile defecte, curăţă farurile şi verifică reglajele 2. Starea bateriei: bateria este intens solicitată iarna, deoarece este utilizată pentru a alimenta luminile, degivrorul electric, farurile şi sistemul de încălzire. Aceasta înseamnă că eficacitatea acesteia poate scădea cu o treime la temperaturi sub 0 °C 3. Niveluri: verifică nivelul de ulei şi umple rezervorul până ce nivelul se află între cele două marcaje de pe jojă, fără a depăşi nivelul maxim; verifică nivelul de lichid de răcire al motorului când motorul este rece; în plus, adaugă antigel în lichidul de spălare a parbrizului 4. Presiunea în pneuri (inclusiv pneul de rezervă): se recomandă să creşti presiunea normală de utilizare cu 0,2 până la 0,3 bari când temperatura exterioară este scăzută 5. Uzura pneurilor: verifică adâncimea suprafeţei de rulare utilizând un indicator de adâncime. Aceasta trebuie să fie de cel puţin 1,6 mm pe întreaga circumferinţă a pneului 6. Sistemul de încălzire: verifică nivelul lichidului de răcire din sistemul de aer condiţionat şi înlocuieşte lichidul o dată la trei ani (operaţiune de efectuat de către mecanic). Verifică starea filtrului de aer din cabină şi rezervorul/uscătorul 7. Lamelele ştergătoarelor: acestea trebuie să fie curate. Verifică şi starea cauciucului.
Te-ar putea interesa şi:
Ghid pentru găsirea becului potrivit
Cumpără produse auto de la Philips din magazinele online sau dintr-un magazin din apropierea ta
Ai nevoie de faruri Philips de schimb pentru maşina ta?
Cea mai mare prioritate Philips este de a asigura satisfacţie maximă clienţilor care cumpără produse Philips originale
Cum se înlocuiesc becurile de far pe Peugeot 308
Cum se înlocuiesc becurile de far pe Range Rover Evoque
Cum se înlocuiesc becurile de far pe Mini Cooper Countryman
Cum se înlocuiesc becurile de far pe Volkswagen Golf VII