0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

      Beneficiile unui storcator de fructe si legume ➤ La ce sa fii atent cand alegi un storcator ➤ Recomandari de produse

      Cum alegi cel mai bun storcător de fructe și legume

       

      Storcătorul poate fi un mod plăcut de a integra mai multe fructe și legume în dieta ta, sub formă de suc plin de nutrienți, separat de fibra alimentelor. Dacă îți place să bei sucuri din comerț, sigur vei aprecia varianta lor proaspătă, preparată de tine, fără conservanți.

       

      Alegerea storcătorului depinde de mulți factori, de la cât de des îl vei folosi la ce fructe și legume vrei să storci. Îți explicăm în continuare câțiva factori și specificații la care să te uiți înainte să alegi storcătorul perfect pentru tine.

      1. Ce beneficii îți aduce un storcător

       

      • Multiplici numărul de nutrienți - într-un suc intră mai multe fructe și legume decât ai mânca la o masă normală, deci și numărul de nutrienți este mai mare.
      • Mănânci alimentele sănătoase care nu îți plac - prin stoarcere poți masca gusturi și texturi; spre exemplu, dacă nu îți place spanacul, îl poți adăuga într-un suc cu căpșune, banane și kiwi și nu îi vei simți gustul.
      • Îți crești nivelul de energie și imunitatea - energia provine din aportul de vitamine și minerale, care se găsesc în mare parte în fructele și legumele folosite pentru un suc.
      • Îți va fi foame mai rar - datorită aportului mare de nutrienți dintr-un suc, te vei bucura de senzația de sațietate o perioadă mai lungă.

      2. De ce să ții cont când alegi un storcător

       

      Pentru a face investiția potrivită, ar trebui să ții cont de următorii factori: de tehnologia de stoarcere, de calitatea sucului extras, dar și de nivelul de zgomot.

      Tehnologia de stoarcere

       

      Sunt două tipuri principale de tehnologii: centrifugale și cu ax melcat. Diferența dintre ele constă în modul în care sucul este extras.

       

      Storcătoarele centrifugale pulverizează fructele și legumele în lame zimțate pe fundul unei strecurători de metal care se învârte rapid. Forța centrifugă separă sucul de pulpă și o filtrează într-un recipient.

      Storcătoarele cu ax melcat procesează fructele și legumele prin zdrobire lentă și apoi sunt trecute printr-un ecran perorat ca să ajungă în recipient. Astfel vei obține mai mult suc și vei putea păstra lichidul pentru o perioadă mai lungă, deoarece va exista mai puțină oxidare în timpul preparării.

      Ingrediente compatibile

       

      Înainte de a achiziționa un storcător, citește cu atenție descrierea. Spre exemplu, dacă vrei să storci verdețuri, este recomandat un stocător cu ax melcat. Multe storcătoare pot avea probleme cu procesarea unor fructe și legume cu coajă groasă sau rădăcinoase.

      Calitatea sucului extras

       

      Prin folosirea unui aparat centrifugal se obține un suc mai apos, iar datorită vitezei la care alimentele sunt procesate și a căldurii degajate, acestea se oxidează și își pot pierde o parte din nutrienți. Pe de altă parte, sucul obținut cu ajutorul unui storcător cu ax melcat este mai gros, obținut prin presare la rece și poate fi păstrat chiar și două-trei zile în frigider.

      Ușurința cu care poate fi curățat

       

      Majoritatea storcătoarelor au cel puțin cinci părți care au forme diferite ce trebuie curățate, ideal imediat după folosire. Dacă nu vrei să îl speli de mână, poți căuta unul cu specificații care îți permit să îl speli la mașina de spălat vase. Mai mult, unele dispozitive vin cu o perie specială de curățat, pentru ca tu să poți elimina pulpa depusă în locurile greu accesibile.

      Diametrul tubului pentru fructe și legume

       

      Dacă vrei să nu pierzi timp sau suc tăind fructe și legume înainte de introducerea în aparat, orientează-te spre un dispozitiv cu diametrul tubului de 70 de milimetri sau mai mult.

      Capacitatea rezervorului de suc

       

      Dacă ai o familie mare și plănuiești să faci o rutină din a servi sucuri, e bine să investești într-un storcător cu un rezervor mare (2 litri). Astfel, printr-o singură stoarcere, poți să obții îndeajuns suc pentru toată lumea. Dacă vrei să cumperi storcătorul doar pentru tine, un rezervor de dimensiunea unui pahar va fi suficient.

      Viteza de extragere a sucului

       

      Storcătoarele centrifugale au o viteză mai mare de extragere a sucului față de cele cu ax melcat deoarece pulverizează rapid alimentele. Dacă vrei să îl folosești în fiecare dimineață pentru un pahar de suc, alegerea cea mai bună ar fi unul centrifugal.

      Nivelul de zgomot

       

      La fel ca orice aparat electrocasnic, trebuie să te aștepți la un nivel de zgomot. Storcătoarele centrifugale produc un zgomot mai puternic în timpul funcționării, asemănător cu cel al unui blender, procesor de alimente sau al unei râșnițe de cafea. Dar pentru că modelele centrifugale sunt mai rapide, zgomotul va avea o durată mai redusă.

      Accesoriile extra

       

      Deși accesoriile nu sunt esențiale pentru obținerea sucului, pot fi utile pentru eficacitate. Printre accesorii regăsim:

      • un separator de spumă - pentru dispozitivele centrifugale, aceste separatoare sunt utile deoarece îți permit să te bucuri direct de suc;
      • un recipient pentru pulpă - dacă aparatul scoate pulpa în exterior, va fi mai ușor să produci cantități mari de suc, fără să fie nevoie să îl cureți constant;
      • un sistem antipicurare - este construit pentru a împiedica sucul să se scurgă pe blatul de sub storcător, atât în timpul utilizării, cât și imediat după ce ai terminat.

      3. Produse recomandate

      HR1918

      Storcător centrifugal Avance Collection HR1918/80

       

      Aparatul are integrată tehnologia FiberBoost, care îți permite să alegi textura preferată a sucului, între un suc limpede și unul cremos, cu 50% mai multe fibre. Pentru o curățare rapidă, poți turna apă în elementul de împingere și vei crea o fântână de apă în aparat, care elimină fibrele nedorite.

      HR1889

      Storcător prin presare la rece Viva Collection HR1889/70

       

      Acest storcător prin presare la rece dispune de un tub de alimentare XL care îți permite să storci fructe și legume întregi, inclusiv legume cu frunze, fără a fi nevoie să le tai în prealabil. De asemenea, toate piesele sunt detaşabile și pot fi curăţate sigur în maşina de spălat vase, ceea ce uşurează curăţarea după utilizarea zilnică.

      HR1855

      Storcător Viva Collection HR1855/80

       

      Cu ajutorul acestui storcător poți prepara până la 2 litri de suc odată, iar curățarea va fi mai ușoară datorită tehnologiei QuickClean. Acesta are un recipient integrat pentru pulpă și suprafețe netede, ușor de clătit.

      Un storcător este un echipament util în bucătăria ta dacă vrei să ai o dietă mai bogată în fructe și legume. Mai mult, este o alternativă mai sănătoasă la sucurile deseori pline de conservanți din comerț. Tot ce trebuie să faci este să alegi storcătorul potrivit pentru tine și să îți începi aventura în lumea sucurilor proaspete.

      Sursă foto: Philips

      Citește în continuare

      • Îngrijirea casei
        Nu lăsa pe mâine ce poate face stația de călcat azi

        Nu lăsa pe mâine ce poate face stația de călcat azi

        Află mai multe
        Mai multe:
      • Sănătate și dietă
        Retete vegetariene delicioase pentru masa de Craciun

        Retete vegetariene delicioase pentru masa de Craciun

        Iti doresti mancare vegetariana de Craciun? Lasa-te inspirat de cele mai bune idei ale lui Chef Philips pentru masa de Craciun – totul cu vegetale!

        Află mai multe
        Mai multe:

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.