0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Mai multe:

    Limbă albă: Cum să scapi de stratul de pe limbă

    În viața de zi cu zi limba noastră joacă un rol important. O folosim pentru a mânca, gusta, vorbi, înghiți și bineînțeles pentru a săruta. Pentru a ne putea bucura de viață avem nevoie de o limbă sănătoasă. Aspectul acesteia este în general roșu pal, netedă, umedă și flexibilă. Uneori se întâmplă să aveți un strat alb pe limbă, fără un motiv aparent. Unele afecțiuni, cum ar fi infecțiile sau deficiențele pot cauza, după caz, o limbă albicioasă sau pot da un strat galben pe limbă. În acest articol, puteți afla tot ce trebuie să știți despre cum să obțineți o limbă sănătoasă și ce puteți face pentru a scăpa de stratul de pe limbă.

    Igiena limbii – Cauzele limbii cu „blană”

     

    Limba noastră este capabilă de mult mai multe lucruri și nu doar să faciliteze vorbirea, mâncatul și înghițirea. Știați că, limba noastră indică starea generală de sănătate a corpului nostru? Dacă suntem bolnavi, acest lucru poate fi adesea detectat pe limba noastră. Puteți citi adesea pe limbă diferite afecțiuni, cum ar fi tulburări gastro-intestinale, scarlatina, infecții fungice, diabet etc. Un înveliș alb pe limbă poate apărea frecvent odată cu înaintarea în vârstă, în principal din cauza alimentelor, atunci când consumul de alimente predominant moi reduce abraziunea naturală a limbii1.

     

    De asemenea, igiena orală precară sau lipsa sănătății orale pot duce la „acoperirea limbii”, „deoarece starea proastă a dinților favorizează depunerea bacteriilor și acoperirea limbii1.”

    Iată ce ar putea spune „acoperirea limbii”despre sănătatea ta:

     

    • Limba albicioasă: „acoperirea limbii” albe apare adesea din cauza bolilor gastro-intestinale și ca urmare a unei gripe sau răceli. De asemenea, deficiența de fier poate face ca limba să aivă culoarea albă1.
    • Limba galbenă: cauzele pentru stratul galben de pe limbă pot fi bolile legate de ficat sau vezica biliară, precum și o infecție fungică. De asemenea, fumătorii au adesea limba galbenă.
    • Limba roșie: cauzele tipice pentru o limbă cu strat de culoare roșie sunt, de exemplu, scarlatina, deficiența de vitamine, bolile autoimune și inflamația limbii sau inflamațiile vasculare.
    • Limba brună: Acoperirea limbii cu un strat maroniu poate fi un indiciu al problemelor la rinichi, dar și al consumului anumitor medicamente sau al fumatului intens.
    • Limbă neagră („limbă păroasă”): O acoperire de culoare neagră a limbii apare atunci când papilele limbii și-au schimbat aspectul din cauza consumului anumitor medicamente sau din cauza coloranților alimentari și/sau stimulenților. O limbă neagră este inestetică, dar în mare parte nu prezintă probleme de sănătate.

    : Un bărbat își curăță limba folosind o perie specială Philips.

    Îndepărtați stratul de pe limbă

     

    Chiar și un corp sănătos produce în mod regulat un înveliș subțire pe limbă, care constă din reziduuri alimentare, celule moarte și germeni. De obicei, învelișul este îndepărtat prin mestecarea temeinică a alimentelor solide (legume crude, pâine) și dacă încercați să vă periați limba. Iată sfaturile noastre pentru îndepărtarea și prevenirea limbii încărcate:

     

    • Periajul dinților în mod regulat, inclusiv spațiile interdentare, îndepărtează acoperirea limbii și previne inflamarea gingiilor. Philips Sonicare 9900 Prestige este special conceput pentru a îndepărta de 20 de ori mai multă placă dentară și a o reduce cu până la 100% în mai puțin de 2 zile.
    • Curățați-vă limba: pentru a preveni depunerea bacteriilor pe limbă și pentru a îndepărta stratul de pe aceasta, îngrijirea orală zilnică ar trebui să includă și curățarea limbii. Cunoașteți deja dispozitivul Philips Sonicare pentru curățarea limbii? Această periuță pentru limbă poate fi pusă cu ușurință pe periuța de dinți Philips Sonicare, în timp ce spray-ul antibacterian elimină bacteriile în mod eficient și vă oferă imediat o respirație proaspătă.
    • Clătiți-vă gura cu sare: Sarea este antibacteriană și un bun remediu casnic pentru îndepărtarea învelișului limbii. Dizolvați o linguriță de sare într-un pahar cu apă caldă și clătiți-vă gura cu ea. Apoi clătiți cu apă curată.
    • Apa de gură cu plante medicinale: Pe lângă sare, plantele precum mușețelul, cimbrul și salvia au calități antibacteriene si pot ajuta la curățarea limbii încărcate.
    • Curățarea profesională a limbii: Pe lângă curățarea profesională a dinților, unii stomatologi oferă curățare profesională a limbii, care îndepărtează învelișurile și bacteriile de pe limbă. Contactați-vă medicul dentist.

     

    În cazul în care fumați, puteți folosi metodele menționate mai sus pentru a îndepărta acoperirea galbenă a limbii. Dacă suferiți de o anumită boală, care ar putea fi cauza acoperirii limbii, atunci ar putea fi greu să o îndepărtați acasă. Odată ce boala se va vindeca aceasta va dispărea de la sine.

     

    Mențineți-vă gura și limba curate și vă veți bucura întotdeauna de un zâmbet sănătos.

     

    1 https://www.zahnarzt-drseidel.de/zungenbelag.html
    2 http://www.berliner-zahnzentrum.de/zungenbelag.html

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.