1
0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

  Produse

  Philips AVENT - What can I expect in my 2nd trimester?

  La ce mă pot aştepta în al doilea trimestru?

  După 18 săptămâni, primul tău trimestru (şi, sperăm, greţurile matinale) este lăsat în urmă şi începe al doilea trimestru „înfloritor”. Însă, pe măsură ce îţi creşte burtica, la ce te mai aştepţi să se întâmple cu corpul tău? 

  Philips AVENT - What can I expect in my 2nd trimester?

  E timpul să înfloreşti

  Mulţumită hormonului de sarcină, progesteronul şi cantităţii mai mari de oxigen care circulă în organism, pielea ta poate să pară mai radiantă - oferindu-ţi o strălucire sănătoasă.

  Un păr voluminos şi frumos şi o piele mai catifelată

  Părul tău creşte mai repede în această perioadă şi cade mai puţin - ceea ce înseamnă că majoritatea dintre voi veţi dobândi acel look la modă pe care l-aţi dorit dintotdeauna: păr des şi strălucitor. Şi pentru a desăvârşi „strălucirea din timpul sarcinii” tale, pielea ta va reţine mai multă umiditate, rotunjind-o puţin, estompând orice linii fine şi riduri până la catifelare. 

  Vergeturi şi pete închise la culoare

  Echilibrul proteic de la nivelul pielii tale se schimbă, pierzându-şi puţin elasticitatea şi subţiind straturile exterioare ale pielii. Aşadar, pe măsură ce pielea ta se întinde peste burtica în creştere, apar pete de pigmentare mai închise la culoare. Însă nu eşti singura - 90% dintre viitoarele mămici se aleg cu vergeturi şi, din fericire, petele de pigmentare se estompează la aproximativ şase luni după naştere.

  Numeroase femei descoperă şi o linie verticală închisă la culoare de la buric în jos. „Linea nigra” este cauzată de hormonii tăi care produc o pigmentaţie în exces. Şi această linie mai închisă la culoare se estompează în timp.

  Ce se întâmplă cu bebeluşul tău?

  Până acum, au început să funcţioneze creierul, măduva spinării şi inima bebeluşului tău şi i s-au format degetele de la mâini, degetele de la picioare şi organele genitale. Pe măsură ce creşte, acesta va începe treptat să sugă, să înghită, să se mişte şi să audă. Iar spre sfârşitul acestui trimestru, bebeluşul tău poate începe să răspundă la sunete. Un studiu a demonstrat că, pe lângă zvâcnire sau lovire atunci când aude sunete puternice, pulsul unui bebeluş încetineşte atunci când vorbeşte mama sa, ceea ce denotă că acesta recunoaşte vocea şi că este calmat de sunetul familiar.

  Te rugăm să fii conştientă de faptul că informaţiile oferite în aceste articole sunt doar sfaturi cu caracter general şi nu trebuie considerate în niciun caz ca un substitut al sfaturilor medicale de specialitate. Dacă tu, familia sau copilul tău prezentaţi simptome sau condiţii grave sau persistente, apelează la asistenţă medicală de specialitate. Philips Avent nu poate fi făcut răspunzător pentru nicio daună care ar putea rezulta în urma utilizării informaţiilor furnizate pe acest site web.

  Sfaturi corelate

  Sfaturi pentru alăptare

  Sfaturi pentru alăptare

  Beneficiile alăptării pentru sănătate

  Beneficiile alăptării pentru sănătate

  Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.