0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

  sustenabilitate philips

  Plantăm
  împreună

   

  La Philips, luăm în serios responsabilitatea față de mediu și societate.

   

  De aceea, nu doar inovăm pentru a putea oferi produse mai performante și mai eficiente din punct de vedere energetic, dar și susținem organizații care activează în aceste domenii. 

   

  În același timp ne dorim să susținem un retail sustenabil în mod direct clienților magazinului online www.philips.ro din România. Astfel, a luat naștere inițiativa noastră de plantare “Plantăm Împreună” în martie 2022, cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Pădurilor.

  Luna Martie reprezintă un nou prilej prin care sărbătorim natura, de aceea, continuăm și în 2024 inițiativa noastră de împădurire prin campania „Plantăm Împreună”!

  Din 2022 până în prezent, împreună am  ...

  padurea philips


  Plantat 13,257 puieți (aprox. 2.65 ha de pădure nouă) de diverse specii precum salcâm, sălcioară, glădiță și corcoduș ;

  locatii plantare philips


  Acoperit 3 zone aflate în curs de deșertificare din Sud-ul României, în județele Dolj, Călărași și Prahova; 

  carbon absorbit padurea philips


  Ajutăm la absorbția a 72,913 Kg de CO2 pe an* pentru un aer mai curat;

  *Un copac matur sau 4 puieți absorb peste 22 kg de CO2 pe an.

  Cum funcționează campania

  Plantăm comanda ta de pe www.philips.ro

   

   

  În perioada 1 - 31 martie 2024, pentru toate comenzile efectuate pe philips.ro, cu o valoare a coșului de cumpărături de minim 250 RON, noi vom planta un copac, cu ajutorul Asociației Viitor Plus.

   

  La campanie participă doar produsele din categoria de îngrijire personală și a copilului. 

  sustainability
  adopta un copac

  Despre „Adoptă un copac ”, un program al Asociației Viitor
  Plus.

  În anul 2008, Viitor Plus, a pornit programul de împădurire „Adoptă un copac” pentru a crește și proteja suprafețele de pădure din România. De atunci și până în 2024, peste 32.000 de voluntari au ajutat la înființarea a 205 ha de pădure, în 25 de comunități dintre cele mai slab împădurite județe din România.

  Descoperă cele mai frecvente întrebări
  despre acțiunea noastră de plantare

  Câți copaci se plantează?

   
  • În 2024 prim intermediul campaniei plănuim să plantăm în total 1,700 de noi puieți. 
  • La finalul campaniei 2023 s-a plantat în total un hectar de pădure nouă pe două terenuri aflate în curs de deșertificare din Sud-ul României: 3.333 de puieți au fost plantați în primăvară la Dobrotești, județul Dolj și 1.667 de puieți suplimentari au fost plantați in luna noiembrie, în Căscioarele, Călărași.
  • La finalul campaniei 2022 s-a plantat în total 1.60ha pe două terenuri aflate în curs de deșertificare: 8000 de puieți în Dobrotești, județul Dolj și 156 de puieți în Gherghița, județul Prahova.

  Cum pot participa la campanie?


    Oricine poate participa! Tot ceea ce trebuie să faci este să achiziționezi produse Philips de pe site-ul nostru în valoare de minim 250 RON și noi, alături de partenerul nostru Viitor Plus ne vom ocupa de plantări!

  Care sunt produsele care participă la campanie?


   La campanie participă produsele ce pot fi achiziționate de pe site-ul nostru din gama de îngrijire personală precum periuțele de dinți electrice, aparatele de tuns, epilat sau cele de coafat, precum și produsele de îngrijirea mamei și a bebelușului gama Philips Avent!

  Din campanie nu fac parte produsele fără un buton activ de "Adaugă în coș" și nici produsele pentru casă. 

  Cine este ViitorPlus și proiectul Adoptă un copac?

   

  Viitor Plus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 17 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Reciclata, Harta Reciclării, Eco Provocarea, Biroul Eco și Regenesis.

   

   În anul 2008, Viitor Plus, a pornit programul de împădurire „Adoptă un copac” cu gândul la importanța reabilitării suprafețelor de teren degradate și a reamintirii rolului crucial pe care pădurile îl au în echilibrul fragil al vieții.

   

  Misiunea „Adoptă un copac” este de a aduce o contribuție importantă la creșterea și protejarea suprafețelor de pădure din România, cu focus asupra perdelelor forestiere, dar și de a educa populația locală din zonele unde plantăm și publicul general cu privire la importanța pădurilor și a modurilor în care pot fi protejate.  Până în prezent, programul de împădurire „Adoptă un copac!” a reușit să implice peste 32.000 de voluntari și să planteze 1.423.000 de puieți forestieri, pe 205 hectare de teren degradat, în 25 comunități rurale din sudul țării, precum și în două zone urbane.

   

  De ce plantați doar pentru comenzi de peste 250 lei?


  Valoarea de 250 lei a fost introdusă luând în considerare mai multe aspecte, printre care și amprenta de carbon a livrărilor și retururilor de comenzi, dar și bugetul alocat de sponsorizare.

  De ce plantați doar pentru comenzile plasate pe www.philips.ro?


  www.philips.ro este magazinul online oficial Philips, astfel că am ales pentru început să ne concentrăm eforturile aici.

  Cât durează această acțiune?


     Campania din 2024 durează toată luna martie, între 1-31.03.2024.

  Care este valoarea investiției în campania de plantare? Veți continua campania și în anii următori?


     Valoarea totală a donațiilor din campania în perioada 2022-2024 se ridică la 173,622 RON, bani ce vor fi donați de PHILIPS ROMANIA S.R.L în proiectul Adoptă un copac. Ne dorim să continuăm acest demers și în anii următori, sperăm ca și clienții Philips să fie cu noi.

  Când se fac plantările și cât timp va dura ca puieții plantați să crească?


    Plantarea va avea loc toamna, în perioada de repaus vegetativ, cel mai târziu în luna noiembrie. Perioada exactă se poate stabili în funcție de condițiile meteo.

  Ce impact credeți că va avea acest program de plantare? Ați calculat, în vreun fel, impactul pozitiv asupra mediului?

   

  Împreună cu partenerii noștri, Viitor Plus, proiectul Adoptă un copac, am identificat cea mai bună metodologie pentru a calcula valoarea de dioxid de carbon absorbit. Acesta este un calcul complex, care ia în considerare speciile pantate, vârsta arborilor, tipul de sol și alți factori specifici. Ca medie, putem estima că fiecare copac sau 4 puieți captează, în medie, 22 kg CO2 pe an. Fiecare hectar de pădure absoarbe, în medie, 110 tone de CO2/ an.


  Astfel, în edițile din 2022 și 2023 estimăm absorbția a 72,913 Kg de CO2 pe an. 

  Cum ați ales locațiile pentru plantare?


     Partenerii noștri, Viitor Plus, plantează păduri „adiționale” în beneficiul comunităților rurale din sudul României, zonă care este sever afectat de fenomene meteo extreme, datorate schimbărilor climatice. Puieții vor fi plantați într-o localitate pe un teren aflat în prezent în stare de degradare, aflat în curs de deșertificare. Terenul se află în proprietatea primăriei, iar pădurea va fi creată în beneficiul comunității pentru a sprijini reglarea climatului local, diminuarea poluării și creșterea rezilienței în fața evenimentelor meteo extreme.

  Ce se întâmplă după încheierea programului?


    Acțiunea noastră nu se va termina cu plantarea! Alături de partenerul nostru, puieții plantați vor fi verificați și întreținuți periodic timp de 3-7 ani pentru a crește sănătoși, iar împreună vom ajuta pădurile din România să se regenereze puțin câte puțin.  Aceste etape de monitorizare și îngrijire durează între 3 și 7 ani, în funcție de speciile plantate.

  Viitor Plus se va ocupa de monitorizare și îngrijirea puieților pe parcursul primilor ani și va asigura toate activitățile necesare pentru a aduce pădurea la stadiul de masiv, atunci când arborii își împreunează coroanele și nu mai este nevoie de intervenția umană pentru dezvoltarea pădurii.

  Descoperă produsele noastre sustenabile


  proiectate pentru o utilizare de lungă durată, din materiale sustenabile și care folosesc energia eficient

  *Plastic PP din surse certificate bio, pe o bază de echilibru de masă.

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.