0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Mai multe:

    Cum să alegi dintre o periuță sonică sau rotativă?

    Când vine vorba despre periuțe pentru dinți, uneori este dificil să știi care dintre ele este cea mai bună pentru tine: o periuță electrică clasică, o periuță de dinți cu pulsații, sau o periuță ultrasonică de ultimă generație? Oferta de periuțe de dinți electrice este mai bogată decât oricând, cu opțiuni potrivite pentru cele mai variate nevoi, ceea ce ne poate îngreuna alegerea. Cu toate acestea, ceea ce știm cu siguranță este că, folosind tehnica de periaj potrivită, atât o periuță de dință ultrasonică, cât și o periuță electrică rotativă curăță dinții mai bine (și mai ușor) decât clasicele modele de periuțe pentru dinți manuale. 


    Dar care dintre ele este mai bună pentru noi: o periuță sonică, sau o periuță rotativă? În acest articol vom explora diferențele dintre o periuță de dinți sonică și periuța rotativă, care sunt beneficiile pe care le are periuța electrică sonică, precum și câteva sfaturi care te pot ajuta să alegi modelul care ți se potrivește cel mai bine. 

    Periuța sonică sau rotativă: o comparație

     

    Să aruncăm întâi o privire la periuța electrică rotativă. Periuța electrică clasică are un capăt de periaj rotund, care poate efectua automat circa 5.000 de rotații pe minut. De asemenea, unele modele funcționează pe baza unor pulsații, pe care producătorii le descriu ca fiind asemănătoare cu aplicarea unor lovituri ușoare asupra suprafeței dinților și care favorizează îndepărtarea plăcii bacteriene. 


    În ceea ce privește metoda de periaj, în cazul în care utilizăm o periuță electrică rotativă, fiecare dinte trebuie curățat individual. Capătul de periaj trebuie poziționat pe linia gingiei și deplasat încet de la un dinte la celălalt. De asemenea, este important să nu uităm de spațiile interdentare.1


    O periuță electrică rotativă este, în general, ușor de utilizat și mult mai confortabilă decât o periuță manuală. 

    Ce este o periuță sonică? 

     

    Dacă nu ai întâlnit până acum termenul de periuță sonică, iată câteva dintre caracteristicile acestei tehnologii. O periuță sonică este o periuță electrică care, spre deosebire de periuța electrică rotativă clasică, nu are un capăt de periaj rotund, ci unul alungit, asemenea unei periuțe manuale obișnuite. O periuță electrică sonică are fire care produc mii de vibrații pe minut, utilizând o tehnologie sonică deosebit de avansată. 


    Tehnica de periaj este similară celei întrebuințate atunci când folosim o periuță de dinți manuală, dar, spre deosebire de aceasta din urmă, o periuță sonică nu necesită aplicarea de multă presiune asupra suprafețelor dentare, protejând astfel smalțul dinților. De asemenea, mișcările automate circulare contribuie la curățarea spațiilor interdentare.


    La fel ca în cazul utilizării unei periuțe de dinți electrice clasice, poți alege dintr-o gamă variată de capete pentru periaj, adaptate nevoilor tale (cum ar fi capetele speciale pentru albire, capetele de periaj pentru gingii sensibile, cele pentru curățare în profunzime etc.). Poți afla mai multe despre fiecare dintre aceste opțiuni în acest articol


    Pentru a te asigura că periuța ultrasonică funcționează corespunzător, evitând acumularea de bacterii și prelungindu-i pe cât posibil durata de viață, ai grijă să o cureți și să o întreții regulat. 

    Ce beneficii ai dacă folosești o periuță sonică 

     

    După ce te-ai familiarizat cu diferențele tehnice dintre tipurile de periuțe de dinți electrice pe care le ai la dispoziție, este timpul să te întrebi dacă o periuță sonică este mai bună pentru tine decât o periuță electrică rotativă, sau viceversa. În principiu, răspunsul depinde de preferințele tale. 


    O periuță ultrasonică oferă totuși câteva beneficii sigure atunci când o comparăm cu un model rotativ, cum ar fi:

     

    • Datorită capătului de periaj de dimensiuni mai mari, periuța sonică poate curăța mai mulți dinți în același timp față de periuța rotativă.
    • O periuță sonică este mai delicată cu gingiile tale, necesitând aplicarea unei presiuni mult reduse și este, astfel, mai potrivită pentru persoanele cu gingii sensibile.
    • Datorită numărului ridicat de vibrații sonice pe care le produce, periuța de dinți sonică este deosebit de eficientă în curățarea dinților. Folosind o periuță sonică, copiii și adulții, deopotrivă, au la îndemână instrumentul optim în prevenirea problemelor de sănătate ale dinților și gingiilor pe termen lung.

     

    Sugestia noastră: Un model de periuță pentru dinți modern, cum ar fi Philips Sonicare DiamondClean, combină toate beneficiile pe care ți le oferă o periuță sonică: îndepărtează de până la 10 ori mai multă placă bacteriană decât o periuță manuală, reduce decolorarea superficială a dinților și promovează dinți mai albi și mai curați în numai o săptămână. În același timp, te ajută să îți cureți delicat dinții și gingiile, datorită capătului de periaj flexibil, care absoarbe presiunea excesivă și îți protejează dantura. 

     

    Sperăm că aceste informații îți sunt de folos, în cazul în care nu te-ai hotărât încă ce tip de periuță pentru dinți să folosești: periuță sonică sau periuță electrică clasică. Atunci când alegi între o periuță sonică sau rotativă, este important să optezi pentru modelul care ți se potrivește cel mai bine, care îți poate curăța eficient dinții, fără să îți deterioreze smalțul sau gingiile: numai astfel poți garanta sănătatea danturii pe termen lung. 

     

    Surse

    1 https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/cum-sa-te-speli-corect-pe-dinti 

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.