0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Timp de citire: 5 Min

    Home ›› Cum să-ți întreții corect perciunii: alegerea formei și lungimii potrivite

    Home ›› Cum să-ți întreții corect perciunii: alegerea formei și lungimii potrivite

    Cum să-ți întreții corect perciunii: alegerea formei și lungimii potrivite

     

    De-a lungul istoriei, perciunii au trecut de la a fi un element obligatoriu la a dispărea aproape întru totul. Acum, perciunii par că au revenit în forță, completând lookul multor bărbați. Principalul motiv pentru care sunt un element complementar unui aspect îngrijit este faptul că perciunii ajută la echilibrarea trăsăturilor feței. Ceea ce trebuie să știi este că stylingul și îngrijirea perciunilor necesită atenție.


    De la forma acestora și până la cât de des trebuie tunși și întreținuți, este important să știi cum obții aspectul dorit. De aceea, ți-am pregătit mai jos o listă de sfaturi și trucuri ca tu să nu lași niciodată perciunii să capete un aspect neîngrijit.

    Forma perciunilor

     

    În primul rând, poți alege forma și lungimea perciunilor în funcție de stilul tău personal și de tunsoarea pe care o alegi în mod obișnuit. Dacă ai părul tuns scurt, atunci perciunii scurți și bine tunși vor crea un look coerent. Dacă îți ții părul mai lung, iar tunsoarea este una modernă, atunci îți poți permite să lași perciunii mai lungi, completând stilul ușor haotic.


    Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că perciunii vor completa bine frizura. Lungimea și volumul acestora ar trebui să arate ca o continuare coerentă a felului în care îți tunzi și aranjezi de obicei părul.

    Dacă îți dorești să-ți tunzi singur perciunii simplu și rapid, află mai multe despre aparatul de tuns care te va ajuta să obții forma dorită, fără urmă de durere!

    Lungimea în funcție de forma feței

     

    Principalul rol al perciunilor este să încadreze forma feței, motiv pentru care lungimea pe care o alegi te poate ajuta să lungești sau scurtezi trăsăturile faciale. Deoarece principiul de bază în alegerea pe care o faci este să obții un aspect în armonie cu trăsăturile tale și lookul general, ar trebui să știi cum se raportează perciunii la forma feței. Ți-am pregătit o listă de 7 forme ale feței care să te ajute în alegerea stilului ideal.

    men shaving

    Fața în formă de diamant

     

    Bărbații cu fața în formă de diamant folosesc perciunii pentru a îmblânzi trăsăturile unghiulare ale feței. Dacă optezi pentru perciuni scurți, aceștia trebuie să fie bine tunși pentru a nu alungi și mai mult pomeții. Se recomandă însă alegerea perciunilor lungi și cu volum, care vor înmuia trăsăturile dăltuite.

    Fața în formă de inimă

     

    Perciunii mai lungi scot în evidență bărbia îngustă, lucru care nu este de dorit. Așa că, pentru bărbații cu forma feței în formă de inimă se recomandă un stil mai modest, cu perciuni scurți și bine tunși pentru a menține armonia trăsăturilor.

    Fața prelungă

     

    Bărbații cu forma feței alungită pot opta pentru perciuni scurți, dar cu mai mult volum, pentru a reduce vizual lungimea feței. Îngustând partea superioară pentru a se amesteca la tâmple, vei obține un efect de față aparent mai pătrată și de ușoară unghiularitate.

    Fața ovală

     

    Fața de formă ovală îți oferă mai multă flexibilitate în alegerea formei și lungimii perciunilor, însă este de evitat volumul excesiv. Perciunii de o lungime medie, care ajung până în dreptul tragusului (umflătura mică ce acoperă orificiul urechii), reprezintă o soluție bună pentru a încadra plăcut pomeții și a sublinia linia maxilarului.

    Fața rotundă

     

    Dacă forma feței tale este rotundă, atunci trăsăturile vor fi accentuate de perciuni mai lungi și drepți, dar fără mult volum. Aspectul bine structurat alungește fața, făcând-o să pară mai pătrată, în timp ce linia maxilarului devine mai puternică.

    Fața în formă de pătrat

     

    Datorită trăsăturilor pronunțate, dar echilibrate, cei cu forma feței pătrată pot opta pentru diverse stiluri de perciuni. Cu toate acestea, lungimea ideală este până la încadrarea lobilor urechilor, un stil care va accentua structura facială bine proporționată. Volumul poate, de asemenea, să mai îmblânzească trăsăturile feței.

    Fața în formă de triunghi

     

    Pentru a masca maxilarul lat caracteristic feței de formă triunghiulară, este perfect să optezi pentru perciuni scurți și lați. Ca alternativă, perciunii mai lungi pot oferi textură părții superioare a feței.

    Cum tunzi și întreții perciunii?

     

    Inițial, alegerea formei ideale a perciunilor, precum și tăiatul și conturatul acestora în stilul dorit poate părea dificil și chiar frustrant. Cu toate acestea, odată ce înveți câteva reguli de bază după care să te ghidezi, îți vei da seama că nu este cu adevărat complicat să-ți tai, îngrijești și întreții perciunii chiar la tine acasă!

     

    Părul facial și corporal trebuie tratat cu atenție dacă vrei să-ți menții aspectul îngrijit, lucru pentru care este bine să știi cum iti poti imbunatati aspectul fizic prin îngrijirea corectă a tunsorii, bărbii, și nu numai!

    men shaving beard with trimmer

    Modelarea și conturarea perciunilor

     

    Poți tunde și contura ușor perciunii urmând acest set de pași:

    • Utilizează aparatul de tuns pentru a regla lungimea părului perciunilor.
    • Bărbierește în jurul perciunilor, lăsându-i însă mai lați decât îi vrei în forma finală.
    • Ghidează-te după nas, nu după urechi, în aducerea perciunilor la același nivel.
    • Folosește aparatul de tuns pentru a contura atât în lungime cât și în lățime, până când ești mulțumit de rezultat.

     

    Urmărind pașii de mai sus, vei putea să-ți conturezi perciunii exact așa cum vrei. Iar pentru ca pasul doi să nu-ți facă niciun fel de probleme, află mai multe despre cum se trateaza iritatia dupa ras.

    Întreținerea și îngrijirea 

     

    Pentru a-ți întreține corect forma și lungimea perciunilor, nu există un răspuns standard la întrebarea „cât de des ar trebui tunși perciunii”. Aceștia trebuie tunși și îngrijiți în momentul în care încep să devină stufoși.


    Dacă îți dorești să ai perciuni sănătoși și plini de volum, atunci este indicat să folosești un ulei pentru barbă special conceput pentru a facilita creșterea părului facial. Poți masa perciunii cu un astfel de ulei la fiecare câteva zile. Deloc de neglijat este și pieptănarea și aranjarea perciunilor, iar dacă vrei un look mai „fancy”, poți opta și pentru folosirea gelului de păr și pe perciuni.

    Creșterea perciunilor

     

    Presupunând că este pentru prima oară când iei în calcul să-ți lași perciunii să crească și să îi modelezi așa cum îți dorești, atunci este bine de știut cum faci acest lucru. Dacă nu ai mai avut perciuni înainte, lasă-ți barba să crească pentru o perioadă mai lungă de timp, aproximativ o lună sau poate puțin mai mult. Odată ce barba este plină și densă, poți trece la pasul următor și să razi zona din jurul perciunilor.

     

    Alegerea formei și tunsul perciunilor chiar la tine acasă nu mai par la fel de complicate acum, nu-i așa? Tot ce ai nevoie este să ții cont de sfaturi, să ai un aparat de tuns adecvat și puțină răbdare!

     

    Sursa foto: Shutterstock

     

    În articolul pillar https://www.philips.ro/c-e/blog/articol/lifestyle/iritatia-dupa-ras.html, linkul către CM poate fi introdus la începutul articolului prin fraza:

     

    Tunsul bărbii și întreținerea perciunilor sunt ritualuri masculine de care ar trebui să te bucuri fără grija iritațiilor și problemelor pielii. Pentru un look complet, asigură-te că știi cum alegi forma perciunilor si cum ii intretii corect.

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.