0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    O ceaşcă de ceai din plante în timpul sarcinii

     

    Să bei o ceaşcă de ceva în timpul sarcinii este o ocazie bună să-ţi faci timp pentru tine, dar ce să bei dacă ai renunţat la cofeină sau încerci să bei mai puţină? Ai poftă de un ceai de plante? Multe ceaiuri de plante sunt considerate sigure pentru femeile însărcinate (deşi nu există dovezi bazate pe date concrete pentru a susţine acest lucru), dar sunt şi câteva care ar trebui evitate.

     

    Nu la acestea….

     

    Unele ceaiuri sunt considerate nesigure în timpul sarcinii din cauza potenţialelor efecte secundare. Acestea sunt cele care trebuie evitate:

     

    • Ceaiul de sunătoare (poate preveni absorbţia fierului, un mineral important pentru femeile însărcinate şi bebeluşii lor)
    • Ceaiul de rădăcină de lemn dulce (consumul de ceai de rădăcină de lemn dulce se consideră a fi legat de naşterea prematură)
    • Ceaiul de ginseng (acesta poate provoca probleme de dezvoltare fetală şi ar trebui evitat în timpul sarcinii)
    • Ceaiul de pennyroyal (acesta poate stimula contracţiile uterine şi trebuie evitat în timpul sarcinii)
    • Ceaiul de efedra (efedra trebuie evitată în timpul sarcinii, deoarece poate stimula contracţiile uterine. S-a constatat, de asemenea, că trece prin placentă şi creşte ritmul cardiac fetal)• Ceaiul de coada şoricelului (coada şoricelului este un relaxant muscular şi se crede că este legată de riscul de avort spontan)
    • Ceaiul dong quai (această plantă poate stimula sângerarea)

    Cu moderaţie…

     

    Următoarele ceaiuri conţin cofeină şi, deoarece femeile însărcinate sunt sfătuite să limiteze aportul de cofeină la mai puţin de 200 mg pe zi, trebuie consumate cu moderaţie. Dacă încerci să eviţi cofeina în timpul sarcinii, atunci evită complet următoarele ceaiuri:

     

    • Ceai negru
    • Ceai verde
    • Ceai Chai
    • Ceai Earl Grey
    • Ceai Oolong
    • Ceai Darjeeling
    • Ceai Lapsang souchong
    • Ceai negru Golden Monkey
    • Ceai de lychee
    • Ceai Hong mao
    • Ceai Nilgiris

    Dar ceaiul verde?

     

    Există o dezbatere despre cât de sigur este ceaiul verde pentru femeile gravide. Acesta conţine cofeină, aşa că ar trebui limitat consumul, dar există totodată dovezi care sugerează că poate reduce absorbţia acidului folic. Acidul folic este foarte important în timpul sarcinii, în special în primul trimestru, astfel că unele femei aleg să evite complet ceaiul verde în timpul sarcinii.

    Ceaiuri considerate sigure

     

    Nu există studii clinice şi nici dovezi bazate pe date concrete cu privire la siguranţa ceaiurilor de plante. Cu toate acestea, următoarele ceaiuri de plante sunt considerate sigure pentru consum (cu moderaţie) în timpul sarcinii:

     

    • Ceaiul de frunze de zmeură (acesta este considerat sigur odată ce ai ajuns în săptămâna 24, dar trebuie evitat până în acel moment)
    • Ceaiul de mentă (un ceai adesea folosit pentru a combate greţurile la începutul sarcinii)
    • Ceaiul de frunze de păpădie (bogat în potasiu)
    • Ceaiul rooibos (fără cofeină şi bogat în antioxidanţi)

     

    Unele cadre medicale vor recomanda limitarea consumului de ceaiuri din plante la doar una sau două ceşti pe zi. În Regatul Unit, Serviciul Naţional de Sănătate recomandă limitarea consumului de ceaiuri din plante la patru ceşti pe zi. 

     

    Dacă eşti îngrijorată, discută întotdeauna cu medicul sau furnizorul tău de asistenţă medicală despre ce ceaiuri din plante sunt sigure în situaţia ta. Dacă preferi să fii foarte precaută, poţi şi să renunţi complet la ceaiurile de plante până la naşterea bebeluşului.

     

    Articol scris de Echipa de sănătate şi parenting

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.