Simplu de făcut şi versatilă
Porţii 2, Durată de gătire 20 m
Ingrediente
- 100 ml ulei de măsline
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 2 căţei de usturoi
- 1 gălbenuş de ou
- 1 linguriţă de muştar
- ½ lingură de oţet din vin alb
- piper negru, proaspăt măcinat
Indicaţii
- 1. Încălziţi uleiul într-o cratiţă. Puneţi căţeii de usturoi (cu coajă) în ulei şi lăsaţi-i la înmuiat la o flacără foarte mică timp de 15 minute, având grijă să nu se ardă usturoiul. Lăsaţi-i la răcit în ulei. Puneţi discul de emulsifiere în robotul de bucătărie.
- 2. Stoarceţi usturoiul între degetul mare şi degetul arătător în castron (scăpaţi de coajă). Adăugaţi gălbenuşul de ou, muştarul, oţetul şi un vârf de sare. Amestecaţi 15 secunde.
- 3. Lăsaţi robotul să funcţioneze şi picuraţi uleiul de usturoi prin tubul de alimentare. Opriţi-vă din când în când şi lăsaţi gălbenuşul să absoarbă uleiul.
- 4. Când a fost adăugat tot uleiul de usturoi, puteţi adăuga ceva mai repede uleiul de floarea soarelui. Continuaţi până obţineţi o maioneză groasă, cremoasă. Condimentaţi după gust.
- 5. Serviţi cu pâine prăjită pentru un început delicios al unei cine cu grătar.
- Poftă bună!