0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Timp de citire: 5 Min

    Home ›› Cum alegi un epilator IPL pentru acasă și păreri despre acest dispozitiv 

    Home ›› Cum alegi un epilator IPL pentru acasă și păreri despre acest dispozitiv

    Cum alegi un epilator IPL pentru acasă și păreri despre acest dispozitiv

     

    Fiecare femeie visează la o piele fină, catifelată, fără păr nedorit. Până nu demult, această piele putea fi obținută cu durere, iar rezultatul era de scurtă durată. Din fericire, astăzi te poți bucura de tehnologia IPL (Lumina Intens Pulsată), ce încetinește creșterea firului de păr. 

     

    Încă din Antichitate, femeile au căutat metode de a scăpa de părul nedorit: epilare cu zahăr, cu ceară, clasica lamă de ras, epilatorul clasic, creme epilatoare... Toate acestea oferă doar câteva zile, în cel mai bun caz, două săptămâni de piele fină, spre deosebire de un epilator IPL, care încetinește creșterea părului și, astfel, vei uita de celelalte metode de epilare. În continuare, îți vom prezenta motivele pentru care să optezi pentru epilare IPL acasă și criteriile pe baza cărora să alegi un epilator IPL. De asemenea, vei mai afla și după cât timp îți poți face o părere despre epilatorul IPL (epilator IPL păreri) privind eficacitatea acestuia.

     

    • De ce să optezi pentru epilare IPL acasă? 
    • Cui se adresează și cum funcționează epilarea IPL? 
    • Cum alegi un epilator IPL pentru acasă?
    • Când îți poți face o părere despre epilatorul IPL? 

    De ce să optezi pentru epilare IPL acasă?

     

    Epilarea IPL este o metodă ușor de folosit, ce îți va permite să te bucuri de o piele mai fină pentru mult timp și să uiți de metodele de epilare dureroase sau ineficiente. Dacă alegi un epilator din gama Philips Lumea, te vei bucura de o reducere medie a părului de 77% pe picioare, 64% în zona inghinală și 64% în zona axilară, cu mențiunea că rezultatele individuale pot varia.

     

    Principalele motive pentru care merită să folosești epilare cu IPL acasă sunt:

     

    • te bucuri de piele fină oricând dorești: dacă ai primit o invitație în oraș după muncă, nu mai trebuie să îți faci griji pentru epilare, dacă vrei să porți fusta preferată; 
    • economisești timp: unele persoane au nevoie să se radă la câteva zile, iar dacă optezi pentru epilare cu ceară, vei pierde timp la programare și în trafic și va trebui să îți faci planurile în funcție de aceste aspecte; 
    • scapi de durere: epilarea, indiferent dacă este cu zahăr sau ceară, poate fi destul de dureroasă, la fel precum cea cu un epilator clasic; 
    • uiți de firele crescute sub piele; 
    • poți scăpa și de foliculită, având în vedere că firele de păr cresc din ce în ce mai rar și că nu mai provoacă probleme; 
    • economisești bani: dacă aduni sumele necesare epilatului la salon pentru un an, vei observa că este costul achiziționării unui epilator IPL, pe care îl vei folosi câțiva ani.

    IPL hair removal at home

    Cui se adresează și cum funcționează epilarea IPL?

     

    Tehnologia IPL a fost disponibilă, la început, doar pentru uz profesional, cum ar fi saloanele și clinicile de înfrumusețare, iar datorită succesului acestei metode de epilare, au apărut și dispozitivele pentru acasă. Astfel, te poți bucura de eliminarea părului nedorit în confortul casei și cu un cost accesibil. 

    Cum funcționează epilarea IPL?

     

    Epilatoarele IPL funcționează pe baza tehnologiei denumite lumină intens pulsată. Această tehnologie presupune trimiterea unor impulsuri de lumină pe piele. Acestea au o frecvență special realizată pentru a fi absorbite doar de către melanina din firul de păr. După ce lumina este absorbită, este transformată în energie luminoasă, iar apoi trimisă la rădăcina firului de păr, care va fi determinată să intre în fază latentă și, astfel, foliculul nu va mai crește o perioadă.

    Cui se adresează epilarea IPL?

     

    Epilarea IPL poate fi utilizată atât de către bărbați, cât și de către femei, cu mici excepții: nu se recomandă epilarea cu IPL în timpul sarcinii sau alăptării. De asemenea, mare grijă la alunițe: nu se vor aplica impulsuri luminoase peste acestea. Înainte de epilare, se recomandă acoperirea acestora cu un creion dermatograf alb, pentru a fi protejate în cazul în care aplici lumina intens pulsată peste ele, din greșeală. 


    Epilatoarele din gama Philips Lumea pot avea rezultate foarte bune pe aproape toate tipurile de păr și piele. Persoanele cu păr blond deschis, alb sau gri nu vor obține rezultatele dorite, deoarece nu există o cantitate suficientă de melanină pentru a fi detectată de lumina intens pulsată. Persoanele cu păr roșcat vor obține îndepărtarea părului într-o proporție mică. De asemenea, la persoanele cu un pigment al pielii foarte închis, epilarea IPL nu funcționează.

    IPL hair removal for

     

    Este de menționat faptul că persoanele care au firele de păr mai închise la culoare vor obține cele mai bune rezultate, atât din punctul de vedere al rapidității tratamentului, cât și în ceea ce privește rărirea părului.

    IPL hair removal for

    Cum se utilizează epilatorul IPL? 

     

    Având în vedere tehnologia IPL, care acționează asupra rădăcinii firului de păr, este necesar ca părul să fie îndepărtat prin tăiere de la suprafață, pentru ca tratamentele să aibă rezultatele dorite. 


    De aceea, înainte de epilarea cu IPL, este important să utilizezi o lamă, pentru a rade părul. Femeile pot utiliza pentru față un trimmer, care este mai delicat cu pielea și nu produce și exfoliere mecanică, precum o lamă de ras.


    Chiar dacă nu te simți confortabil cu utilizarea lamei, nu trebuie să îți faci griji: părul nu crește mai gros după ras și, având în vedere că utilizezi epilatorul IPL, acesta se va rări și va crește mai subțire.

     
    Orice aluniță trebuie acoperită cu un creion alb, înainte de epilare. Culoarea albă reflectă lumina pulsată și, dacă din greșeală, vei trece cu epilatorul peste aluniță, aceasta va fi protejată. 

    use the IPL epilator

     

    În primele luni de tratament, se recomandă utilizarea epilatorului IPL la interval de două săptămâni, pentru aproximativ 12 ședințe, cu mențiunea că unele persoane pot avea nevoie de mai multe ședințe inițiale.


    După încheierea tratamentului, vor urma ședințele de întreținere și este important ca firele de păr ce vor apărea să fie îndepărtate tot prin tăiere de la suprafață. 

     

    ▶️ Epilarea cu IPL este un subiect complex, pe care merită să îl aprofundezi înainte de începerea tratamentului. Intră pe blogul Philips și citește mai multe informații interesante despre epilarea cu IPL.

    Cum alegi un epilator IPL pentru acasă?

     

    Alegerea epilatorului IPL pentru acasă trebuie să se realizeze pe baza respectării unor criterii precum zona de utilizare, alimentarea dispozitivului, funcțiile suplimentare și altele, pe care le vom prezenta în continuare. 

    Zona de utilizare

     

    Îngama Philips Lumea sunt disponibile epilatoare cu IPL ce se potrivesc fie doar pe corp, fie pe întregul corp, după cum urmează:

     

    • epilator doar pentru epilare pe corp; 
    • epilator pentru epilare pe corp și față; 
    • epilator pentru epilare pe corp, zona inghinală și față. 

    women using epilator

     

    Modele de epilatoare pentru tot corpul sunt dotate cu atașamente ce fac epilarea pe diverse zone mai sigură și mai eficientă: atașamente pentru față (ce protejează pielea delicată a tenului), atașamente pentru zona inghinală (unde este nevoie de un impuls mai puternic), atașamente pentru precizie și așa mai departe.

    women using epilator

     

    Modelele mai noi de epilatoare din gama Philips Lumea dispun de senzorul Smart Skin, ce detectează nuanța pielii. Astfel, aparatul se adaptează și alege cea mai confortabilă setare de lumină pentru fiecare zonă a corpului.

    women using epilator

    Alimentarea dispozitivului (cu sau fără fir)

     
    Epilatoarele IPL pot funcționa conectate la priză (cu fir) sau atât cu fir, cât și fără fir (cu bateria încărcată). Astfel, poți alege cea mai bună variantă pentru tine, în funcție de necesități și de buget. 
     
     
    Epilatoarele cu fir prezintă următoarele avantaje și dezavantaje:
     
    • nu pot fi utilizate dacă nu sunt conectate la priză;  
    • în unele zone ale corpului pot fi incomod de folosit, din cauza firului care poate încurca mișcarea; 
    • sunt mai ieftine;  
    • se pot utiliza o perioadă mai lungă, astfel încât nu trebuie să te încadrezi într-un anumit timp, pentru a te epila.

    women using wired device

     
    Epilatoarele ce se folosesc atât cu fir, cât și fără fir prezintă următoarele avantaje și dezavantaje:
     
    • se manevrează mai ușor și mai rapid, având în vedere că firul nu mai reprezintă un inconvenient; 
    • le poți utiliza oriunde și oricând, fără a mai depinde de conectarea la priză;  
    • în funcție de capacitatea bateriei, o singură încărcare îți poate asigura epilarea pe toate zonele corpului;  
    • ca dezavantaj, trebuie să menționăm prețul mai ridicat.

     

    ▶️ Indiferent de preferințele tale, la Philips găsești atât epilatoare IPL cu utilizare cu fir, cât și fără fir. Descoperă întreaga gama de epilatoare cu IPL și comandă-l pe cel care se potrivește nevoilor tale.

    Numărul de pulsații

     

    Aparatele de epilare IPL au un număr prestabilit de pulsații, ceea ce înseamnă că, după ce acestea se termină, nu mai pot fi utilizate. Deși acest lucru ar putea suna descurajator, trebuie să știi că epilatoarele din gama Philips Lumea au un număr de pulsații suficient de mare încât să îți asigure câțiva ani de epilare pe întreg corpul.


    Spre exemplu, un epilator cu 250000 de impulsuri este proiectat să reziste echivalentul a 20 de ani (durata de viață a lămpii). Calculul este realizat luând în considerare planul obișnuit de tratament, cu întreținere la o anumită perioadă, ce diferă de la epilator la epilator. Ar fi de preferat să nu comanzi un epilator cu mai puțin de 100000 de pulsații, dacă dorești să te bucuri la maximum de utilizarea acestuia pentru un timp îndelungat.

    Reglarea intensității

     

    Dacă nu alegi un epilator cu tehnologie ce se adaptează automat culorii pielii tale, reglând și intensitatea luminii, atunci va trebui să optezi pentru un dispozitiv cu mai multe trepte de intensitate. În unele zone, așa cum este fața, spre exemplu, vei avea nevoie de o intensitate mai mică decât în zona inghinală.

    Intensity adjustment

     

    De asemenea, intensitatea se reglează și în funcție de culoarea pielii și a firului de păr. Dacă folosești o intensitate prea mare pentru tine, te-ai putea confrunta cu arsuri ale pielii sau cu hiperpigmentarea acesteia, mai ales pe față. De aceea, este important să respecți recomandările producătorului și să alegi intensitatea care se potrivește cel mai bine tipului tău de păr și de piele. 

    Funcții suplimentare ale epilatorului 

     

    Pentru o utilizare mai plăcută, mai ușoară și mai eficientă a epilatorului IPL, acesta ar trebui să aibă și unele dintre următoarele funcții suplimentare:

     

    • funcția Slide&Flash: aceasta îți permite să ții apăsat butonul de declanșare a impulsurilor, în timp ce glisezi epilatorul pe zonele dorite, iar impulsurile se declanșează la câteva secunde (această funcție îți permite epilarea mai rapidă și mai eficientă); 
    • filtru UV: este necesar pentru a preveni arsurile în zonele în care epilatorul atinge pielea; 
    • posibilitatea conectării la telefon, prin intermediul unei aplicații: aceasta te va ajuta în planificarea corectă a tratamentului și îți va aminti când este timpul pentru o nouă sesiune de epilare;  
    • sistem de siguranță integrat, ce previne declanșarea accidentală a impulsurilor luminoase.

    Additional functions of the epilator

     

    ▶️ Este mai ușor să ții socoteala ședințelor de epilare, cu ajutorul unei aplicații pe telefon. Intră pe blogul Philips și citește mai multe informații despre aplicatia Philips Lumea.

    Prețul

     

    Datorită evoluției tehnologice, în ziua de astăzi, sunt disponibile pe piață numeroase epilatoare cu IPL la prețuri pentru toate bugetele. Astfel, poți achiziționa strict un aparat IPL pentru corp, ce va avea un preț accesibil, spre deosebire de unul ce poate fi utilizat și pe față sau zona inghinală. În funcție de nevoile tale, poți achiziționa un aparat care să te mulțumească, fără a plăti un preț exorbitant.

     
    Totuși, ține cont că aparatele IPL calitative pot fi folosite cu succes câțiva ani, așa că poți considera achiziția epilatorului o investiție în frumusețea ta și chiar și în sănătatea pielii, dacă în felul acesta scapi și de foliculită sau de firele crescute sub piele. De asemenea, dacă vei compara costul epilării la salon pe un an cu prețul unui aparat IPL, vei observa că acestea fie sunt egale, fie prețul aparatului este mai mic, cu mențiunea că epilatorul poate fi utilizat mai mult de un an.

    Conținutul pachetului

     

    Bineînțeles, foarte important este și conținutul pachetului epilatorului. Astfel, în funcție de modelul ales, vei primi, bineînțeles, epilatorul, încărcătorul, capetele de epilare, husă pentru protejarea epilatorului, o lavetă specială pentru curățarea capetelor, instrucțiunile de utilizare și certificatul de garanție.

    Content of the package

    Când îți poți face o părere despre epilatorul IPL?

     

    Epilarea cu IPL este diferită de la persoană la persoană și este influențată de o serie de factori, precum: 

     

    • culoarea pielii; 
    • culoarea părului; 
    • echilibrul hormonal în corp (spre exemplu, persoanele care au hirsutism vor necesita mai multe ședințe, pentru a vedea rezultate notabile);  
    • numărul de foliculi de păr la început de tratament;  
    • respectarea planului de tratament și de întreținere;  
    • metodele de epilare folosite între ședințele de epilare (se recomandă folosirea lamei atât înainte de fiecare ședință, cât și între acestea).

     

    Luând în considerare aceste aspecte, trebuie să știi că unele persoane pot observa rezultate chiar și după primul tratament. Spre exemplu, pot observa fie că părul este mai rar per total, fie că sunt locuri în care acesta nu a mai crescut. Rezultate notabile vei observa după primele trei ședințe. Pentru a scăpa de părul nedorit, este important să urmezi planul de tratament.

     

     Astfel, îți poți crea o primă părere despre eficacitatea epilatorului abia după terminarea tratamentului inițial. Apoi, poți aprecia dacă epilatorul a fost eficient, înainte de prima ședință de întreținere, de obicei, la două luni de la ultima din planul de tratament. Dacă vei respecta și ședințele de întreținere, cu siguranță te vei bucura de cele mai bune rezultate, mai exact de picioare fine oricând, fără efort suplimentar. 

     

    Așadar, dacă îți dorești un epilator IPL pentru acasă, acum știi care sunt caracteristicile cărora trebuie să le acorzi importanță și în cât timp îți poți face o părere despre un epilator IPL și eficiența acestuia. 

     

    Sursa foto: Philips, Shutterstock

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.