0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Timp de citire: 5 Min

    Home ›› Sfaturi pentru creșterea bărbii

    Home ›› Sfaturi pentru creșterea bărbii

    Sfaturi pentru creșterea bărbii 

     

    În ultimii ani, tot mai mulți bărbați și-au lăsat barba să crească și au început să o stilizeze, în funcție de preferințe și de tendințe. Dacă înainte, barba era asociată cu domnii trecuți de prima tinerețe, astăzi, orice bărbat, indiferent de vârstă, poate purta o barbă atent stilizată. 

     

    Dacă îți dorești o schimbare de look și vrei să vezi cum ți-ar sta cu barbă, te invităm să citești în continuare, pentru a afla în cât timp crește barba și cum să ai o barbă de nota 10. Dacă nu ții cont de anumite aspecte, creșterea bărbii poate fi deranjantă, din punctul de vedere al iritațiilor, sau te poate dezamăgi în ceea ce privește modul în care a crescut. În continuare, îți prezentăm tot ce trebuie să știi despre creșterea bărbii.

     

    • În cât timp crește barba? 
    • Acoperirea unor goluri în barbă 
    • Alte sfaturi pentru a stimula creșterea bărbii

    În cât timp crește barba?

     

    Fiecare persoană are un anumit ritm de creștere al părului. În general, barba crește la fel de repede ca podoaba capilară, adica aproximativ 1,25 cm pe lună. De aceea, dacă îți dorești să crești o barbă pe care să o poți modela, ar fi bine să iei în calcul o perioadă mai lungă, de aproximativ două luni, pentru a-i da forma dorită. 

     

    Este nevoie de răbdare, pentru ca barba să crească, și de cunoașterea modului în care cresc firele de păr. Pentru a ști ce formă îi poți da bărbii și cum o vei putea îngriji, este nevoie să îi permiți să crească și abia apoi să analizezi situația, alături de un specialist ce te va îndruma spre obținerea bărbii perfecte. Spre exemplu, chiar dacă ai mici goluri în barbă, pe măsură ce va crește, acestea s-ar putea acoperi. 

    Este neplăcută creșterea bărbii? 

     

    Ține cont că perioada de creștere poate fi ușor neplăcută și că te-ar putea determina să renunți. Totuși, aceasta poate fi mai ușor de suportat, dacă folosești produse pentru îngrijirea pielii și a bărbii. În primă fază, s-ar putea să experimentezi mâncărimi sau disconfort, mai ales dacă este prima dată când îți lași barba să crească. 

     

    Pentru a reduce disconfortul, poți utiliza următoarele produse: 

     

    • un gel de curățare facială pentru pielea sensibilă (fără alcool, parfum sau uleiuri esențiale); 
    • un gel-cremă hidratant, pe care să îl aplici imediat după spălare și care va asigura hidratarea necesară pielii și o va ajuta să se refacă;  
    • un ulei pentru barbă, care hidratează firele; acestea nu vor mai părea atât de aspre, ceea ce va aduce un plus de confort.

     

    Este important să speli barba zilnic, deoarece firele de păr pot reține praf, impurități și sebum, ceea ce poate duce chiar și la infecții ale pielii. 

     

    ▶️ Te confrunți des cu iritații după ras? Intră pe blogul Philips și află mai multe despre modul în care poti evita iritatiile și cum îți poți îngriji pielea după ras.

    Dacă te razi, îți crește barba? 

     

    Contrar aparențelor, dacă te razi, nu îți va crește barba mai deasă. Rasul, în general, nu poate „îndesi” firele de păr de pe nicio suprafață a corpului. În schimb, este important să te razi foarte bine, înainte de a lăsa barba să crească, deoarece este important ca toate firele să crească în același timp. În cazul în care ai fire crescute pe sub piele, este momentul ideal pentru a scăpa de acestea. Așadar, răspunsul la întrebarea „dacă te razi, îți crește barba?” este nu. 

     

    Asigură-te că folosești o lamă nouă sau un aparat de ras nou, pentru a obține cele mai bune rezultate. De asemenea, este important să aplici un ulei de barbă imediat ce ai ieșit din duș, pentru ca bărbieritul să fie mai ușor, iar înainte de a te rade, aplică o cantitate generoasă de produs pentru bărbierit (cremă, gel sau spumă).

    men shaving

    Acoperirea unor goluri în barbă

     

    Una dintre cele mai des întâlnite probleme, când vine vorba despre creșterea bărbii, se referă la goluri, porțiunile în care nu există fire de păr. Este bine de știut că acestea pot fi genetice (așa sunt dispuși bulbii firelor de păr pe suprafața pielii) sau pot apărea din diverse cauze. Dacă golurile în barbă sunt genetice, poți aștepta creșterea bărbii, pentru a vedea dacă se acoperă, sau poți să iei în calcul un implant de păr.

    Soluție pentru creșterea bărbii

     

    Dacă golurile în barbă au apărut de-a lungul timpului, atunci ar fi bine să mergi la o consultație la un medic dermatolog. Acesta îți va analiza cu atenție pielea și părul și, pe baza discuției și, eventual, a unor analize, îți va oferi cea mai bună soluție pentru creșterea bărbii. Uneori, poate fi vorba despre o afecțiune a pielii ce se poate trata, iar firele vor crește din nou. 

     

    În alte cazuri, este posibil să fie vorba despre un dezechilibru hormonal ce a dus la rărirea bărbii și, posibil, și a podoabei capilare. În orice caz, vei primi o soluție de creștere barbă adecvată situației tale, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. 

     

    ▶️ După ce ai acoperit golurile din barbă și ai obținut lungimea pe care o doreai, este momentul să o stilizezi. Intră pe blogul Philips și află ce model de barba ti se potriveste

    men shaving with razor

    Vitamine pentru creșterea bărbii: funcționează sau nu?

     

    Înainte de a merge la farmacie și de a cumpăra vitamine pentru creșterea bărbii, trebuie să știi că acestea nu vor avea rezultatul dorit, dacă nu ai o carență de vitamine în corp. Probabil ai auzit de suplimentele pe bază de biotină, însă este bine de știut că, la nivel global, sunt foarte rare cazurile în care există un deficit de biotină, aceasta fiind asigurată de alimentația zilnică. 

     

    Cel mai bine este să mergi la un medic specialist care să îți recomande un set de analize, pentru a vedea dacă ai carențe, și abia apoi poți suplimenta, dacă este cazul. 

    Alte sfaturi pentru a stimula creșterea bărbii

     

    Creșterea bărbii și a părului, în general, este în strânsă legătură cu testosteronul. În anumite condiții, este posibil ca testosteronul să nu mai fie secretat la nivel optim. De asemenea, cu vârsta, nivelul acestuia începe să scadă în mod natural, însă există modalități prin care îl poți aduce la valoarea optimă.

    Păstrează un nivel optim de testosteron în corp 


    Acest hormon este influențat de un stil de viață echilibrat, iar pentru a păstra un nivel optim de testosteron în corp, poți implementa următoarele sfaturi:

     

    • consumă o cantitate suficientă de acizi grași nesaturați, ce se regăsesc în avocado, nuci, produse lactate (iaurtul grecesc este unul dintre cele mai bune exemple), pește, ouă și altele; 
    • tot legat de alimentație, asigură-te că nu ești în deficit caloric și încearcă să ai o dietă cât mai variată, consumând toate grupele alimentare; 
    • chiar dacă pare greu de realizat, încearcă să reduci stresul, deoarece are o mare influență asupra echilibrului hormonal;  
    • dormi suficient;   
    • încearcă să renunți la fumat, deoarece acest obicei afectează creșterea părului, implicit a bărbii; 
    • limitează consumul de alcool;  
    • fă sport măcar de trei ori pe săptămână, deoarece sportul stimulează eliberarea de testosteron.

     

    După ce ai reușit să obții o barbă mare, este momentul ideal pentru a o stiliza. Astfel, mergi la un barber shop, iar un specialist te va ajuta să obții forma ideală a bărbii și, de asemenea, te va învăța cum să o stilizezi și să o îngrijești.

    ▶️ Pentru stilizarea bărbii în confortul casei, poți utiliza Philips Oneblade, un aparat versatil care tunde, conturează și bărbierește. Lama este eficientă chiar și pe firele mai lungi și are un design ergonomic, care urmărește conturul feței.

    philips one blade

    Așadar, dacă îți dorești o barbă stilizată și îngrijită, ține cont de sfaturile pe care ți le-am prezentat și utilizează aparatură specială, pentru a avea tot timpul un look îngrijit! 

     

    Sursa foto: Shutterstock, Philips 

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.