1
0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    • 14 zile drept de retur

    • Livrare gratuită

    • Accesorii originale Philips

    Produse

    Rețetă maioneză de casă

    Simplu de făcut şi versatilă

    Porţii 2, Durată de gătire 20 m

    Ingrediente

    • 100 ml ulei de măsline
    • 100 ml ulei de floarea soarelui
    • 2 căţei de usturoi
    • 1 gălbenuş de ou
    • 1 linguriţă de muştar
    • ½ lingură de oţet din vin alb
    • piper negru, proaspăt măcinat

    Indicaţii

    • 1. Încălziţi uleiul într-o cratiţă. Puneţi căţeii de usturoi (cu coajă) în ulei şi lăsaţi-i la înmuiat la o flacără foarte mică timp de 15 minute, având grijă să nu se ardă usturoiul. Lăsaţi-i la răcit în ulei. Puneţi discul de emulsifiere în robotul de bucătărie.
    • 2. Stoarceţi usturoiul între degetul mare şi degetul arătător în castron (scăpaţi de coajă). Adăugaţi gălbenuşul de ou, muştarul, oţetul şi un vârf de sare. Amestecaţi 15 secunde.
    • 3. Lăsaţi robotul să funcţioneze şi picuraţi uleiul de usturoi prin tubul de alimentare. Opriţi-vă din când în când şi lăsaţi gălbenuşul să absoarbă uleiul.
    • 4. Când a fost adăugat tot uleiul de usturoi, puteţi adăuga ceva mai repede uleiul de floarea soarelui. Continuaţi până obţineţi o maioneză groasă, cremoasă. Condimentaţi după gust.
    • 5. Serviţi cu pâine prăjită pentru un început delicios al unei cine cu grătar.
    • Poftă bună!
    Rețetă maioneză de casă