1
Produse

Rețetă friptură de viţel

Rețetă friptură de viţel

Porţii 4, Durată de preparare: 10 m, Durată de gătire 150 m

Ingrediente

  • 1 kg carne de vițel
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 cepe mari
  • 4 morcovi
  • amestec de condimente pentru friptură
  • 3 foi de dafin
  • 200 ml vin roșu
  • sare
  • piper

Indicaţii

  • 1. Feliaţi carnea de vitel şi bateţi feliile putin cu ciocanul de snitele, apoi condimentaţi-le.
  • 2. Puneţi ulei in vasul aparatului Multicooker şi selectaţi programul FRY pentru 20 de minute.
  • 3. După câteva minute adăugaţi apoi carnea si prăjiţi-o pe toate partile, întorcând-o cu spatula din dotare. Când s-a colorat suficient, scoateţi-o din vas şi adaugaţi ceapa.
  • 4. Lăsaţi ceapa să se prăjească 5-6 minute, apoi adăugaţi morcovul, foile de dafin, vinul şi carnea.
  • 5. Setaţi programul STEW pentru 2 ore.
  • 6. La finalizarea programului, scurgeţi din lichidul format, si lăsaţi friptura să se rumenească setând programul FRY pentru 10 minute.
  • 7. După finalizare deconectaţi de la sursa de curent.
  • Poftă bună!
Rețetă friptură de viţel