1
0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

  sustenabilitate philips

  Plantăm
  împreună

  Începând cu anul 2020, operațiunile noastre sunt neutre din punct de vedere al amprentei de carbon, la nivel global*. Știm că tot ceea ce folosim astăzi, mâine va avea un impact asupra planetei. Așa că, am inovat, tocmai pentru a putea oferi produse mai performante și mai eficiente din punct de vedere energetic.


  Astăzi, aplicăm aceleași principii ale designului circular, și încercăm să folosim mai puțin și să refolosim mai mult, în tot ceea ce facem. Prin crearea modalităților de a restaura/reutiliza produsele. Prin folosirea de materiale reciclate și bio, dar și prin crearea de metode de a recicla produsele. Atunci când folosim mai puțin și refolosim mai mult, putem ajuta planeta pe termen lung.

  Despre campanie

  Ce ar fi dacă am planta comanda ta plasată pe www.philips.ro?

   

   

  Suntem mândri să anunțăm că vom continua inițiativa noastră de împădurire în România prin campania „Plantăm Împreună” și anul acesta. De aceea, cu ocazia Zilei Internaționale a Pădurii - 21 martie 2023, celebrăm pădurile și dăm startul campaniei!

   

  La fiecare comandă din categoria de produse de îngrijire personală și îngrijirea mamei și a copilului, plasată pe philips.ro cu o valoare a coșului de cumpărături de minim 250 RON, Philips cu ajutorul Asociației Viitor Plus va planta un copac într-o zonă aflată în curs de deșertificare din Sudul României.

  sustainability

  Ce am plantat în 2022 ?


  Martie 2022 a marcat începutul acțiunii noastre de împădurire în România prin campania “Plantăm împreună”, unde la fiecare comandă efectuată pe philips.ro, cu o valoare a coșului de cumpărături mai mare de 250 RON, a fost plantat un puiet cu ajutorul Asociației Viitor Plus, angajațiilor Philips România și a voluntarilor. La finalul campaniei, în Noiembrie 2022 s-a plantat în total 1.60ha pe două terenuri aflate în curs de deșertificare: 8000 de puieți în Dobrotești, județul Dolj și 156 de puieți în Gherghița, județul Prahova.

  Mulțumim tuturor celor care au participat la campanie achiziționând produse de pe site-ul nostru philips.ro, Asociației Viitor Plus, precum și angajaților Philips și voluntarilor implicați!

   


  Pentru mai multe detalii despre donația din 2022, te invităm să citești Regulamentul campaniei.

  Află mai multe despre acțiunea noastră


  Descoperă răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre misiunea de sustenabilitate, campania de plantare și partenerii noștri.

  Câți copaci se plantează?


  În 2023 plănuim prim intermediul campaniei să plantăm în total 3,333 de puieți. 

  În 2022 prin intermediul campaniei noastre am plantat în total 8,156 de puieți din speciile: salcâm, sălcioară, glădiță și corcoduș.

  Cum pot participa la campanie?


    Oricine poate participa! Tot ceea ce trebuie să faci este să achiziționezi produse Philips de pe site-ul nostru în valoare de minim 250 RON și noi, alături de partenerul nostru Viitor Plus ne vom ocupa de plantări!

  Care sunt produsele care participă la campanie?


   La campanie participă produsele ce pot fi achiziționate de pe site-ul nostru din gama de îngrijire personală precum periuțele de dinți electrice, aparatele de tuns, epilat sau cele de coafat, precum și produsele de îngrijirea mamei și a bebelușului gama Philips Avent!

  Din campanie nu fac parte produsele fără un buton activ de "Adaugă în coș" și nici produsele pentru casă. 

  Cine este ViitorPlus și proiectul Adoptă un copac?

   

  Viitor Plus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Reciclata, Harta Reciclării, Eco Provocarea și Biroul Eco.

   

  În anul 2008, Viitor Plus, a pornit programul de împădurire „Adoptă un copac” cu gândul la importanța reabilitării suprafețelor de teren degradate și a reamintirii rolului crucial pe care pădurile îl au în echilibrul fragil al vieții.

  Misiunea „Adoptă un copac” este de a aduce o contribuție importantă la creșterea și protejarea suprafețelor de pădure din România, cu focus asupra perdelelor forestiere. Până în prezent, programul de împădurire „Adoptă un copac!” a reușit să implice peste 16.000 de voluntari și să planteze 796.708 de puieți forestieri, pe 131.3 hectare de teren degradat, în 15 comunități rurale din sudul țării.

  De ce plantați doar pentru comenzi de peste 250 lei?


  Valoarea de 250 lei a fost introdusă luând în considerare mai multe aspecte, printre care și amprenta de carbon a livrărilor și retururilor de comenzi, dar și bugetul alocat de sponsorizare.

  De ce plantați doar pentru comenzile plasate pe www.philips.ro?


  www.philips.ro este magazinul online oficial Philips, astfel că am ales pentru început să ne concentrăm eforturile aici.

  Cât durează această acțiune?


     Campania din 2023 a început la 21 martie și se termină la 30 septembrie.

  Care este valoarea investiției în campania de plantare? Veți continua campania și în anii următori?


     Valoarea totală a donațiilor din campania din 2023 se ridică la 10.000 Euro, bani ce vor fi donați de PHILIPS ROMANIA S.R.L în proiectul Adoptă un copac. Ne dorim să continuăm acest demers și în anii următori, sperăm ca și clienții Philips să fie cu noi.

  Când se fac plantările și cât timp va dura ca puieții plantați să crească?


    Plantarea va avea loc toamna, în perioada de repaus vegetativ, cel mai târziu în luna noiembrie. Perioada exactă se poate stabili în funcție de condițiile meteo.

  Ce impact credeți că va avea acest program de plantare? Ați calculat, în vreun fel, impactul pozitiv asupra mediului?


     Împreună cu partenerii noștri, Viitor Plus, proiectul Adoptă un copac, am identificat cea mai bună metodologie pentru a calcula valoarea de dioxid de carbon absorbit. Acesta este un calcul complex, care ia în considerare speciile pantate, vârsta arborilor, tipul de sol și alți factori specifici. Ca medie, putem estima că fiecare copac va capta, în medie, 22 kg CO2 pe an. Fiecare hectar de pădure absoarbe, în medie, 110 tone de CO2/ an.

  În 2022, alături de voi și partnerii noștri am reușit să plantăm 8156 puieți, care reprezintă aproximativ 1 hectar și jumătate de pădure. Astfel, putem spune ca în medie copacii plantați de noi vor absorbi 179.432 kg CO2/an.

  Cum ați ales locațiile pentru plantare?


     Partenerii noștri, Viitor Plus, plantează păduri „adiționale” în beneficiul comunităților rurale din sudul României, zonă care este sever afectat de fenomene meteo extreme, datorate schimbărilor climatice. Puieții vor fi plantați într-o localitate pe un teren aflat în prezent în stare de degradare, aflat în curs de deșertificare. Terenul se află în proprietatea primăriei, iar pădurea va fi creată în beneficiul comunității pentru a sprijini reglarea climatului local, diminuarea poluării și creșterea rezilienței în fața evenimentelor meteo extreme.

  Ce se întâmplă după încheierea programului?


    Acțiunea noastră nu se va termina cu plantarea! Alături de partenerul nostru, puieții plantați vor fi verificați și întreținuți periodic timp de 3-7 ani pentru a crește sănătoși, iar împreună vom ajuta pădurile din România să se regenereze puțin câte puțin.  Aceste etape de monitorizare și îngrijire durează între 3 și 7 ani, în funcție de speciile plantate.

  Viitor Plus se va ocupa de monitorizare și îngrijirea puieților pe parcursul primilor ani și va asigura toate activitățile necesare pentru a aduce pădurea la stadiul de masiv, atunci când arborii își împreunează coroanele și nu mai este nevoie de intervenția umană pentru dezvoltarea pădurii.

  Eforturile noastre de sustenabilitate


  Ce urmează? Continuăm să explorăm noi moduri prin care să îmbunătățim servicile magazinului nostru online. La Philips, sustenabilitatea este o călătorie continuă și vrem să împărtășim cu voi poveștile noastre de succes, precum și progresul înregistrat.

  sustainability

  Ambalaj mai puțin


  Ca parte a călătoriei noastre spre un business sustenabil, am decis să renunțăm la ambalajele pentru produsele voluminoase, cu scopul de a reduce consumul de hârtie.

  sustainability

  Amprenta de carbon scăzută


  Alături de partnerul nostru de livrari - compania de curierat DPD, ne propunem să reducem amprenta de carbon pentru comenzile plasate pe philips.ro. Mai multe detalii despre planul DPD aici.

  Descoperă produsele noastre sustenabile


  proiectate pentru o utilizare de lungă durată, din materiale sustenabile și care folosesc energia eficient

  *Plastic PP din surse certificate bio, pe o bază de echilibru de masă.

  *Plastic PP din surse certificate bio, pe o bază de echilibru de masă.

  Abonează-te la newsletter și vei afla primul noutățile despre progresul campaniei și oferte dedicate

  Înscrie-te la Newsletter

  * Acest câmp este obligatoriu

  *

  Doresc să primesc informații promoționale - în funcție de preferințele și interesele mele – despre produsele Philips, evenimente și promoții. Poți oricând să te dezabonezi.

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.