0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Timp de citire: 5 Min

    Home ›› Cele mai elegante frizuri pentru bărbați

    Home ›› Cele mai elegante frizuri pentru bărbați

    Cele mai populare modele de tunsori pentru bărbați în 2022

    stylish hairstyle

    Chiar dacă femeile sunt cele care frecventează saloanele de înfrumusețare, bărbații trebuie și ei să-și mențină un aspect cât mai îngrijit. Tunsoarea pe care o alege un bărbat poate să-i schimbe întregul look, asta deoarece îi poate pune în valoare trăsăturile feței. Totuși, mulți bărbați aleg greșit modelul de tunsoare sau nici măcar nu o fac ei, ci așteaptă recomandarea frizerului. Nu se întâmplă asta în toate cazurile, dar modelul de tunsoare ar trebui să țină cont de câțiva factori, cum ar fi forma feței sau tipul de păr.  

     

    În acest articol vom discuta aspectele importante în alegerea unei tunsori potrivite, precum și modelele cele mai apreciate de bărbați în 2022.

    Cum alegi tunsoarea în funcție de forma feței?

     

    Forma feței este cea care va dicta cât de bine îți stă cu o anumită tunsoare. Iar asta e o lege generală. Dar cum știi ce model de tunsoare se va plia cel mai bine pe forma feței tale? 

    Iată aici câteva idei în acest sens: 

     

    • Dacă forma feței tale e rotundă, ideea ar fi să alegi o tunsoare care să o alungească puțin. Astfel, cel mai indicat ar fi un model de tunsoare cu bretonul ridicat sau care să-ți permită să-ți dai părul pe spate.
    • Dacă ai fața ovală, ar trebui să te orientezi către o tunsoare fără breton. Aceasta e una dintre recomandări, dar o formă ovală a feței îți va permite în general alegerea oricărei tunsori. 
    • Dacă ai fața alungită, ar trebui să alegi o tunsoare care să nu o alungească mai mult. Și aici vorbim despre tunsorile clasice cu bretonul într-o parte și mai scurt pe laterale. 
    • Pentru o față triunghiulară, ar trebui să alegi o tunsoare ceva mai lungă și cu mai mult volum. Eventual, poți folosi o pudră de volum pentru a-i da efectul dorit. 

    Cum alegi tunsoarea în funcție de tipul de păr?

     

    Probabil unul dintre cei mai importanți factori atunci când vine vorba de alegerea tunsorii perfecte este tipul de păr. Modelele de tunsori pentru bărbați pot varia în funcție de genetică, unii bărbați având un păr mai bogat, des și strălucitor, pe când alții se confruntă cu fir mai subțire și păr mai rar. 

     

    Așadar, în caz că îți dorești să ai parte de un look excelent, indiferent de tipul de păr, trebuie să ai în vedere tunsoarea care te avantajează și care-ți pune cel mai bine în evidență avantajele podoabei capilare.

     

    Păr des

     

    Când vine vorba de părul mai bogat, acesta poate avea diferite aspecte, precum fir gros, fir subțire și ondulat, fir gros și creț, dar și alte tipuri. Astfel, pentru a obține o tunsoare avantajoasă, părul trebuie tuns la intervale destul de mici din cauza faptului că acesta crește foarte repede.  

     

    În cazul în care te regăsești în această categorie, ai parte de o gamă largă de frizuri și modele  de tunsori bărbați care te vor avantaja, fie că este vorba de tunsori mai lungi, cât și de cele mai scurte și cu un aspect mai definit.  

     

    Prin urmare, lookul ideal ar putea fi dat de o tunsoare Pompadour, un Fade executat ca la carte sau poți opta chiar și pentru un Man Bun. Indiferent de modelul de tunsoare bărbați ales, îl poți aranja cu ușurință cu ajutorul unei spume sau gel de păr de calitate și utilizând un pieptăn cu dinți rari. 

     

    Păr rar și catifelat 

     

    Oricât de plăcut este aspectul unui păr fin, bărbații cu un astfel de păr au, de asemenea, de-a face și cu lipsa volumului și densității, riscând ca scalpul să fie vizibil pe alocuri. De aceea, este recomandat ca în acest caz să optezi pentru o tunsoare bărbați mai lungă, astfel încât să „ascunzi” posibilele dezavantaje.

     

    În ceea ce privește produsele potrivite pentru un păr fin și rar, încearcă să stai departe de cele pe bază de uleiuri și înlocuiește-le cu o loțiune blow dry pentru volum. De asemenea, este indicat să te ferești și de ceara de păr sau creme care creează acel aspect strălucitor al părului, deoarece majoritatea sunt pe bază de uleiuri și pot afecta aspectul unui păr rar și moale. 

     

    Păr ondulat 

     

    Cu toate că părul ondulat poate avea tendințe de încâlcire și un aspect uscat, o tunsoare bărbați pentru acest tip de păr poate fi frumos menținută cu ajutorul spumei de păr. Nu este indicat să optezi pentru o frizură în scări deoarece poate crea și mai mult volum și, în consecință, mai multe șanse de a se încâlci. 

     

    Părul ondulat care este spălat prea des poate avea de suferit în ceea ce privește strălucirea și aspectul natural, iar atunci când vrei să îl piepteni, cel mai bine ar fi să utilizezi o perie de par sau un pieptăn mai lat. 

     

    Păr creț 

     

    Părul creț este cel mai adesea supus riscului de deshidratare, iar acest lucru poate conduce la un look nesănătos. De aceea, nici în cazul acestui tip de păr șamponarea nu ar trebui să fie foarte deasă, cel mai recomandat fiind să îl speli doar de două ori pe săptămână. 

     

    Tunsorile de bărbați ideale pentru părul creț ar trebui să scoată în evidență într-un mod plăcut buclele voluminoase și să reflecte volumul natural. Modelele includ cărări pe o parte sau păr umed dat pe spate.  

    Cât de des ar trebui să te tunzi?

     
    În general, se observă o creștere de 1,25 cm pe lună în lungime la părul bărbaților, însă această valoare poate să difere în funcție de genetică, stilul de viață sau alimentație. Intervalul de timp între două tunsori la bărbați se stabilește conform unei anumite lungimi de păr. Astfel, tunsorile foarte scurte pot avea loc chiar și o dată pe săptămână, pe când în cazul părului mediu sau lung se pot repeta în medie o dată la două luni. Deci, cum știi când e timpul pentru o nouă tunsoare? Nu e necesar să aștepți ca părul să capete o anumită lungime ca să mergi la frizer. Este indicat să te consulți cu hairstylistul tău care îți poate oferi o părere profesională sau poți experimenta cu diferite stiluri, tunsori bărbați, până decizi care este cea mai bună variantă pentru tine.

    shortcut hair cut ideas

    4  idei de tunsori scurte pentru bărbați 

     

    Dacă te numeri printre fanii părului scurt și vrei să ai parte de o schimbare de look, în continuare îți prezentăm câteva idei de tunsori scurte pentru bărbați, care avantajează o mulțime de fizionomii datorită faptului că sunt simple și ușor de aranjat. 

     

    1. Tunsoare bărbați păr scurt cu breton

     

    Stilul cu breton reprezintă o tunsoare simplă, dar plină de viață și stil, avantajând în special bărbații mai tineri, energici și care au o pasiune pentru zona de fashion. Tunsoarea se potrivește foarte bine pentru multe forme ale feței și este extrem de simplu și rapid de aranjat. 

     

    2. Frizură bărbați păr scurt cu bordură și cărare naturală 

     

    Tunsoarea cu bretonul dat într-o parte și cărare naturală se numără, de asemenea, printre stilurile des abordate de bărbați, însă se pretează cel mai bine pe un look mai elegant. Cu toate că nu este vizibilă, cărarea este existentă în cazul celor mai multe tipuri de păr. 

     

    Adesea, aceasta desparte partea de sus de partea laterală, iar frizerul este persoana cea mai capabilă de a scoate în evidență această cărare, în funcție de tipul tunsorii pentru care optezi.

     

    3. Tunsoare bărbați păr scurt cu bordură și cărare accentuată

     

    Foarte asemănător cu stilul prezentat anterior, doar că de data aceasta cărarea este vizibilă într-un mod foarte accentuat. Acest tip de tunsoare se realizează cu un brici cu ajutorul căruia frizerul adâncește cărarea deja existentă, părul de sus fiind aranjat în partea opusă. 

    short hair men

    4. Tunsoare bărbați păr scurt cu dungă de design

     

    Dacă îți dorești un look mai extravagant și care să atragă priviri, atunci stilul cu dungă de design evidențiată este cel care ți se potrivește. Aceasta se realizează pe partea laterală și este destul de vizibilă, separând partea de sus a părului de cea inferioară într-un mod foarte simetric și care atrage priviri.

    How to style your hair

    Cum să-ți coafezi părul ca bărbat? 

     

    Chiar dacă nu ai întotdeauna timpul sau resursele necesare să îți aranjezi părul la salon, afișarea unui look îngrijit poate fi posibilă chiar și de acasă. 

     

    În continuare, îți punem la dispoziție câțiva pași simpli cu ajutorul cărora vei avea parte de un aspect al părului ca după salon și care vor face orice frustrare cu privire la felul în care arată părul tău într-o anumită zi să dispară: 

     

    Pregătește părul înainte de a-l aranja

     

    În special dacă părul tău este ondulat sau pur și simplu dificil de aranjat, primul pas este să te speli pe cap. Aici este indicat să utilizezi un șampon care hidratează părul, completat de un balsam ce-i oferă un aspect mai catifelat, îl descurcă și îl face mult mai simplu de coafat. 

     

    Pe de altă parte, dacă părul tău nu prezintă niciun fel de problemă sau nu te pune în dificultate atunci când vrei să-l aranjezi, este de ajuns să îl uzi cu ajutorul unui pieptăn sau perii ude.  

     

    Aranjează părul cu ajutorul feonului și al periei de păr 

     

    Feonul și peria reprezintă combinația perfectă care te poate ajuta să-ți aranjezi părul într-o mulțime de variante și stiluri. Începe prin a verifica dacă feonul pe care îl deții dispune de acel vârf turtit, denumit duză, detașabil, și care are un rol extrem de important în aranjarea părului. 

     

    Continuă prin a usca părul în funcție de cum îți dorești să arate rezultatul final, mai exact în direcția aleasă de tine. 

     

    Hidratează părul corespunzător 

     

    Dacă vrei să te bucuri de un păr sănătos și de un aspect cât mai natural și strălucitor, atunci balsamul corect este un must-have în rutina de îngrijire a părului tău. Tipul balsamului pe care îl alegi este extrem de important, iar recomandarea noastră este să optezi pentru un balsam de păr fără sulfați care, cu siguranță, îți va hidrata părul în mod corect, îl va hrăni și va contribui la repararea firelor despicate. 

     

    Formează-ți un obicei sănătos prin aplicarea balsamului după fiecare spălare a părului, iar acesta îi va conferi mai multă vitalitate și îl va ajuta să se aranjeze mult mai frumos. 

     

    Aplică ceară 

     

    În cazul în care vrei să obții acel aspect impecabil și strălucitor al părului, aplică o ceară de calitate după ce ai uscat părul în direcția în care vrei să stea. Ia ceara din recipient cu vârful degetelor, pune cantitatea în palme și întinde-o pe toată suprafața acestora. 

     

    Utilizează o cantitate moderată de ceară, astfel încât să nu încarci firul de păr mult prea tare. În continuare, aplică ceară pe firele de păr de la rădăcini spre vârfuri, ținând cont de direcția în care vrei să se aranjeze părul.  

     

    Utilizează fixativ 

     

    Dacă întâmpini dificultăți atunci când vrei să îți aranjezi părul și ai parte de fire rebele, ceara nu va rezolva complet problema. De aceea, îți recomandăm ca la final să aplici și fixativ pentru a obține lookul dorit. Cantitatea de fixativ nu trebuie să fie prea mare, astfel încât să nu deterioreze firul de păr.

    Ce produse să folosești pentru părul tău?

     

    Chiar dacă am atins acest subiect și pe parcursul articolului, ne dorim să evidențiem că ritualul de îngrijire a părului la bărbați joacă un rol esențial în obținerea unui aspect sănătos și strălucitor. De aceea, este indicat să optezi pentru produse și aparate de tuns profesionale și care, contrar articolelor mai puțin calitative regăsite pe piață, au un efect imediat și pe o perioadă mai lungă de timp, conținând necesarul de vitamine și substanțe nutritive de care are nevoie podoaba capilară.

    shaving products

     

    Așadar, indiferent de fizionomia feței tale, de tipul de păr sau rutina de îngrijire, ținând cont de sfaturile pe care ți le-am oferit în acest articol, poți avea parte de lookul ideal pentru tine. În plus, chiar dacă tunsoarea aleasă este realizată în mod profesional de un hairstylist, acum deții informații valoroase care te vor ajuta să-ți aranjezi părul în felul dorit, cu un minim de efort și direct la tine acasă. 

     

    Sursă foto: Unsplash

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.