0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Ghidul de îngrijire
    a bebeluşului la 3 luni

    Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă în mintea unui bebeluş? Să întrezărim lumea prin ochii unui bebeluş de 3 luni...

    În jurul acestei vârste, bebeluşul va începe să facă diferenţa între persoana sa şi restul lumii. De asemenea, micuţul tău poate sta treaz pe perioade puţin mai lungi în timpul zilei. Astfel, va avea timp să asimileze şi să înveţe din mediul înconjurător.

    Coordonare


    Coordonarea mână-ochi a bebeluşului începe să se dezvolte. Palmele bebeluşului pot acum să se deschidă şi să se închidă. Poţi descoperi că bebeluşul se poate întinde la o jucărie suspendată sau poate chiar să apuce jucăria şi să o pună în gură. Va începe şi să observe diferenţa dintre tare şi moale. De asemenea, micuţul tău câştigă cu repeziciune încredere mişcându-şi membrele şi ţinându-şi capul drept. Oferă lapte cu biberonul și vei vedea cum apucă și el sticla.

    Văz şi auz


    Auzul şi vederea bebeluşului se îmbunătăţesc cu repeziciune. Poţi observa că bebeluşului îi place să asculte muzică sau îşi întoarce capul la auzul vocii tale. Orice sunet îl poate atrage pe cel mic. De exemplu, dacă te întrebi cum alegi pompa de san, dacă te gândești să cumperi una, poți ști de pe acum că zgomotul acesteia îl va face curios pe cel mic. La nivel vizual, bebeluşului îi va plăcea să se uite la culori intense datorită contrastului puternic. De asemenea, micuţul tău poate începe să îşi observe propria reflexie în oglindă şi va fi fascinat de feţe.

    Limbaj


    Deşi vorbirea propriu-zisă este destul de departe, bebeluşul îşi descoperă propria voce. Ascultă gânguririle de încântare, ţipetele de fericire şi gânguritul general. Încurajează interesul bebeluşului pentru sunete cântându-i, citindu-i sau vorbindu-i. Alegerea unui biberon cu o tetină cât mai apropiată de natural poate preveni eventuale complicații stomatologice cu impact asupra dezvoltării limbajului.

    În curând


    În următoarele luni, bebeluşul îşi va perfecţiona şi dezvolta aceste abilităţi esenţiale. În curând va putea să apuce o jucărie şi să o ducă la gură. De asemenea, va începe să înţeleagă cum o acţiune poate duce la alta. Nici nu vei ști când a trecut timpul, și vei avea lângă tine un bebelus de 8 luni care stă în șezut și fuge de-a bușilea prin casă!

     

    Te rugăm să fii conştientă de faptul că informaţiile oferite în aceste articole sunt doar sfaturi cu caracter general şi nu trebuie considerate în niciun caz ca un substitut al sfaturilor medicale de specialitate. Dacă tu, familia sau copilul tău prezentaţi simptome sau condiţii grave sau persistente, apelează la asistenţă medicală de specialitate. Philips Avent nu poate fi făcut răspunzător pentru nicio daună care ar putea rezulta în urma utilizării informaţiilor furnizate pe acest site web.

    Fă cunoștiință cu aplicația Sarcina+

     

    Concepută pentru a îți fi alături de când rămâi însărcinată și până la naștere, aplicația Sarcina+ te ghidează în toate etapele sarcinii și te ajută să o monitorizezi îndeaproape.

    Descarcă acum:

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.