0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Timp de citire: 5 Min

    Home ›› Ce tunsori sunt la modă în 2022 pentru părul scurt, mediu și lung

    Home ›› Ce tunsori sunt la modă în 2022 pentru părul scurt, mediu și lung

    Ce tunsori sunt la modă în 2022 pentru părul scurt, mediu și lung

     

    Părul este o caracteristică puternică a identității noastre, deoarece reflectă o mulțime de particularități care țin de propria personalitate. Fără să conștientizezi, podoaba capilară transmite oamenilor din jur informații specifice despre tine, fără ca tu să rostești un singur cuvânt. Tunsoarea pe care o alegi poate să-ți schimbe starea de spirit și să crească încrederea în tine, mai ales când scoate în evidență trăsăturile frumoase ale feței. De cele mai multe ori, ne raportăm la diverse repere stilistice din industria de beauty, atunci când vrem să găsim cele mai frumoase coafuri, dar pierdem din vedere un detaliu important: unicitatea. Fiecare persoană se diferențiază prin anumiți factori, precum fizionomia chipului sau forma părului. 

     

    Prin urmare, în acest articol vei afla cum să alegi tipuri de tunsori ideale în funcție de forma feței, lungimea părului, vârstă, alături de câteva idei care servesc drept inspirație pentru realizarea unor coafuri în tendințe.

    Cum alegem tunsoarea potrivită în funcție de forma feței?

     

    Formele feței

     

    Înainte să trecem la capitolul „tunsori 2022”, trebuie să pornim de la o bază concretă: forma feței. Poate ai observat de câteva ori multe stiluri de coafuri elegante pentru păr mediu, dar când ai ajuns pe scaunului hairstilistului, dubiile au început să-și facă apariția în procesul decizional. Ei bine, acest lucru se întâmplă din cauza faptului că forma chipului are o mare pondere când vine vorba de alegerea tunsorii, pentru că este indicat să existe un echilibru între cele două caracteristici. Fie că ai o formă ovală, de inimă, rotundă, pătrată sau rectangulară, tunsoarea corespunzătoare va încadra fața corespunzător, astfel încât va ascunde micile imperfecțiuni, în timp ce flatează trăsăturile naturale ale chipului.

     

    • Fața ovală: Considerată de profesioniștii din domeniu drept un contur ideal, forma ovală oferă un aspect echilibrat, datorită faptului că fruntea și linia maxilarului au aceeași lățime, iar bărbia urmărește o linie rotunjită. Așadar, ai libertatea să alegi orice tip de tunsoare. Tăietura bob, lob în straturi sau coafurile pentru păr lung de zi cu bucle lejere se numără printre recomandările noastre în materie de tunsori 2022;
    • Fața în formă de inimă: Ușor rotunjită în zona frunții, forma de inimă se remarcă prin fruntea lată și pomeți cu o linie îngustă, atât în zona maxilarului, cât și a bărbiei. Considerată o formă simetrică, poți adopta în 2022 tunsori pentru păr mediu în stil pixie;
    • Fața rotundă: În esență, lungimea și lățimea feței au aceeași dimensiune, prin urmare, alege coafuri pentru păr lung de zi fără volum sau chiar un bob lung, deoarece vor da iluzia unei forme mai înguste;
    • Fața pătrată: Semnul distinctiv al acestei înfățișări sunt unghiurile definite, așadar, scopul principal este de a estompa aspectul proeminent al maxilarului. Părul lung, coafuri pentru păr mediu cu bucle sau bretonul asimetric ți se potrivesc;
    • Fața dreptunghiulară: O variație a formei pătrate, în cazul unui contur dreptunghiular, fruntea, obrajii și linia maxilarului au aproximativ aceeași lățime. Poți corecta lungimea feței cu o cărare pe o parte și un breton asimetric, care să creeze forma de oval.

     

    women hair

    Cele mai frumoase coafuri în funcție de lungimea părului

    Beautiful women hair

     
    Lungimea părului este percepută în mod diferit de fiecare persoană. Chiar dacă, la prima vedere, poate părea o alegere simplă, subiectul dedicat fibrei capilare este complex și are la bază o serie de factori care servesc drept ghid în cursa pentru a descoperi tunsori 2022 potrivite. După ce am discutat despre forma feței, urmează să vedem cum estimăm lungimea potrivită.

    Haircuts 2022 for women

    Tunsori 2022 pentru femei cu păr scurt

     

    În general, lungimea părului scurt se oprește în zona bărbiei, fiind o tunsoare potrivită pentru chipurile cu formă de inimă, pătrată, ovală sau rotundă. Printre stilurile preferate amintim tăietura pixie, bob sau lob.

    Tunsori 2022 pentru femei cu păr mediu
     
    În acest caz, lungimea părului mediu începe de la linia gâtului și se întinde până la umeri. Potrivite pentru toate tipurile de păr, tunsorile incluse în această categorie sunt definite de multe straturi, pentru a obține un volum impresionant: bob, lob mai lung sau bucle.

    Haircuts 2022 for women over 30 years old

    Tunsori 2022 pentru femei cu păr lung
     
    Dacă podoaba capilară depășește sfera umerilor, putem vorbi despre un păr lung, a cărui lungime ține de preferințele personale și modul de îngrijire. De la coafuri păr lung de zi simple, unde firele sunt îndreptate cu placa sau la bucle rebele, poți alege orice stilizare îți oferă încredere.

    Women curly hair
    women with long hair

    Tunsori 2022 pentru femei cu păr lung

     
    Dacă podoaba capilară depășește sfera umerilor, putem vorbi despre un păr lung, a cărui lungime ține de preferințele personale și modul de îngrijire. De la coafuri păr lung de zi simple, unde firele sunt îndreptate cu placa sau la bucle rebele, poți alege orice stilizare îți oferă încredere.

    Tunsori 2022 în funcție de vârstă

     
    Secretul unei tunsori adecvate vârstei este adoptarea unui stil care flatează caracteristicile feței, ținând cont, în același timp, de textura podoabei capilare. Spre exemplu, părul cu fir subțire are nevoie de tunsori cu lungimea cât mai scurtă și structurată, pentru a obține volum. Tunsorile pentru păr lung se poartă în 2022 și se potrivesc în orice categorie de vârstă. 

    old women haircut

    Tunsori 2022 pentru femei peste 20 de ani
     
    De la vârsta de 20 de ani începi să experimentezi, cu diferite coafuri elegante pentru păr mediu, tunsori extravagante sau nuanțe interesante, cu scopul de a găsi stilul care îți definește personalitatea și se potrivește cu orice fel de ținută vestimentară. Topul tunsorilor pentru păr lung în 2022 include:
     
    • Bobul scurt, potrivit femeilor cu păr fin, deoarece creează impresia de volum;
    • Părul lung drept, aranjat într-o coafură wet look, rămâne o prezență puternică în tendințe;
    • Breton asimetric și bucle lejere, recomandate tuturor tipurilor de păr, pentru că adaugă un vibe feminin personalității.

    Haircuts 2022 for women over 20 years old
    Haircuts 2022 for women over 20 years old
    Haircuts 2022 for women over 20 years old

    Tunsori 2022 pentru femei peste 30 de ani
     
    Dacă până în acest moment te-ai jucat cu diferitele stiluri în materie de hairstyling, lucrurile încep să-ți pară mai clare, în ceea ce privește definirea stilului personal. Pe măsură ce timpul trece, numărul de sarcini pe care trebuie să le rezolvi zilnic crește. Prin urmare, lungimea medie a părului poate fi aranjată astfel:
     
    • Bucle lejere: dau impresia unui look fără efort, dar cu un impact substanțial;
    • Bob pixie: ideal pentru femeile cu părul fin, poate fi prins într-o coadă înaltă de cal, un power statement care încadrează orice fel de ținută vestimentară;
    • Bob cu breton: rămâne în 2022 un stil de tunsori pentru femei în trend, deoarece se aranjează cu ușurință și poți obține un look plin de volum.

    Haircuts 2022 for women over 30 years old
    Haircuts 2022 for women over 30 years old
    Haircuts 2022 for women over 30 years old

    Tunsori 2022 pentru femei peste 40 de ani
     
    Părul de lungime medie rămâne una dintre opțiunile recomandate de hairstiliști, în jurul vârstei de 40 de ani, deoarece îți dă oportunitatea să păstrezi un aspect sofisticat, profesional și natural în același timp. Iată câteva idei:
     
    • Bob asimetric: lungimile inegale din față captează atenția celor din jur, oferindu-ți o atitudine încrezătoare în tine;
    • Pixie bob: o îmbinare a două stiluri efemere, ascunde defectele și oferă un look mai tânăr.

    Haircuts 2022 for women over 40
    Haircuts 2022 for women over 40

    Tunsori 2022 pentru femei peste 50 de ani
     
    Dacă sănătatea firului de păr îți permite, poți adopta chiar și tunsori pentru păr lung în 2022, cu mențiunea că timpul acordat întreținerii sale se va mări considerabil. Cu toate acestea, tunsorile pentru păr mediu, asemenea lobului sau frizurii pixie realizate în straturi nivelează conturul chipului, adaugă expresivitate și se potrivesc oricărei forme a feței.

    Haircuts 2022 for women over 50
    Haircuts 2022 for women over 50

    Cum să-ți stilizezi părul?

     

    Indiferent de forma feței, lungime sau vârstă, un set de coafat constituie un ajutor indispensabil pentru aranjarea zilnică a părului. După fiecare spălare, usucă firul prin intermediul uscătorului de păr cu infuzie de cheratină pentru o îngrijire optimă și finisează coafura prin setarea de aer rece.

     How to style your hair

    Coafuri pentru păr lung de zi

     

    Cu siguranță, părul lung va rămâne o prezență constantă în industria de frumusețe, întrucât reprezintă un look clasic. Dacă podoaba capilară are nevoie de o mână de ajutor, peria incalzita pentru indreptare beneficiază de un înveliș ceramic din turmalină, care previne deteriorarea firului, în timp ce perii tripli descurcă și îndreaptă părul. Astfel, poți aranja podoaba capilară într-o coadă de cal prinsă cât mai aproape de creștetul capului.

    Hairstyles for long hair
    Hairstyles for long hair for the day
    Hairstyles for long hair for the day

    Coafuri elegante pentru păr mediu

     

    De la onduleuri lejere la bucle elastice, părul de lungime medie poate fi stilizat în numeroase moduri, indiferent de stilul tunsorii. Când vrei să realizezi un look feminin, cu o notă retro, în stilul anilor 1960, ondulatorul automat MoistureProtect folosește un sistem complex de stilizare, în care tu introduci șuvița de păr pe banda de ondulare, iar în câteva momente te vei bucura de bucle perfecte, în timp ce firul rămâne protejat împotriva căldurii și deshidratării.

    Stylish hairstyles for medium hair
    Stylish hairstyles for medium hair
    Stylish hairstyles for medium hair

    Coafuri cu volum pentru păr scurt

     

    Când vrei să schimbi cărarea și linia tunsorii pixie, o perie rotativa este metoda optimă prin care poți adăuga volum și structură coafurii. După ce părul a fost spălat, în momentul în care este aproape uscat, folosește peria rotativă care oferă volum de la rădăcină, fără să afecteze sănătatea firului.

    Hairstyles with volume for short hair
    Hairstyles with volume for short hair

     

    Indiferent de lungimea părului, forma feței sau vârstă, tendințele în materie de tunsori în 2022 prețuiesc personalitatea fiecărei femei, deoarece te încurajează să ieși din zona de confort, să-ți îmbrățișezi defectele și să-ți conștientizezi punctele forte. Mai mult, sfatul hairstilistului vine în ajutor, atunci când ai nevoie de câteva detalii referitoare la îngrijirea podoabei capilare.

     

    Surse foto: Shutterstock, Philips.ro

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.