1
0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

  Produse

  Philips AVENT - Introducing a bottle

  Introducerea biberonului

  Dacă te gândeşti să îi dai bebeluşului tău un biberon pe viitor, este bine să ştii când să începi şi cum îţi poate afecta acest lucru laptele matern.

  Philips AVENT - Introducing a bottle

  Când să începi?

  Majoritatea experţilor - medici, profesionişti în sănătate şi mămici - sugerează să aştepţi o lună înainte să introduci biberonul. Asta pentru a te asigura că rezerva ta de lapte şi rutinele de alăptare sunt bine stabilite.

  Hrănirea cu biberonul va afecta rezerva ta de lapte?

  Corpul tău reacţionează la cât bea bebeluşul tău - produce mai mult lapte dacă acestuia îi este foame şi mai puţin dacă apetitul îi scade. Asta înseamnă că orice reducere a alăptării sau a extragerilor de lapte poate reduce cantitatea de lapte produsă de corpul tău.

  Dacă eşti pregătită să începi hrănirea cu biberonul, urmează aceşti paşi pentru a-ţi fi puţin mai uşor

  • Lasă-l pe tătic sau pe bunică să administreze primul biberon. Bebeluşul tău se va adapta probabil mai bine la noul proces ciudat dacă îi zâmbeşte o faţă cunoscută. Însă, dacă eşti prin preajmă, probabil o să vrea la mami şi la sursa preferată de hrană.
  • Umple un biberon sterilizat cu formula pregătită sau cu laptele matern pompat. Verifică pe cutia formulei cantitatea corectă.
  • Laptele tău matern este păstrat la o temperatură potrivită a corpului şi, pentru ca biberonul de lapte să se simtă cât mai natural posibil, încălzeşte-l prin scufundare în apă caldă sau într-un încălzitor electric de biberoane. Nu utiliza niciodată un cuptor cu microunde - acesta poate cauza apariţia unor puncte fierbinţi periculoase şi poate deteriora unele elemente nutritive. Verifică temperatura stropind puţin lapte pe interiorul braţului tău.
  • Stai pe un scaun confortabil şi leagănă-ţi bebeluşul în poziţie semi-verticală, susţinându-i capul. Foloseşte perne pentru a-ţi sprijini braţele. Nu îţi hrăni niciodată bebeluşul întinsă, aceasta creşte riscul de sufocare şi posibilitatea unei infecţii la urechi.
  • Înclină biberonul şi lasă laptele să umple tetina - astfel bebeluşul tău este ferit de înghiţirea de aer. Stimulează-i reflexul de supt lovind uşor tetina de buzele sau de obrazul bebeluşului. Acesta trebuie să se prindă de tetină şi să sugă natural.
  • Dacă bebeluşul este mulţumit, repetaţi procesul în câteva zile pentru a-l ajuta să se obişnuiască cu biberonul.

  Te rugăm să fii conştientă de faptul că informaţiile oferite în aceste articole sunt doar sfaturi cu caracter general şi nu trebuie considerate în niciun caz ca un substitut al sfaturilor medicale de specialitate. Dacă tu, familia sau copilul tău prezentaţi simptome sau condiţii grave sau persistente, apelează la asistenţă medicală de specialitate. Philips Avent nu poate fi făcut răspunzător pentru nicio daună care ar putea rezulta în urma utilizării informaţiilor furnizate pe acest site web.

  Produse corelate

  Sfaturi corelate

  Înţărcarea micuţului tău

  Înţărcarea micuţului tău

  Sterilizarea accesoriilor de hrănire a bebeluşului

  Sterilizarea accesoriilor de hrănire a bebeluşului

  Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.