Să bei o ceaşcă de ceva în timpul sarcinii este o ocazie bună să-ţi faci timp pentru tine, dar ce să bei dacă ai renunţat la cofeină sau încerci să bei mai puţină? Ai poftă de un ceai de plante? Multe ceaiuri de plante sunt considerate sigure pentru femeile însărcinate (deşi nu există dovezi bazate pe date concrete pentru a susţine acest lucru), dar sunt şi câteva care ar trebui evitate.
Unele ceaiuri sunt considerate nesigure în timpul sarcinii din cauza potenţialelor efecte secundare. Acestea sunt cele care trebuie evitate:
Următoarele ceaiuri conţin cofeină şi, deoarece femeile însărcinate sunt sfătuite să limiteze aportul de cofeină la mai puţin de 200 mg pe zi, trebuie consumate cu moderaţie. Dacă încerci să eviţi cofeina în timpul sarcinii, atunci evită complet următoarele ceaiuri:
Există o dezbatere despre cât de sigur este ceaiul verde pentru femeile gravide. Acesta conţine cofeină, aşa că ar trebui limitat consumul, dar există totodată dovezi care sugerează că poate reduce absorbţia acidului folic. Acidul folic este foarte important în timpul sarcinii, în special în primul trimestru, astfel că unele femei aleg să evite complet ceaiul verde în timpul sarcinii.
Nu există studii clinice şi nici dovezi bazate pe date concrete cu privire la siguranţa ceaiurilor de plante. Cu toate acestea, următoarele ceaiuri de plante sunt considerate sigure pentru consum (cu moderaţie) în timpul sarcinii: Unele cadre medicale vor recomanda limitarea consumului de ceaiuri din plante la doar una sau două ceşti pe zi. În Regatul Unit, Serviciul Naţional de Sănătate recomandă limitarea consumului de ceaiuri din plante la patru ceşti pe zi. Dacă eşti îngrijorată, discută întotdeauna cu medicul sau furnizorul tău de asistenţă medicală despre ce ceaiuri din plante sunt sigure în situaţia ta. Dacă preferi să fii foarte precaută, poţi şi să renunţi complet la ceaiurile de plante până la naşterea bebeluşului. Articol scris de Echipa de sănătate şi parenting
You are about to visit a Philips global content page
Continue